Nu är det varmt

Kl är 17.37 pip och det är 28,8 grader. Helt vindstilla har det varit sen jag kom hem men nu börjar det fläkta lite. Skönt!

Alex och Umut sitter inne och spelar wii super mario och käkar biggaråer. Köpte ett halvkilo igår för jag blev så sugen. Ställde dom på bordet i vardagsrummet och tog en sen sa det slurp när Alex och Umut satt där och spelade wii. Dom åt upp alla. Jag fick alltså en, en endaste liten biggarå. Köpte nya idag, ett kilo så nu kanske jag får några fler. Köpte oxå vindruvor som Alex gillar. Han är lite dålig på att äta frukt. Han äter i skolan men hemma vill han inte gärna ha förutom typ druvor och biggaråer. Äpplen ibland men inget annat. Bananer kan han bara äta i skolan för dom får såna små säger han. Jag har köpt hem såna små men nä, dom kan han inte äta. Bara i skolan.

På tal om skolan så ringde dom Hasan nu för en stund sen. Han ringde mig och talade om att kl 10 imorn väntar dom på oss. Gamze och Dilek. Gamze vet jag vem det är om det är hon jag tänker på men inte Dilek. Ska iaf va ett möte om nästa år. Information om vad som kommer ske nästa år när han börjar första klass. När vi ändå är där ska jag passa på att fråga lite hur det går för honom. Fick en rapport för några dar sen när ena engelska fröken ringde mig för att be mig fylla i ett papper och skicka tillbaka dan efter. Då gav hon samtidigt en rapport och enligt henne är det tummen upp för Alex. Det går bra på alla plan och han sköter sig fint. Ska ändå prata med dom. Har ett par saker jag vill ta upp med dom. Bl a finns det en pojk i klassen som är en riktigt bråkstake. Lyssnar inte på fröken och är allmänt störig och bråkig. Både Alex och Senay säger att han är jobbig. Två gånger har Alex kommit hem och berättat att han Kadir Emir varit dum mot honom. Ena gången hade Alex ett blåmärke på ryggen då pojken knuffat in honom i ett bord. Andra gången va för bara ett par dar sen hade han slagit till Alex i bakhuvudet. Fröknarna ryter ifrån och säger till honom berättar Alex men han lyssnar inte. Alex är inte den enda som råkar illa ut. Han är på en eller flera varje dag. Föräldrarna är ju säkert medvetna om detta. Skolan måste ju pratat med dom om hans beteende. Jag ska iaf prata med dom och tala om att jag vill inte att en sån ska gå i Alex klass. Jag kommer aldrig acceptera att det finns ett barn som ger sig på mitt eller någon annans heller för den delen. Om han slåss redan nu hur blir det då sen?? Helt klart är han ute efter uppmärksamhet och behöver hjälp. Får se vad dom säger om det. Joanne berättade att när dom haft picknick här i damlatasparken hade hon varit förbi en sväng. Det hade även han Kadir Emirs mamma och pojken hade uppfört sig så illa. Gapat och skrikit och slagit på sin mamma. Joanne tyckte det va konstigt att han va sån, mamman va inte så gammal sa hon. Inget konstigt alls tyckte jag. Spelar nog ingen roll om mamman är ung eller ”gammal”. Orsakerna till att han är som han är kan va många…

Har varit på stranden en sväng idag med Ingela och Jacob. Dom åker hem imorgon. Redan varit här en vecka och en vecka sen mamma åkte. Tiden flyger iväg.

This entry was posted in Alex skola, Besök från Sverige, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

Kommentera