Det ÄR loppor

Skrev ju för ett par dar sen om loppor. Jag och bara jag får myggbetsliknande utslag som helt plötligt börjar klia. Läste ju på nätet och först verkade det inte stämma på att det va loppor men det är det…uuuuuäääääääääääää!!!!

Det är kattloppor!! Såg igår kväll när det kliade så förbaskat på höger sida längst ner på ryggen att jag hade 5-6 myggbettsliknande utslag. Kom då på att jag läste att loppbett får man oftast flera stycken på samma område på kroppen och då jag några dar tidigare hade flera på foten (och slog det mig flera stycken på högra sidan av magen när mamma va här)  började jag fundera på om det inte är loppor ändå. Konstiga va (är) bara att det drabbar bara mig. Alex och Hasan verkar klara sig men det stod oxå på internet att inte alla blir bitna eller så blir dom det men reagerar inte. Alex har några få små röda märken men inget som kliar. Skönt att iaf dom två klarar sig.

Läste vad man kan göra och man kan få bort dom själv genom att dels behandla katten, själva källan vilket är ett måste dels dammsuga väl. Ska inte gå in på hur dom lägger ägg och förökar sig. Äckligt är det iaf!! Ser imorse när jag sitter på balkongen att jag har flera små svarta små små flugor (små som bananflugor) som jag trodde det va på pyjamasbyxorna. Skulle trycka till en och då hoppar den iväg. AHA!! Jag fick tag på en och seg som tusan va den att få ihjäl men dog gjorde den och jag synade den och visst va det en äcklig loppa. Små är dom men enligt vad jag sett bilder på google hur dom ska se ut så va det exakt en sån. Av med pyjamasbyxorna, skaka skaka skaka sen in med massa tvätt i maskinen. Ut med mattor och skaka dom. Dom hänger fortfarande ute, det är nämligen där äggen läggs. Fram med dammsugaren och svepte över golv och soffor. Kuddöverdrag och allt åkte i maskinen. Sängkläder byttes…

Alla tre hittade vi små hoppande loppor på golvet i morse sen när vi kom hem från stranden åkte dammsugaren fram igen och denna gången dammsög jag än mer noggrant. Mer tvätt ligger i maskinen. Har väl kört 6 tvättar idag. Tur det torkar fort.

Då det är söndag kan vi inte kolla med ett apotek då dom har stängt om dom har medel mot detta till katten/katterna så nu är dom bannlysta hos oss. Dom få mat utlagt till sig utanför huset. Det är nämligen så (tryggande att veta) att lopporna kan inte leva vidare på människor. Dom biter oss och suger blod men dom kan inte leva vidare och föröka sig så då dör dom. Därför är det nu hyfsat lätt att få bort dom om katterna håller sig undan tills vi fått behandla dom. Märker redan nu att det inte finns så många kvar. När jag väl visste hur dom såg ut hittade jag ju hur många som helst på golvet. Syntes så väl på dom vita kakelgolven i kök och badrum, t om på trägolven syntes det  men nu är det inte alls många kvar. Dammsugarpåsen är utslängd för dom ska fasen inte hoppa ur den hemma.

Jag misstänker att det är grannens katt som kommit in med dom. Jag har haft katter i hela mitt liv men aldrig att jag varit med om att någon av dom haft loppor. Har dom det mamma?? Ceki har aldrig haft det och det har börjat nu sen grannens katt börjat springa in till oss för att äta. Tror säkert Ceki har det oxå och även fler katter häromkring men det är ju bara Ceki och grannkatten som springer in här. Dessutom är grannkatten här mer än Ceki. Ceki är ju knappt hemma. Aja, behandlig ska dom få iaf och imorn blir det ett par omgångar med dammsugaren igen så ska vi väl vara av med dom. Mattorna får vara kvar ute på balkongen så det inte kläcks några ägg och dom börjar skutta runt här inne igen. Ska skicka iväg dom på mattvätt.

Tyckte det va så vidrigt och äckligt när jag först började läsa om det. Det är ju bara sånt som händer hos ”smutsiga” människor. Det va så jag tänkte. Att loppor kommer inte till ”vanligt” folk, inte ens om dom har utekatter men så fel jag hade. Läste att det är super vanligt. Va massa folk som hade haft kattloppor. Antar att vi bara haft tur innan som aldrig råkat ut för det. Tur oxå är ju att det inte är farligt. En sak är det iaf och det är äckligt och Alex har fått förmaningar att absolut inte röra katterna. Tur han är så stor så han förstår.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera