Hur kunde dom tillåta?

Fick igår en påminnelse på facebook av en gammal vän som undrade om jag kommer ihåg Magnumkonsterten i Köpenhamn 1986.

Jag fick mig ett asgarv och visst kommer jag ihåg den. Kommer jag nog aldrig glömma. Jösses så kul vi hade. Tänkte samtidigt att hur vågade mina föräldrar släppa iväg mig, 15-16 år gammal till Köpenhamn?? Kommer jag aldrig låta Alex göra (säger jag nu).

Att dom gjorde det måste berott på att vi alltid hade en öppen kommunikation hemma. Att jag kunde berätta allt för mina föräldrar vilket jag oftast gjorde. Kanske inte direkt men förr eller senare kröp det fram. Måste även berott på att jag va så otroligt skötsam och aldrig hittade på bus. Så dom va säkert helt lugna.

Att jag under den konserten inte hade läsk i glaset spelar ingen roll eller att jag hoppade upp på scenen och slängde mig om halsen på sångaren under extranumret och blev utburen av vakterna och utslängd på en bakgata och inte hade en susning om var jag hamnat. När jag (och en till) (samt ännu en som jag pratat med på fb om detta nu idag så helt skyldig va jag inte själv)  sen trodde vi letat oss tillbaka och knatade in och kommer in i en tjusig entré med röda mattan och fint folk uppklädda till tänderna som glodde på oss och vi på dom insåg vi att vi kommit fel och backade ut.  Det spelar ingen roll nu för det är preskriberat 😀 (eller hur mamma?)

*suck* Fasar för den dan Alex blir tonåring…

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

22 Responses to Hur kunde dom tillåta?

 1. Sita says:

  Jag kände samma när barnen var små, nu är dom vuxna o jag har världens finaste tjejer. Kram

 2. Bosse says:

  Det där är fan riktig rock ´n roll =D

 3. Stevie says:

  Godafton Kison! 😉

  Hoppas att Ni har det gott,
  och hade en trevlig Påsk. 🙂

  Har på min första konsert,
  Sweet på Olympen i Lund 1975,
  13 år gammal (blev 14 månaden senare)
  Mamma vart vansinnig på mig.

  Gillar Du spel måste Du testa detta, 🙂
  man kan bli nuts för mindre
  http://flash-spiele.de/baby%20ball.html

  Ha en fortsatt fin Onsdags kväll.

  Kram
  Stevie

  • Kison says:

   13 år, barnrumpa ju 😉 Mina föräldrar va nog inte arga då jag vet att dom gav mig tillåtelse att åka. Skulle aldrig vågat åka annars sen kanske dom inte blivit så glada om dom vetat det jag skrev idag. Därför väntade jag 24 år med att berätta 😀

   Tack, påsken va bra! Fick lite påskstämning där iom vår picknick.
   Kram och trevlig kväll!

 4. Ama de casa says:

  Hahaha! Tonåren var ju en riktigt rolig tid 🙂

 5. Hebbe says:

  Hej du,Vilda…Nja jag tror jag bara kortar ner skägget en aning,är rätt skönt med lite skägg även när det är varmt..Haé Kram.

 6. Sofie says:

  Haha!! Var du sån värsting =) Klart sånt är preskriberat nu eller så kanske du får utegångsförbud när ni kommer till Sverige Hehe!!
  Jag skulle nog inte låte mina barn göra sånt heller. Men samhället är annorlunda nu än det var då tycker jag. Äckligt faktiskt!!
  Kram på re =)

  • Kison says:

   Haha nja inte värsting kanske. Det va ändå bra umgänge jag hade på den tiden. Inget slödder om man säger så 😉 Fina ungdommar som man skulle säga nu 😀 Sen är det ju andra tider nu, känns som samhäller är mer farligt nu än då.
   Men vem vet, jag kanske får bannor av mamma sen 😉
   Kram!

 7. Summerlove says:

  Det har jag ju tänckt pá ofta….bara 15/16 ar gammal ákte jag tág hela vägen ensam frán Flensburg (Tyskland) till Bástad i Sverige med nágra timmars uppehál i Köpenhamn…..det skulle jag själv ju aldrig tilláta idag!…..och inte frága om midsommarafton da;-)

  Läste ju att du varit pa stranden häromdan….sá skönt! Men men….. här har váren kommit……15 grader idag!

  Ha det sá bra!

  • Kison says:

   Ja man själv tyckte ju man va så stor men det va man ju inte.
   15 grader, det är ju mycket. härligt!
   Ha det gott och hoppas vårvädret fortsätter visa sig från sin bästa sida!

 8. Anna says:

  Ha ha 80-talet de var tider de, klart man inte kan berätta allt för sina barn men nu har jag berättat en hel del för dom, -hur kunde du mamma får man höra, haha.
  Tänk att man inte ens hade mobil då utan då gick man runt och prata överallt.
  Ha en bra dag! Kram Anna

  • Kison says:

   Haha ja 80 talet va tider det. Kanske inte ska berätta för mycket för sina barn då dom kan använda det emot en och säga…Du fick ju och du gjorde ju… 😉
   Nä inga mobiler men oj så bra vi klarade oss ändå. Ingen som gnällde över att köa i telefonkiosker 😉
   Ha en bra dag du med!

 9. Mamma says:

  PUH! Nu har jag äntligen hämtat mig från chocken så jag kan göra ett inlägg!
  Kanske tur att jag inget visste – då hade det nog blivit utegångsförbud för din del så jag kunde sova lungt på nätterna.
  Puss o Kram /Älskar dig iaf!

  • Kison says:

   Ja det va ju därför jag väntade tills nu med att berätta 😉 Men ganska skötsam va jag väl ändå och du kan ju trösta dig med att jag gör inte sånt längre 😀
   Älskar dig med!
   Puss!

 10. kloppan says:

  haha men man måste nog släppa trots att man misstänker att det inte går rätt till

 11. Ia says:

  Förstår precis vad Du menar….jag flyttade till Stockholm alldeles ensam när jag var arton, frågade inte ens mina föräldrar om lov utan bara presenterade fakta….om ett år fyller min styvdotter arton…aldrig att jag skulle tillåta henne att flytta till Stockholm ensam!!!

  Möjligtvis beroende på att jag vet vad som hände mig (umgänge med polismördare och annat mindre lämpligt 😉 )och jag var ändå en mycket försiktig ung dam…och hon är våghalsig!!!!!!

  • Kison says:

   Men 18 år, då får man enligt lagen bestämma själv även om man fortfarande lyssnade på föräldrarna.
   Polismördare?? Ja det va väl inte så lämpligt umgänge kanske.

Kommentera