Hamam & Pengar

Blev ett spontant hamambesök idag med Jessica U som är här 10 v och Pia, Emirs mamma. Så skönt! Trots att det bara är 3v sen jag va där trillade det av massa skinn på mig men nu är jag ren och fin igen. Gick ner på stranden en sväng efter då Hasan va där. Ville inte lägga mig och sola då jag fortfarande hade olja på kroppen efter massagen men satt på en solsäng med shorts och linne. Vet inte vad jag gjorde men när vi gick därifrån efter en dryg timme så jag ut som ett vandrande sandpapper. hela jag va sandig och det satt klistrat på mig iom oljan. Bra solskydd iaf. Funderade på att gå tillbaka till hamam och få det bortskrubbat 😉 Blev en lång dusch när jag kom hem.

Alex är väldigt förtjust i pengar men fattar noll och ingenting av dess värde. Allt kan köpas och det kan köpas bara sådär utan tjafs tycker han. Har försökt förklara för honom och även förklara att man kan oxå få pengar om man gör något bra så jag föreslog att om han mån-fredagar (lörd och sönd oxå såklart men vi räknar skoldagar) sköter sig ordentligt. När jag säger nej till nåt så är det nej och då ska han itne slänga sig på golvet och skrika som om jag misshandlade honom. Ber jag Umut gå hem ska han göra det då när jag säger det och inte sen. Att borsta sina tänder vilket han iofs är noga med varje dag, tvätta håret utan att riva upp himmel och jord, plocka upp på sitt rum mm mm. Småsaker som jag sa till honom att jag vet inte kommer bli svårt för honom för han kan allt det här. Och när fredagen kommer så får han en papperspeng å papperspengar är fint att få det. 5 lira får han.

Vad händer om jag inte sköter mej en dag då?

– Då försvinner 1 lira för varje dag du inte sköter dig

– åååHHHååååhhhÅÅÅ säger han klagande

– Ja men så blir det men det är väl inga prolem för dig. Du kan ju allt detta.

– Mmm, jag vill ha en papperspeng nu

– Nä, inte nu och inte idag. På fredag får du om du sköter dig

– *släger sig på golvet* meeen jag viiiilll ha nuuuuu

– Alex, det här börjar inte särskilt bra

. *suck* Åååhhhååååå!

– Ja men du vet mormor. Hon jobbar och får pengar. Om hon inte sköter sig får hon inga pengar och vem ska då köpa presenter till dig?

– Ah men *tystnar*

– Så är det Alex. Så detta är som ditt jobb. Sköter du dig och gör det vi bestämt så får du pengar. Då har du klarat jobbet.

– Aaaa ok då

Får väl se hur det går med det hela. Tog upp det med Hasan och han tyckte det va en bra idé. Det tycker han iofs ofta när det kommer till att uppfostra alex så länge han slipper själv 😉 Hasan har så svårt att stå emot Alex. Det har jag med men genom att låta han få sin vilja igenom hela tiden kommer vi skapa ett monster.

Skulle nog skriva nåt mer men det har jag glömt. Måste ändå sluta skriva nu och ställa mig redo att möta lille herren.

This entry was posted in Lyxhustruliv, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hamam & Pengar

 1. Mamma says:

  Haha ska bli kul att se hur det går. Men det kan väl aldrig bli så illa att han hamnar på minus, eller? I så fall får jag väl se till att det hamnar lite papperspengar i hans burk som jag sparar i………
  Skämt åsido, det blir nog svårt i början men han fixar det säkert så småningom.
  Puss o Kram!

  • Kina says:

   Haha ja det blir ju illa om han hamnar på minus, finns iksom ingenstans att ta ifrån. Fonderna då kanske 😉 Nä jag tror han grejar det om han bara vill. Du vet hur han är, har han bestämt sig för nåt så gör han det sen klart det kommer komma bakslag men sen måste jag ju läsa av vissa saker. Får han ett utbrott kan jag ju inte bara säga att där försvinner en lira utan ta reda på orsaken men göra det smidigt så han inte genomskådar mig. Som sagt…En kamp när det gäller mycket 😉
   Nu sitter han och Umut och spelar wii igen och käkar biggaråer. blev en paus från dom igår men idag köpte jag nya.

   Puss o Kram!

 2. Lotta J says:

  Ja tänk vad härliga dom e dom små liven 🙂
  Vi har totalt lessnat ur på att sova 4 pers i vår 160-säng så våra barn belönades(/mutades…) med en guldpeng för varje natt de sov i sin säng fram till utlandsresan, om de sedan misskötte sej eller inte lyssnade kunde de förlora en guld-tia. My tjänade ihop 130kr, Molly tjänade ihop 120…kan det ha med åldern att göra?..;)
  Nu är vi ju hemma igen å tack och lov sover de i sina egna sängar!! annars kan det här bli en dyr historia*fniss* Måste klura ut ett annat system nu på heltid liksom 😀
  Molly verkar ha släpat med sig ngn liten magbacill hem, eller så blev det för lite mat å dryck på semestern helt enkelt. Hennes mage är i olag. Har lämnat prover men inte fått svar, risig e hon iaf.
  Ha det så hääärligt i värmen och solen. Kram,kram!!!

  • Kina says:

   ja det kan verkligen bli en dyr historia om ni ska fortsätta dela ut 10:- varje dag men smart sätt ändå. Får väl hota med uteblivet lördagsgodis 😉
   Usch för magkrångel. Kan ju va vad som helst men förhoppningsvis går det över snart och att proverna inte visar på något allvarligt. Hälsa man och barn så gott från oss.
   Kram Kram!

Kommentera