Va bra man har det

Än en gång blivit påmind över hur bra vi har det. Härom dan kom en ung kille till kontoret och frågade Hasan om han hade nåt jobb. Killen sa att han gör vad som helst men Hasan sa att han inte hade nåt. Jag är hungrig sa killen då och Hasan tog med honom och köpte mat till honom. Varje dag nu när killen går förbi kontoret vinkar han in och tackar.

Det kom en 22 årig kille in på kontoret idag med sin fru och lilla dotter (2 år kanske). Han berättade att han är sjuk och behöver en operation. Visade även en artikel i tidningen där dom skrivit om honom och att han behöver samla in pengar till denna operation. Hasan gav honom 50 lira och killen blev alldeles tårögd och kunde inte tacka honom nog. Hasan sa till honom att vara stark och fortsätta kämpa. Både jag och Hasan blev rörda och glansiga i ögonen.

Satte oss ner och pratade om sånt här. Hur bra man har det egentligen. Klagar man så gör man det ofta över småsaker men det finns alltid dom som har det värre. Dom 50 lira (ca 250 sek) den killen fick idag gjorde honom överväldigad. För oss hade den antagligen spenderats på  nån leksak till Alex eller nåt annat mindre viktigt.

Vi pratade även om skolan som finns i Oba. En skola för barn med nån störning som t ex  downs syndrom, synskador, hörselskador, rullstolsbundna mm mm. Dom tar in barn från 6 mån till vuxna på 35 år. Skolan lever enbart på bidrag och tar emot allt från kläder till leksaker, även pengar och allt går till skolan. Jag tycker det är en kanon bra grej då handikappade tyvärr oftast göms undan i hemmen. Här får dom en chans att utvecklas, vara kreativa…

Från det jag hörde talas om skolan för några veckor sen bestämde jag att alla Alex urväxta kläder och tråkiga leksaker ska gå dit. Även mina och Hasans grejor så nu blir det ett röj i hans garderob oxå.

Tja, så vad ville jag med inlägget här då? Inte mycket mer än säga…Vad bra vi har det!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

14 Responses to Va bra man har det

 1. Nina says:

  Ja vi har det verkligen bra jämfört med andra…man ska vara tacksam för att man får mat i magen och tak över huvudet och att man slipper frysa…Bra gjort av er att skänka allt det ni inte använder till de som verkligen kan ha användning av det…MYCKET BRA GJORT!!! =)

  • Kison says:

   Ja visst har vi det bra. Det är lätt att glömma bort det då det vi tar för givet inte alls är en självklarhet för andra.

 2. Viktoria says:

  Ja, vi har det virkelig bra!

  Jeg blir så glad for at det er fler enn meg som syntes skolen i Oba er et bra prosjekt og forteller det videre til andre! Jeg var der for litt siden med klær og litt andre greier, og de kunne nesten ikke takke meg nok. Har du vært på skolen og sett enda? Hvis du vil kan vi dra dit sammen hvis du ikke har vært der enda! Skolener absolutt værdt et besøk!

  Ha en fortsatt fin fredag! kanskje vi ses i helgen 😉 *klem*

  • Kison says:

   Nej jag har inte varit där än men jag ska verkligen åka dit snart. Vi kan väl åka tillsammans? Du som hittar och så 🙂
   Kram!

 3. Sita says:

  Snälla skriv adressen dit, lr till dej så kan jag sända ner alla kläder rena o hela dit. Kram

 4. Ia says:

  Jättebra inlägg….och vilken generositet från Er!!!

  Det är så lite som kan göra så mycket för nån annan!!!

  Ha en bra helg!!! Vi ska sätta oss i växthuset och blunda och hoppas på sol för då kanske vi kommer upp i samma temperaturer som ni 😀

  • Kison says:

   Han blev ju överlycklig och det va då jag blev så rörd samtidigt som jag nästan skämdes när jag tänkte på hur vi inte alls tycker 50 lira är så mycket. Som jag skrev skulle vi lätt kunna köpa nån onödig leksak till Alex som han skulle glömt inom 1 vecka medans dessa 50 lira för denna killen blev en del av kassan för hans operation för att få behålla livet.
   Trevlig helg på dig med!

 5. Anne-Charlotte says:

  Hej, jättebra inlägg tycker jag. Vi svenskar, även om några av oss är utlandsboende, har det egentligen oförskämt bra. Men allt det vi tar för självklarheter – mat på bordet, bra skolor för barnen, barnomsorg till rimlig kostnad, lång föräldraledighet – är för många ingen självklarhet alls.
  Det är nyttigt för oss att då och då se nåt annat. Jag har ca 5 kartonger med insamlade barnkläder som jag egentligen skulle ha skickat ner till min mans hemstad, Ürgüp – men av någon anledning (kan ta det när vi ses, jag är kompis med Catarina och Pia så vi lär nog ses..) 🙂 så blev det inte skickat. Tyvärr kostar det ca 500:-/kartong att skicka ner men jag skulle gärna skicka åtminstone en kartong med utvalda kläder ner till den där skolan – till hösten kanske ..
  M v h
  Anne-Charlotte
  (du behöver inte lägga ut den här som en kommentar, vi kan snacka via FB eller e-mail om du vill/kan) 🙂

 6. MariaD says:

  Och tänk vad era ”avlagda” saker gör stor skillnad hoss dom som inget har! Alla kan ju hjälpa. Även om man inte tycket att man har pengar så kan man ju skänka saker man inte använder. Tyvärr är jag väldigt dålig på det själv, men man behöver bli påmind om hur enkelt det faktiskt är. Tror visst jag blev påmind om det nu ;))

 7. jenfan75 says:

  Javisst har vi det bra. Det är verkligen synd om dessa som ahr det svårt. Får man betala operationerna själva i Turkiet heller ahr dom nån sjukförsäkring??

  • Kison says:

   Har man försäkring går det ju på det men har man ingen det är ju då det kostar. Försäkringar är dyrt här.

Kommentera