Fem

Idag fick jag några fler biggaråer. Hela 5 stycken innan dom smaskade i sig allihop under wii spelandet. Va nån som sa att magen kan bli lite knas av för många biggaråer. Va det du mamma som sa det? Hörde det nämligen när du va här. Än så länge är han ok men vi får väl se om det blir racer på toan imorn.

Imorn blir det nog inget lekande inne hos oss och ingen utelek för Alex heller. Jag har sagt till honom flera gånger att när jag säger att det är dax för Umut att gå hem så är det dax. Idag förvarnade jag 30 min innan sen när det va 15 min kvar sa jag ifrån och till slut när det va dax. Dom varken slutade spela eller ens titta på mig. Jag sa till igen och igen och igen tills jag blev förbaskad och stängde av wii spelet och tog fjärrkontrollerna ifrån dom. Sa än en gång att det är dax för Umut att gå hem men då går dom in på hans rum som om inget hänt. Hallå?? Hörs inte min röst eller är jag osynlig?? Va precis så jag blev behandlad. Jag sa till Alex att om inte Umut går hem nu blir det inget lekande inne hos oss imorgon och inget lekande ute för hans del heller. Dom lyssnade inte utan fortsatte leka som om inget hänt. Umut förstod ju inte vad jag sa men han förstod nog vad jag menade men så länge inte Alex brydde sig gjorde inte han det. Uppenbarligen hade Alex inga planer alls på att säga till Umut att gå hem. Jag började förstå att han gör såhär för han vet att jag inte kan säga till Umut då jag inte kan språket men än så länge överlistar mamma honom. Jag visste inte exakt vad jag skulle säga men med det jag visste och kunde fick jag fram vad jag ville och det lyckades för  Umut gick  direkt ut i hallen, Tog på sig skorna, sa hej då och gick hem. Alex sa ingeting.

Det enda jag sa till honom va att det blir inget lekande här hemma imorgon och ingen lek ute för hans del heller. Protester såklart men jag sa till honom att jag varnade och så går det om man inte lyssnar och gör som jag säger.

När vi läst saga och släkt lampan lägger han sig nära mig och kramar mig samtidigt som han frågar med mjuk röst. Visst får vi leka här inne imorn?! Nej det får ni inte svarar jag även om det va svårt att säga det men även här vet han hur han ska göra för att få mamma att smälta men ännu en gång överlistar jag honom. Det är en kamp!

Nu sover han iaf sött!

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fem

 1. Mamma says:

  Ja, det var jag som sa det. Kommer du ihåg att vi köpte med oss till stranden en dag och Alex hade ju lite toa-race i den vevan? vi pratade om att det kunde vara tänderna och då nämnde jag biggaråerna.

  Bra att du är konsekvent mot Alex. Förstår att det är svårt ibland men du tjänar på det i längden. Tur att det inte var jag som skulle vara ståndaktig för det hade jag aldrig klarat.

  Puss o Kram. Ha en bra dag!

  • Kina says:

   Ja ok, det va du som sa det. Än så länge är han ok i magen. Gjorde nr 2 imorse men det va ingen racer på det.
   Haha ja hade du varit här hade han väl både fått gå ut och låta Umut komma in 😉

Kommentera