Pust

Sådär…Nu har jag precis dammsugit för 2a gången idag. Tror dom är borta nu eller nästan iaf. har bara sett 2 sen jag kom hem. Gick iväg och handlade en sväng efter första städomgången. När jag kom hem satte jag igång att göra köttbullar som jag tyckte vi skulle ha till middag. Då det är så varmt nu börjar det bli sådär att man inte känner helt för varm mat utan gärna ljummen eller kall. Blev sugen på biber dolma (fyllda paprikor) så det är oxå snart klart. Jag brukar fräsa lök mjuk, lägga i hackade tomater och sen ris. Låta allt koka i buljong och tomatsås samt vatten då och kryddor. Fyller sen paprikorna med detta och ställer dom i en kastrull tätt tätt, fyller på med vatten blandat med tomatsås så det går nästan ända upp till kanten på paprikorna. Sen får detta koka på svag värme tills dom är mjuka. Jätte gott med yoghurt till. Alex älskar detta eller han är inte så förtjust i paprikan vilket är lite konstigt då han älskar dom här långa smala gröna paprikorna när dom är grillade eller bara körda i ugn tills dom blir mjuka. Han äter riset iaf för det älskar han och yoghurt till det.  Så idag får han välja vad han vill ha. Köttbullar eller biberdolma eller kanske båda delarna.

Nu ska jag vika ett berg av tvätt och jag menar verkligen ett berg!!

This entry was posted in Allt & Inget, Recept. Bookmark the permalink.

Kommentera