Utan armpuffar

Tror jag hört om dom flesta barn vi känner att dom nångång slängt sig i pooler utan armpuffar (armringar). Ingelas son jacob gjorde det nu när dom va här. Då hade han t om kläder och sandaler på sig. Linda har berättat att hennes yngsta har gjort det. Irem som Elin hade med till poolen förra året gjorde det. Sofies lilla Elias slängde sig igår rakt ut på en luftmadrass i stora poolen. Anki har berättat att Evin har gjort det. Jag och Alex har pratat om detta och han har sagt att han kommer inte göra det för han kan ju inte simma. Jag har ändå varit beredd på att det kan hända då dom inte gör det medvetet utan dom glömmer sig. Glömmer att dom inte har armpuffarna. Idag hände det…

Jag och Alex va först vid poolen. Vi badade lite tillsammans sen la vi oss på solsängarna och slappade. Då kommer Linda med Yasmin och Elias och det blev ett himla stoj. Yasmin som kan simma hoppade rätt ut i poolen. Likaså gjorde Alex och jag bara ser honom i luften. Jag stod upp bredvid honom när det hände så jag kunde ju snabbt va i. Slängde mig i och haffade honom. Lille gubben så rädd han blev. Han började gråta och va helt chockad. Jag satt med honom och kramade honom. Mamma, jag glömde mig och blev så rädd sa han. Sen sa han att han inte ville bada mer alls. Inte ens med armpuffar. Det häll sig väl nån minut sen va han i. Yasmin gjorde kullebyttor i vattnet och Alex fösökte men jag sa att det går inte när han har armpuffarna då han inte kommer under med dom. Påminde honom om förra sommaren när han dök ner till botten och gjorde kullebyttor när han va utan armpuffar i samma veta som han började öva på att simma. Av åkte armpuffarna och han dök ner på botten så magen träffade, snurrade och höll på. Övade även lite på att simma och det gick riktigt bra. han va dock noga med att hålla sig vid kanten och jag va alltid i närheten. Så han blev rädd just när det hände men det gick snabbt över men håller sig som sagt nära kanten.

 

Vi vad poolen i 6 timmar och när klockan va 16.30 tyckte jag det va dax att åka hem. Alex ville inte alls hem men då han somnade 23 igår och va uppe innan halv 7 idag och sen badat nonstop hela dan visste jag hur trött han måste va vilket han själv såklart nekade till. Sur blev han och fick han inte stanna vid poolen ville han minsann till Alanyum. När det oxå blev nej skulle han leka med Umut när han kom hem. Kruxet va bara att han somnade direkt han satte sig i bilen. Hasan bar upp honom och han sover än. Helt färdig och jag visste att det skulle bli så.

 

This entry was posted in Filmklipp, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

2 Responses to Utan armpuffar

 1. Gomo says:

  Vad skönt att rädslan för vattnet försvann. Det blev nog en riktig chock när han upptäckte att han sjönk. Det var bra att du var så nära. Ni ser då ut att ha det jätteskönt. Ha det gott. Puss o kram!!!!

  • Kina says:

   Ja det gick över fort men han blev bra rädd. Han är som sagt inte den förste som gjort det, inte den siste heller 😉 Det gäller att ha ögon i nacken.
   Puss o Kram!

Kommentera