Lördag, ingen skola=uppe med tuppen

Va på Kandelor och käkade med Ingela och Jacob igår kväll. Mums! Vi skulle mötas 18.20 på ett ställe. Jag och Alex stack förbi kontoret så jag kunde visa Hasan lappen ang det Alex skola har idag så jag fick exakt klarhet i vad det är. Vet inte exakt vad dom ska göra men det är nån turist festival så dom ska mötas utanför en bank och sengå nån parad. Nånstans på vägen, Kanske vid Atatürkstatyn ska dom ha dansuppvisning men jag vet inte säkert. 17.30 ska vi iaf va där. Det som va på det där hotellet idag mitt på dan är inget vi måste va med på så det skippar vi.

Tittar på min klocka, min äkta turkiska rolexkopia jag för en gång skull hade på mig och den visar på 18.00. Säger till Alex att vi får gå nu för det tar nog en kvart dit där vi ska möta dom. Vi går och kommer fram kvart över. 20 över är dom inte där så jag tar upp mobilen för att ringa och se om dom va på väg. Då va Ingelas mobil avstängd så jag tänkte, ok bara att vänta. När jag stänger telefonen ser jag att klockan på den visar på 18 (??!!??). Då hade min äkta turkiska rolexkopia flippat ur. När jag tittade noggrannare på den visade den inte alls på 20 över 6 utan på 20 över 5. Sa till Alex vad som hänt och att vänta för en 5,5 åring är ju ingen hit så jag fick locka med en glass trots att det va precis innan maten. Det gick han med på så vi slog ihjäl en stund på att gå och köpa den och äta upp den. Lagom till den låg i magen kom dom och vi kunde gå och äta.

Båda barnen fick i sig lite mat sen lekte dom utanför hotellets entré med en bil Alex tagit på kontoret. Dom körde den ner för handikapprampen eller mer kastade ner den. Leken gick nämligen ut på att få så många delar som möjligt att lossna på bilen och dom lyckades bra. Den va i 1 miljon delar sen. Roligt hade dom och här tar dom en paus för att inta efterrätten. Slank ner ett par tårtbitar.

På bordet ser ni bilen. Där har dom satt ihop den igen men så fort man lyter på den trillar den isär. När vi gick hem la jag den i en påse och där ligger den i 1 miljon delar nu. Ingela hade med sig pepparsalami *slurp* och marabou nyheter. Mjölkchoklad med passion, den va ganska god. Smakade mycket passionsfrukt sen även med polkagris. Den gillade barnen men inte jag. Min favvis är fortfaranden schweizernöt.

Kom väl hem strax efter halv 9. Då blev det på med tv´n för kl 21 började Så ska det låta. Alex brukar alltid somna i soffan framför det men inte igår. Han snurrade och va allmänt rastlös. När det va slut läste jag en saga för honom sen låg han och snurrade i sängen och somnade runt 22.45. Gick själv och la mig när han somnat. Hoppades väl att han skulle sova ganska länge idag men ledig från skolan och veta att vi ska träffa Jacob och Ingela och ha en dag på stranden med dom  så kan man väl inte sova länge heller. Halv 7 ropade han på mig. Jag gick in och la mig hos honom. Tänkte att han kanske somnarom men icke. Han snurrade och låg och tjattrade så det va bara att gå upp. Vet en som kommer va trött ikväll. Hoppas paradtjosan inte kommer hålla på så jätte länge utan att vi kan komma hem i hyfsad tid så han kan lägga sig i hyfsad tid. Blir väl säkert en dag på stranden imorn med.

Nu ska jag göra mig en kaffe till. Sitter här på balkongen och njuter i solen. 24,2 grader och lite morgondis. Sen blir det att packa strandväskorna och jag måste stryka fracken innan det är av till stranden.

God morgon och ha en fin dag!

This entry was posted in Äta ute/Fika, Besök från Sverige, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

Kommentera