Överraskad till max, elavbrott, mors dag, jippo

Mycket som ska in i dagens inlägg. Ett planerat elavbrott hade vi här från 5-6 imorse till 13 tiden i em. Tur vi hade dan planerad och det va inte en hemmadag. Åkte ner till kontoret och där fick jag mig en överraskning.

Fick en blombukett som inte va av denna värld. Jösses så stor. Nästan större än Alex. Varför fick jag den? Jo för det är mors dag här i Turkiet idag.

På kortet stod det ”Till världens vackraste mamma! Happy mothers day”

Men före jag fick denna buketten så hemma på morgonen säger Alex att han ska bara gå ut en sväng och hämta en sak. Jag tyckte inte han behövde gå ut och leka vilket jag trodde han skulle göra. Nej, han skulle bara hämta en sak sa han så jag sa ok. Han gick ut och 2 min senare kommer han in med två röda blommor han plockat i rabatten för att ge sin mamma. Det va det han skulle ut och göra. Sötaste ungen i hela världen! Det han gjorde slår faktiskt buketten även om den va fin.

Alex skola hade nåt jippo idag med anledning av mors dag. Det skulle hålla på hela dan, från kl 10.30 till 16.30. Jag ville åka dit och kika men Hasan kunde inte följa med då dom flesta grabbar är lediga söndagar så måste han själv va på kontoret. Så jag ringde Anki och frågade om dom ville följa med vilket dom hemskt gärna ville. Alex blev överlycklig att Jacob och Evin skulle med. Då Anki och dom flyttat hit nu och det är skoladax för barnen tyckte jag det passade bra att dom fick kolla in Alex skola. Barnen blev överfötjusta och ska absolut gå i Alex skola. Så det blir för mamma och pappa att rota i madrassen 😉 Anki pratade med en del av personalen där lite snabbt bara. Hon vill åka dit en dag senare och prata mer.

Vi gick först till konferanssalen /aulan där 5 åringarna hade lite uppträde. Stannade bara 20 min eller nåt.

Stort hopptorn fanns men då vädret va lite hejsan hoppsan och det kom små regnskurar ibland åkte det där tornet upp och ner. Dom kunde ju inte hoppa när det blev blöt. Rena isbanan.

Det fanns stånd från olika företag. Blommor, djur, smink, leksaker, kläder…

Mamma/barn bilderna fanns uppställda.

Det bjöds på frukostbuffé från Citirim och kön dit va lång

Massa mumsigt fanns det

Evin, Alex och Jacob mumsar av buffén.

Det höll som sagt på hela dan och det fanns för barnen att göra. Spela basket, lekar, tävlingar,,,men vi kände oss ganska nöjda efter ett par timmar så då körde vi till ett ställe på östra sidan där dom har studsmattor. Där studsades det hejvilt vill jag lova.

Massa studsmattor och dom tre va dom enda barnen där så dom hade gott om plats att få studsa på.

Efter nån timme där körde vi till kontoret där barnen fick varsin glass och leka lite till. Vädret va som sagt opålitligt så dom gick hem till sig och vi åkte hem. Det va under stora protester barnen skiljdes åt. Alex och Jacob skulle inte alls hem. Buttra och sura va dom men vi kom överens om att gå till en lekpark imorn när Alex kommer hem från skolan. Ja ok då, det gick dom väl med på.

Jag kände att det kan va skönt för Alex att va hemma en em eller iaf en halv. 14.30 va vi väl hemma. Det har varit så mycket i flera veckor nu. Skola mån-fre sen har även helgerna varit fulla med nån aktivitet så en mys eftermiddag va på sin plats. När vi väl kom hem klagade inte Alex. Han kröp upp i soffan och kollade film. Nu 2,5 timme senare ligger han där än så han behövde detta.

This entry was posted in Alex skola, Familjeliv. Bookmark the permalink.

6 Responses to Överraskad till max, elavbrott, mors dag, jippo

 1. Sita says:

  Jag trodde nästan han sov efter en sån dag. Kram

  • Kison says:

   Nä men han har inte rört sig från soffan än. Bara för att gå och kissa och det är nu snart 4 tim sen vi kom hem så han är trött. Annars hade han aldrig kunnat va still så länge. Finns det energi ska den användas men nu är den slut 😉

 2. Ia says:

  Vilken härlig dag!!

 3. MariaD says:

  Ni verkar ha fullt upp, och skolan verkar ha mycket på gång! Är det en privatskola Alex går i? Är det dyrt i Turkiet? Är det många som har råd att ha barnen i privatskola? Då det oftast bara verkar vara mannen som jobbar, och dom kanske inte ens jobbar hela året utan bara under turist säsongen, har man råd med privatskola då? Många frågor blir det, men frågar man inte får man ju inget veta ;))

  • Kison says:

   Ja det har verkligen varit fullt upp senaste veckorna och ja, det är en privat skola han går på. Det kostar runt 50.000 sek för ett läsår sen får man rabatt. Hur hög den blir beror på hur tidigt man betalar. Vi betalade för nästa läsår redan i feb i år och fick därmed 30% vilket gör en hel del. Då det finns 4 privatskolor i Alanya och invånarantalet enlig skylten som finns uppsatt när man kommer in i Alanya är 95000 pers vilket jag tror är lite fel. Ligger nog på 130.000 men iaf så tycker jag det är många som har råd. Många av dom som sätter sina barn i privatskolor har egna företag. Dom har hotel, restauranger eller nån annan business. Det är väl sällan ”arbetare” som arbetar för någon annan som har råd då lönerna oftast är låga. Vi pratade faktiskt om det häromdan jag och en kompis till Hasan som har sitt barn på en av privatskolorna här att hur många privatskolor det finns i lilla Alanya sen att det finns 100 fler komunala är en annan sak. Finns otroligt många skolor här men så är familjerna oftast större än i Sverige. Lite sidospår där 😉

Kommentera