Rapporter

Alex kom hem med en hög rapporter och alla visade dom tip topp. Den jag har skrivit om innan ser exakt likadan ut som innan förutom en sak. Han fick ju ”alltid” på allt innan utom när det kom till att fråga vad det ord betyder. Där fick han ju ”nästan alltid” men nu va det ikryssat ”alltid”. Det va enda skillnaden. Stod även att det har observetats att han gillar engelskan mycket. är entusiastisk och är framgångsrik i både enskilda aktiviteter och i grupp. Det stod om lite saker han ska göra under sommaren. Gäller alla barnen. Bl a lyssna på engelska sånger och se filmer. Har fått en lista på tips samt en hel radda länktips på olika websiter med kul saker dom kan göra. Turkiska rapporterna såg oxå jätte bra ut. han har skött sig på alla plan och det har gått smidigt för honom. Inga problem alls.

Han kom även hem med en lärobok som jag bläddrade i men den såg helt ny ut och inget va gjort i den. Frågade om dom inte gjort denna. Nä sa han, vi fick den idag. Så det är nåt dom ska göra under sommaren. En typ pysselbok och sånt älskar han ju.

3 gånger under läsåret har dom mätt och väkt barnen. Turkar är ju som pygmeér så idealen här är inte samma som i Sverige. Han följer ju den svenska kurvan perfekt. Ligger där på mitten med längden och lite lite under mitten på vikten. Här är han en giant 😉

28 sept 2009 va han 111 cm lång och vägde 19,7 (idealet här enl turkiska mått är 109,5 cm och 18,7kg) Notisen till detta säger: Han har ideal kroppsvikt till sin längd.

10 mars 2010 va han 112,8 och vägde 21,6 (här har dom inte skrivit något ideal) Notisen va: Bra regelbunden ökning på både längd och vikt.

26 maj 2010 va han 114,3 cm och vägde 21,1 så där har han gått ner hela 5 gram (borde jag bli orolig ;-)) (idealet här va 113 cm och 19,7 kg) så här ligger han ganska nära turkarna. Notisen va: Idelavikt enl längd.

Direkt han kom hem stack vi iväg och badade och vi har inte varit vid poolen sen i söndags. Då övade han på att simma litegrann. Visade honom hur han skulle göra för att trampa vatten och på så sätt kunna va ovanför ytan med näsan. Han sjönk som en sten och klarade det inte alls. Han måste kört mental träning under veckan för idag när han plumsade i trampade han vatten som aldrig förr och kunde hålla näsan ovanför vattenytan länge länge. Han är superduktig på att simma under vattnet nu men det blir ju inte så många simtag då han måste upp och hämta luft. Att simma med näsan ovanför är svårare, då klarar han bara jätte lite men det kommer. Imorse va 3e fredagen han fick 5 lira för gott uppförande. Sa vid poolen att om han övar den stund vi va kvar idag och imorgon får han 5 lira till. Jag är nämligen övertygad om att han bara behöver en dags övande sen sitter det där med tanke på hur långt han kommit. Men han gick inte med på det. ??????? HM???? då är han inte helt motiverad om han säger nej till en papperspeng. Men men…han är sån att har han bestämt sig för nåt så blir det så så den dan han bestämmer sig för att nu ska jag lära mig simma så gör han det.

Detta inlägg skrev jag när vi kom hem från poolen men då filmen inte hann bli klar valde jag att senarelägga det. Då kan jag likväl uppdatera resten här oxå. Har varit ute och käkat med några av tjejerna på en nyöppnad restaurang som heter ”Ev´s secret garden” och ligger bakom Ev restaurangen som ligger på Ataturk. Mamma, du vet vilken det är. Det va den vi alltid pausade vid när vi skulle hämta Alex på dagis. Bakom där ligger det nya stället. Supermysigt. ni ska få se bilder imorn. En svensk tjej jobbar där samt att kocken bott 25 år i sverige. Vi åt varmrökt lax med aioli, färsk sparris och kokt potatis. Mums så gott!! Kokt potatis gör man ju aldrig här utan det blir mest potatismos eller gratäng. Sparrisen frågade jag direkt var dom fått tag på och det hade dom köpt på Metro. Dom sa att vi kan köpa det där eller så kan dom beställa åt oss 😀 Vilken lycka för Alex. han älskar ju färsk sparris. På menyn fanns även bakad potatis med cremefraisheröra. Där fick vi oxå veta att cremefraishe finns på Metro fast det heter nåt annat. Dit ska vi gå när mamma och mormor kommer. Mormor som är lika tokig i fisk som jag (Alex och mamma oxå för den delen). Å att det fanns varmrökt lax som är så gott. Har jag aldrig sett här.

Nä, nu ska vi natta oss om vi ska orka gå till poolen imorn!

This entry was posted in Alex skola, Filmklipp, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

Kommentera