På svensk mark

Flygresan gick smidig och lätt. Alex är ju så duktig och resvan så det är aldrig några problem. Han kan gnälla och skälla 1 timme för att jag lagt ostskivan fel på hans macka men inte ett gny, gnäll eller skäll när vi är ute och flyger. Lite sur blev han dock när jag väckte honom när vi va på väg att landa. Han frågade om vi skulle lyfta och när jag sa att vi är på väg att landa blev han sur för att han missat när vi lyfte. Då sov han redan. Han vill annars alltid va vaken tills vi lyft. Han gillar killet i magen sen så fort vi lyft brukar han lägga sig ner och somna. Om vi flyger på natten vill säga vilket vi oftast gör. Nu somnade han som sagt innan. Den sura minen varade dock inte länge. Han skulle ju få träffa mormor vilken sekund som helst. 

Får jag öppna presenterna direktvi kommer hem till mormor?

– Vilka presenter?

– *tittar på mig som jag inte fatter nåt* Från mormor!!

– Är du säker på att du får några då?

– JA!

Han känner sin mormor och visst va det presenter till honom. En hel hög med filmer, pysselsaker, böcker, serietidningar…

Skinkmackor och mjölk slank ner innan vi kl 03.00 slöt våra blå och bruna. Man sover ju så dåligt efter en flygresa då man är övertrött så när jag vaknade av att solen strålade trodde jag klockan va 9-10. Den va 6 (!!). låg kvar till lite i 7 men kunde inte somna. Alex kom upp strax efter mig. Blev en lugn dag igår men pyssel, filmtittande och en liten cykeltur.

På flygplatsen skulle vi äta lite. Personalen på Burger King och personalen på pizzastället tävlade och gjorde sitt yttersta för att vinna oss som kunder. Jag lät Alex avgöra och ”pizzakillen” vann över ”BKtjejen” så pizza fick det bli. Han gilladen och slukade nästan hela slicen utom kanten.

Mums! Ser ni loggan på hans t-shirt?? 😀

Sem slog han ihjäl lite tid i lekavdelningen. Nu har dom börjat ta betalt, på terminal ett iaf. För att va i detta bollhav/studsmattor/gångar grejen 30 min betalar man 6 lira.

Studmattan gillade han bäst och…

…efter 15 min non-stop sutdsande va han helt slut och orkade inte mer så vi gick och shoppade lite.

Detta vaknar vi upp till

Sommarsverige är så fint och luften så frisk och härlig att andas in. Luktar så gott.

Lilla cykelturen. Blir det en tur idag ska jag först höja sadel och styre. han växer ju så det knakar. Nu är han med mamma på jobbet men brukar inte bli långvarig. Han brukar tröttna efter nån timme.

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

2 Responses to På svensk mark

 1. Bettan/Caligo says:

  Tur att ni kom till Sverige, ni tog med er solen hit. Häftig t-shirt,jag tror att har han väl fått upp sadel och styre så kan du snart plocka bort
  stödhjulen, balansen verkar han ha. Visst är det ljust på kvällarna om man jämnför?
  Kram till er båda

  • Kina says:

   Jag lovade ju att ta med solen 😀 Inatt har det tydligen stormat rejält i Alanya. Riktigt illa så det flög stolar, parasol, tvättställningar, kläder överallt. T om glasrutor hade gått sönder i butiker.

Kommentera