Parad/Festival

God morgon! Idag är det jag som somnade sent igår kväll och vaknade tidigt. När vi kom hem från paraden/festivalen va Alex trött trött trött och la sig direkt på soffan. Efter en stund for han upp och kom in i andra andningen. Vi började kolla eurovision songcontest sen kom Hasan hem och då blev det fullt ös. Vi såg ett jätte fyrverkeri från vår balkong som dom hade i hamnen. Dom skickade även upp såna ljubalonger vi sett hos mamma under nyår. Jätte fint när dom seglade förbi i luften. Alex somnade väl 23, själv la jag mig nån halvtimme senare men låg sen och läste till runt 01.

Paraden började vid kulturhuset som ligger mitt emot Migros här i vårt område men Alex skola hoppade på i mitten. inne i centrum vid korsningen som är vid fredagsbazaren kan man säga. Va nog tur det, dom små och det va bara förskolegrupperna hade aldrig orkat gå hela vägen. När paraden väl kom efter mycket om och men. Vi skulle mötas halv 6 men parade kom inte förrän halv 7. Jobbigt väntan och särskilt för Alex klass då pojkarna hade frack och flickorna plysh panterdräkterna så dom höll ju på att svettas ihjäl. Blev till att hälla i dom vatten och fläkta dom så gott det gick.

När paraden väl kom gick den ner till Ataturkstatyn. Vi mammor och pappor som va med gick med i paraden. kändes tryggast så då det va så mycket folk utemed gatorna och överallt. även om fröknarna har bra koll på barnen blev det lite oordning och kaos så för att inte tappa bort barnen kändes det bäst att gå med. Vid statyn svängde vi ner mot hamnen och gick sen genom hela hamnen fram till fontänerna som är i slutet. Sen va det slut. Ingen dansuppvisning och tur va det då dom som sagt va genomsvettiga. I hamnen sen va det en massa stånd uppsatta där dom sålde allt möjligt. Vi gick till Senays och deras båt och bytte kläder på Alex sen promenerade vi lite i hamnen och kikade på vad som fanns.

Piff & Puff

Först kom några fint pyntade bilar

Ett litet tåg fullt med små barn

Min lille älskling

Å sen ett litet filmklipp. Tyckte jag filmade massa små klipp men nu när jag satt ihop det känns det som nåt saknas. Får gå igenom klippen igen och kolla. Är det fler lägger jag in det sen. Ingen mästerfilm då det va svårt att filma när alla gick huller om buller så det är lite hoppigt och rörigt. Lite får ni iaf se vad det handlade om igår.

Pratade med Joanne igår om vad det varit på det där hotellet vi va bjudna. Hon och Senay hade varit där och det hade inte varit nåt särskilt. barnen fick bada i poolen där, man blev njuden på mat. En slapp dag på ett hotell helt enkelt. Hade inte kommit många. 8 stycken bara sa hon och dom är ju runt 40 barn i Alex klass och paralellklassen så det va inte bara vi som skippade det.

Den här dansen dom övat hela veckan och hade genrep i fredags är inför avslutningen som jag tror dom har den 9e juni. Slutar inte förrän 18e men uppvisningen är nog den 9e. Såg nu på schemana inför nästa vecka att dom har repetitioner hela nästa vecka oxå med genrep på fredagen.

Nä…första kaffen urdrucken. Dax för en ny. 24 grader just nu, lite soldis men himlen är blå. Blir stranden med Ingela och Jacob.

This entry was posted in Alex skola, Filmklipp. Bookmark the permalink.

Kommentera