Mercimek Köfte

Är mumsigt! (uttalas merdjimek).Det är röda linser som man kokar mjuka, häller i bulgur, finhackad färsklök, finhackad persilja, tomatsås, olivolja, svartpeppar, salt och pulbiber (röd stark paprika) och blandar allt till en goja. Sen rullar man dom som små tjocka korvar och äter ljumma eller kalla i salladsblad med citron över. Har precis gjort 40 stycken. Tänkte ta med till stranden på lördag då det blir en heldag där. Gjorde dubbel sats då Alex älskar det och jag misstänker att han kommer få i sig ett gäng redan ikväll. Ska göra några kycklingbaguetter oxå då jag inte vet om Jacob gillar mercimek köfte men det gör jag imorn kväll eller på lördagmorgon.

Alex frågade när han kom hem om Umut (grannpojken) får komma in och leka idag och det sa jag ja till. Dom började med att riva ut alla hans leksaker över hela golvet i hans rum sen övergav dom leksakerna och sitter nu och spelar Wii Mario Kart.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

Kommentera