Vårdar den ömt och vi har en hemlis

För några veckor sen kom Alex hem med en fasulye (vit böna) invirad i en fuktig bomullstuss och lagt i en plastmugg. Den skulle ligga så sa han och sen skulle den börja växa. Vi ställde undan den och glömde bort den. För ett par veckor sen tog han fram den och vi tog ut den ur bomullen och jösses vad den börjat gro och fått rötter. Vi petade ner den i en kruka med jord och tjoff sa det så växer den med raketfart. Nu börjar det komma blommor på den. Alex vårdar den ömt och springer och kollar den och duttar vatten på den.

Vi har även en hemlis jag och Alex. Han berättade en så söt sak för mig igår som jag absolut inte får berättar för en enda levande (eller död) varelse. Då får jag inga fler kramar eller pussar sa han och det vill jag inte riskera då dom är goast i hela universum.

Igår va jag och några av svensktjejerna samt en norsk tjej och käkade brunch på Bistro Floyd. Vilken buffé. Så gott och dom hade massa grovt bröd och riktig holländsk ost. Osten här smakar ju ingenting så gissa om det va gott med grov macka med ost. Sen fanns det massa kalla rätter, röror, rostbiff, ägg, kycklingröra,crabfishröra vita ostar (typ feta), youghurt, varma rätter…äggröra, kokta ägg, börek, pannkakor…, frukt, juicer, kaffe, te…20 lira och du får äta/dricka så mycket du bara orkar och lite till.

Jag va proppmätt hela dan och gjorde pannkakor till Alex på kvällen men orkade inte äta själv. Åt en liten kl 21.

Idag har vi molnigt, perfekt städväder. Något som verkligen behövs göras här hemma. Så jag har dagen planerad.

God morgon!

This entry was posted in Alex, Alex skola, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vårdar den ömt och vi har en hemlis

  1. Sita says:

    God morgon. Trevlig planta, hoppas den bär frukt. Vad det än blir. Ska bli kul att följa. Kramar

Kommentera