Molnigt Alanya

Även denna morgon, precis som alla andra mornar denna veckan har vi tjockt med moln. 20.8 grader så kallt är det inte. Klarnar säkert upp framåt dan vilket det gjort dom andra dagarna.

Idag va Alex så svår att väcka. Hasan stack iväg redan innan 6 då han har 5 jeepar som ska till Antalya. Alex hörde när han gick och frågade mig vad klockan va och om vi kunde gå upp. Nä tyckte jag, vi ligger kvar en liten stund till. Han somnade om sen va han som klubbad när jag började försöka skaka liv i honom 20 i 8. Fick upp honom kl 8 så det va bara på med kläder, borsta tänderna…och ut till bussen.

Igår fixade jag med bilder vi ska ha till collaget (skoluppgiften). Tog bilder från både Sverige och här, alla årstider. Va noga med att få med bilder där Alex äter glass på vintern och även där han äter snö. Så ska dom få se att man kan göra det utan att bli förkyld 😉 Det sista jag hört nu är att man får ont i magen om man går barfota på golven. Herregud, hur ofta har inte Alex sprungit runt barfota på golven sommar som vinter. Han struttar ju gärna runt naken oxå. Kanske blir jag bannlyst från skolan och får inte göra fler uppgifter med mitt barn 😉

God morgon!

This entry was posted in Alex skola, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

10 Responses to Molnigt Alanya

 1. Mamma says:

  Kanske bannlyst OCH anmäld till sociala för att du inte vet ditt barns bästa!
  Ha en bra dag!
  Puss o Kram

 2. Sara says:

  Ha-ha gud vad jag känner igen mig! Jag har bott i Grekland med mina barn och det var samma visa där… Glass på vintern, vara utomhus och leka vintertid =lunginflammation. Gå på kalla golv oj,oj,oj förenat med livsfara… Men att strö socker i barnens hår är bra för då får dom ett långt liv! Så du vet:)

  • Kison says:

   *asg* SOCKER i håret för ett långt liv??? Ja jösses, mycket ska man höra innan öronen trillar av. Här skrubbar man spädbarn med salt i armhålor, ljumskar mm för då svettas man inte när man blir stor så vet du det 😉 Å dom som tror på detta kan aldrig ha åkt en minibuss full av turkar här i juli månad 😉

 3. Ia says:

  Ja…visserligen har jag då och då lite strul med min mage…och visserligen går jag nästan alltid barfota…men..att det skulle ha nåt sammanhang?!

  Molnigt i Sverige också…men det var debutfrukost i det gröna idag…så vi går mot varmare tider!!!

 4. jenfan75 says:

  Få ont i magen för att man går barfota?? nä den gick inte jag på..Jag går ofta barfot men inte har jag ont i magen inte..

Kommentera