Spritmöss och Dyngbaggar

Alex kära mormor köper alltid så roliga, bra, intressanta, lärorika och pedagogiska böcker till Alex. Bl a en stor jätte fin bok om rovdjur vi läst några kvällar. Igår började vi på en ny som heter Knasiga Djur och jösses vad den är rolig. Vilka djur det finns! Bl a stod det om Spritmusen. En mus som lever av några palmblad som innehåller alkohol och under en dag äter den blad och får i sig alkohol i mängd som om vi människor skulle dricka 9 glas vin men full blir den inte. Den ragglar inte, trillar inte…Jag skrattade gott när jag läste det. Alex förstod inte riktigt det här med alkohol, han har aldrig sett nån som är full och vet inte vad alkohol kan göra men jag förklarade att man blir snurrig och pratar konstigt och mår illa om man dricker för mycket.

Sen stod det om Dyngbaggen. Den äter till frukost:bajs, lunch:bajs, middag:bajs, mellanmål;bajs… Så va det en liten rolig historia där.

Det va två dyngbaggar som satt och åt när den ena pruttar.

– Uäää usch vad äcklig du är som pruttar vid matbordet sa den andre.

Haha, jag och Alex skrattade så vi låg dubbelvikta. Humor på hög nivå. Sen imorse vill han ha lite att äta innan han åkte och när han äter pruttade han. Du är som en dyngbagge sa jag. Något han tyckte va mycket roligt.

God morgon!

This entry was posted in Alex, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

6 Responses to Spritmöss och Dyngbaggar

 1. Ama de casa says:

  Hahaha! Tänk, man är aldrig för stor eller för liten för att roas av kiss- och bajshumor 🙂

 2. Hebbe says:

  Hejsan,,Spritmusen har jag aldrig hört talas om,,men rackarns vad han tål,,hoppas det dröjer många år innan Alex testar det musen gör.
  Haé Bra i värmen..Kram.

 3. Sita says:

  Haha kiss o bajs åldern. Kram

Kommentera