Sista veckan

Kommer ihåg när jag gick i skolan. Då va denna veckan, den sista veckan innan sommarlovet den bästa på hela läsåret. Då gjorde man bara massa kul hela veckan och även när man gick högstadiet och gymnasiet va det ju slappt denna sista vecka.

Här har jag sett att barnen i vårt hus (Denniz & Merve 11 år) inte varit i skolan. Merve för att jag hört henne (gnällunge) och Denniz för att han inte kommit ut på mornarna och hoppat på sin servicebuss när den stannat utanför här. Umut har sagt till Alex att han inte ska till skolan denna veckan.

Jag och tjejerna pratade om detta i början på veckan och Pia sa att hon oxå sett en massa barn som normalt sett är i skolan nu varit ute och lekt. Hon hade frågat grannpojken varför han itne va i skolan och då hade han svarat att det är inte så många som är det så då går inte jag heller.

Pia hade sen frågat sin man igår om inte alla slutar den 18e och varför så många är hemma. Då sa han att alla slutar den 18e men att det är föräldrarna som tycker att barnen inte behöver gå sista veckan för det är inget viktigt ändå. Ingen inlärning utan bara massa lek, sport och skoj så det är föräldrarna som håller dom hemma.

Hm? Som sagt…sista veckan va ju den bästa på hela läsåret och visst har dom bara massa skoj. Det har jag ju sett på Alex schema för denna veckan men det är ju det som är grejen. Det här lite speciella innan man slutar. Har frågat Alex om många är hemma i hans klass men han har sagt att alla är där. Likaså igår va alla i hans klass med på uppvisningen förutom Senay och Kadir Emir. Jag vet att Joanne sa att hon kanske struntar i det för att hon orkar inte men hon brukar strunta i sånt här ganska ofta. Iaf, annars va alla barnen med både i Alex klass och dom andra tror jag för som ni såg på bilderna va det många barn. Aja…imorn går han 2 timmar sen har han sommarlov!!

Idag har jag varit vid poolen eller inte vid men i. Badat mest hela tiden så nu ska jag ta en dusch innan Alex kommer hem. Dede kom idag så jag ska se om Alex vill åka ner på kontoret när han kommer hem och träffa honom. När jag kom till kontoret kommer dede fram och kramar om mig hårt hårt och kindpussar till höger och vänster. Tror aldrig han blivit så glad över att se mig 😉 Frågade såklart efter Alex och jag sa att han är i skolan men kommer hem snart. Ahmet (Hasans bror) berättade igår att dede sagt att han ska komma hit och att Ahmet då blivit glad och frågat om han saknar sina barn. Jo hade dede sagt men det är inte för er skull jag kommer i första hand utan för Alex. Synd bara att han inte kom tidigare iom att vi åker på sön men kanske är han kvar när vi kommer tillbaka. Han brukar ju stanna några månader.

Nä…dusch!!

This entry was posted in Alex skola, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sista veckan

 1. Mamma says:

  Va konstigt att dom håller barnen hemma – vill dom inte att ungarna ska ha kul? Kan ju vara bra om dom även förknippar skolan med roliga grejer och inte bara pluggande.
  Va kul för Alex att Dede kommit! Dom får ju ett par dar tillsammans iaf.
  Kramisar!

  • Kina says:

   Ja visst är det konstigt men ibland fattar man inte hur dom tänker här men inget förvånar mig längre. På Alex skola måste dom va där eller måste och måste men som igår t ex fick dom hem alla böcker och portfolios och imorn får dom hem rapporten. Verkar dock som det är mer på dom komunala dom håller barnen hemma.

Kommentera