Läget under kontroll sen blev det mer…

Allt är lugnt och läget är under kontroll inför mammas ankomst imorgon. Har dom senste dagarna kollat metoffice (vulkanask uppdatering) och följt askans färd. Igår såg det kritiskt ut så då blev det att kolla Landvetter flygplats och luftfartsverkets hemsidor. Zon 2 blev det på västkusten igår men alla flygplatser i Sverige va öppna och endast plan till Amsterdam va inställda då det va helt stängt där. Blev lite nervös där ett tag att askan skulle dra in mer över Sverige coh ställa till det men det ordnade sig fint. Askan har tagit en annan väg och drar sig nu norrut över vattnet och hela Sverige är fritt från aska så även större delen av Europa. Så mamma ska nog komma iväg utan problem och zon 2 hade varit ok det med då det verkar som alla får tillstånd att flyga.

Alex är ledig från skolan imorgon och på torsdag. Perfekt tajming nu när mamma kommer så får dom lite mer tid tillsammans. Imorn är det sportensdag kan man kalla den. Då har highschool eleverna sitt jippo. Samma som Alex och dom hade på barnens dag därav ledigheten.

Vädret har svalnat av lite här. Förra veckan kom ju en värmesmäll men nu har det svalnat av lite och temperaturen ligger på ca 25 dagtid. Blåst som tusan både igår och idag och nu för en timme sen kom en liten sommar regnskur. Mamma blev bara glad när hon hörde att det svalnat av då hon fasar för 30+ graders dagar.

Igår hade jag en hemmadag då jag fixade och grejade. Blev en sorgens dag när jag startade datorn och det första jag ser är att Ronnie James Dio dött i magcancer 67 år gammal.  Dio har bl a varit med i Rainbow, Black Sabbath och egna bandet Dio. Det är Dio som gjort ”horntecknet” känt inom metal världen. Tecknet säger han sig har lärt av sin farmor. En liten man med en mycket stor röst har lämnat jordelivet men hans musik kommer leva vidare förevigt. Ännu mer rörd och berörd blev jag av att läsa alla hyllningar från hela rockvärlden. Här finns några av dom. Mest berörd blev jag och som gav mig rysningar va denna skrivet av Metallicas danske trummis Lars Ulrich.

R.I.P DIO

http://www.dailymotion.com/video/x1yoao

Idag har jag varit iväg och klippt mig. Blev inte så mycket. Är inte riktigt sugen på att klippa det sådär kort igen som jag brukar ha det så det blev bara lite i topparna och lite smått fix för att få nån form av frisyr. Får väl se hur länge jag står ut innan jag klipper det kort igen.

Både igår och idag har Alex velat va hemma med mig efter skolan och inte gå ut och leka med kompisarna trots att dom ropat efter honom. Han går ut på balkongen och säger att han inte vill komma ut men kanske en annan dag. Vi har målat, spelat både dataspel och vanliga spel, grejat med lite av varje.

This entry was posted in Musik, Väder. Bookmark the permalink.

20 Responses to Läget under kontroll sen blev det mer…

 1. Sita says:

  Hejsan. Den killen känner jag inte till. Ha det gott nu när mamma kommer. Kram

 2. Ia says:

  Jag tror jag måste vara den enda människan på jorden som inte visste vem karln var?????

  Jo, jag har hört nån låt för jag bor ju inte i en grotta men namnet sa mig inget när folk började prata om det på FB!!!

  • Kison says:

   haha ja du måste va en av få som inte vet vem han är/var. Även om man inte är inne i den musiksvängen tror jag alla hört talas om honom. Ja utom du då 😉 Ja fb har varit fullt av hyllningar och annat för RJD.

 3. Hebbe says:

  Mors,,ja popvärlden har sorg nu..
  Kul att din mor kommer ner,,och Alex som är ledig,toppen..
  Här hemma blir det mer och mer sommarlikt,,utom i norr,där har värmen ställt till det,snön smälter så fort så vattnet hinner inte undan..
  Ha nu en fin tid tillsammans med din mor..Kramen.

 4. Laura says:

  Jag vet inte heller vem han är, men må han få vila i frid..!

  Vad roligt med besök hemifrån, antar att det känns som julafton för er! 😉

  Vi har faktiskt också haft det jättevarmt här den senaste veckan, över +25C, men nu väntas nordligare vindar till veckoslutet och jag oroar mig för askmolnet, med tanke på att jag reser om en vecka! Går in på metoffice flera gånger per dag!

  Ha det bra !

  Kram!

  • Kison says:

   Du har med all säkerhet hört Holy Diver eller Rainbow in the dark men inte vetat vem som sjunger.
   Ja, det är alltid lika roligt att få besök hemifrån 🙂
   Håller tummarna att askmolnet håller sig borta.

 5. Stevie says:

  Godmorgon Kison!

  Kul att Alex är ledig nu när Din mamma kommer!

  Ja sorgligt med DIOs bortgång, han var bara super.
  Hörde ”Run With the Wolf” på Radio Luxembourg på 70 talet och blev förälskad i rösten, det lät inte som någonting annat. Köpte skivan och hittade då ”Stargazer” som är min absoluta älsklingslåt med ”DIO” (Rainbow). Har sett det mesta i HM svängen på70- & 80-talet, men aldrig DIO tyvärr. SNYFT. 🙁

  Ha en fin Torsdag.

  Kram
  Stevie

  PS! Du har inte varit inne på Din Twitter på länge, fick jag veta då jag fick gjort en annalys av de Twittar jag följer. Du får fler läsare om Du skriver på Engelska på Tweet. Själv har jag läsare i Pakistan, Turkiet, Ryssland, Japan, Australien, Brasilien, Kroatien, Tyskland, Kina, Filipinerna, Korea, Indien, Dubai o.s.v.

  • Kison says:

   Ja han hade ju en röst som inte va av denna värld. Finns nog ingen som kan mätas med honom.
   Nä, twitter la jag ner. Gick med mest för att jag följer en del twitterbloggar och testade därför twittra lite men insåg sen att det inte va min grej 😉

 6. Jack says:

  2 juni hoppas jag att inga askmoln sätter stopp för vår resa till Side! Ha de gott.

 7. Carola says:

  Ja uscha..det var en stor sorg här hemma när jag läste att han dött.

  Men vart 17 har du tagit vägen männska?!?.-..nu har det varit tyst i flera dagar…;)..njuter av mamma antar jag..Kram på´la

 8. Hebbe says:

  Hej du,,hur har det gått,,kom din mor ner som hon skulle,,det blev ju askproblem igen??? Haé så bra som det går.Kram.

 9. Hanna says:

  Å va härlig att få mamma på besök!!! Min syster och hennes kille åkte idag och på lördag kommer mamma, pappa och andra syrran:)Hoppas det blir riktigt fint väder och lagom varmt;)
  Kram!

Kommentera