Rutiner och Rutiner

Alla har vi våra rutiner. Jag gillar rutiner och det gör Alex med. Tror jag skrivit i nån av dom andra bloggarna vid nåt tillfälle om hur barnen sover eller inte sover kanske jag ska säga. Har ofta tänkt på hur länge grannpojken är uppe. Han går i skolan, är ett år äldre än Alex så det är upp tidigt på morgonen. Han brukar gå förbi oss när vi väntar på Alex buss sen går han i skolan bara några timmar. Tror han är hemma mellan 13-15.  Så upp tidigt och sent i säng. Jag kan se honom på deras balkong ett par tre timmar efter att Alex somnat. Han sover 20.15. Sa till mamma att jag tror han sover på em efter skolan annars skulle han aldrig kunna va vaken så länge. Alex har oxå nämnt nångång att Umut sover och kan inte komma ut och leka.

Idag när Alex kom hem stack han ut på balkongen för att ropa på Umut. Jag lovade dom att dom kan få leka här inne idag. Då säger Umuts mamma att han sover men att han kommer ropa på Alex från balkongen när han vaknar. Så där hörde även jag att han sover på em. Klart han orkar va uppe halva natten då men det kan ju inte va bra. Han får ju ingen riktig nattsömn och det han sover på em kan ju inte ”rätta till” den förlorade nattsömnen. Eller jag vet inte men det känns fel att göra så.

Dessutom är ju egentiden på kvällen guld värd. Nu är ju Alex så stor så visst kan han va uppe och sköta sig själv men det blir inte samma som när man vet att han sover och man kan helt slappna av själv. Alex tycker ibland det är orättvist att han måste komma in så tidigt (mellan 18.30.19.00) medans dom andra barnen är ute längre. Dom är t om ute när Alex lägger sig. Men så får ju Alex va uppe längre på fre och lör vilket han oxå är men sen när söndagen kommer är han nöjd med att få lägga sig vid vanlig tid. Alex skulle aldrig palla ha det så som Umut. Alla ungar är ju olika men det verkar så jobbigt. Fattar inte varför inte föräldrarna lägger honom runt 20 tiden så vaknar han säkert av sig själv vid 7 tiden. Då har han fått en lång natts sömn och orkar både med skolan och vara vaken efter fram till läggdax.

Å andra sidan tar ju Alex ofta en powernap  i bussen på vägen hem men det är inte så mycket power i den att han inte är trött när det är läggdax.

Nu är klockan 17.40. 1 timme sen Alex ropade på Umut och han har fortfarande inte kommit ut på deras balkong.

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera