Lite av varje

Nu är mamma här och snart åker hon igen. Inte klokt vad fort en vecka går. Vi har det urmysigt och mamma hade med sig så mycket gott. Godis i mängder, pepparsalami, ost, presenter, kläder till Alex…

Vädret har varit lite si och så. I torsdags va Alex ledig från skolan och då va det fint så då va vi på stranden dit även Anki kom med sina barn jacob och Evin.

Alex och Jacob spelar barn Alfapet som Alex fick av min bloggvän Monica som är här nu.

I fredags va det molnigt så då gick jag och mamma och kikade lite i affärer. Inte för att någon av oss gillar att shoppa här men i brist på annat. Va inne i en ny butik, Rodi som är en vanlig butik med vanliga kläder och vanliga priser (dvs inget man behöver pruta på utan fasta priser). väldigt vanlig butik 😉 Dom hade en hel del som va ok faktiskt och jag som aldrig hittar något här hittade 2 toppar till mig själv och 1 par shorts till Alex. Vi slank in i en vanlig skoaffär med vanliga skor och vanliga priser och mamma hittade ett par jättefina sandaler. När vi va där såg jag ett par sandaler jag tyckte va fina men inget jag brydde mig om då. Tänkte sen på dom där sandalerna hela helgen och idag gick vi dit och jag köpte dom.  

i lördags va det mörka moln på himlen men ganska varmt så vi gick ner på stranden. Finns inte så mycket att hitta på här. Vi har sett det mesta och mamma är ingen vanlig turist. Hon bryr sig inte om en massa turistsaker utan kommer ju för att träffa oss. ner på stranden som sagt. Alex hade sin nya fotboll med sig han fick i torsdags. På väg från stranden i torsdags gick vi förbi Adidasshoppen där dom har ett par ursnygga shorts på en av skyltfönsterbilderna. Vi smet in där för att se om dom hade dom till mig. Det hade dom inte men ut kom vi med ett par nya sandaler till Alex och en fotboll. Den kickade han med på stranden.

Vi va väl på stranden några timmar sen käkade vi lunch och hann precis komma hem innan himlen öppnade sig och det kom ett oväder. Det va över på nån halvtimme och sen klarnade det upp och himlen blev blå. Vi va på Kandelor och käkade deras goda buffé på kvällen.

På natten till söndag åskade det och regnade det så vi va säkra på att söndagen skulle bli en innesittardag men när vi kom upp på morgonen va det strålande sol så det bar av till…just det, stranden. Dit kom även Lotta, ännu en bloggvän (läsare) med sin familj. Alex och hennes två flickor (6 och 9 år) fann varandra snabbt och hade jätte roligt ihop.

Vågorna gick höga så det va inget vidare badväder men stranden blev ”lång” och sanden va perfekt at gräva och leka i. Alex som är en badvilde fick ändå i mig i vattnet eller ner i vattenbrynet där jag fick stå på pass så han inte blev ivägdragen av vågorna. Detta resulterade i att jag oxå fick mig en dusch så hela jag va blöt. Varmt va det inte.

Här har dom kul!

Vätskepaus.

Alex med sin goa mormor en dag när vi käkade lunch på Tadim.

I söndags efter stranden va vi på fiskmarknaden och käkade fisk. Fisken där är helt underbart god. Mums!

Idag har det varit skola för Alex. Jag och mamma har varit på stranden och gottat oss sen blev det en god lunch på Ravza och på hemvägen köpte jag dom där sandalerna.

Sådär ja…det va en update från mig.

This entry was posted in Besök från Sverige, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

4 Responses to Lite av varje

  1. Sita says:

    Vad avis jag blir på din mamma som får vara där nere. Kram

  2. mammakb says:

    Njut av din samvaro med din mamma(det vet jag att du gör). Jag skulle ge vad som helst för att få va med min mamma en enda minut till. kram

Kommentera