Vi svettas, grannen fryser

Låg och läste till halv ett igår, ändå vaknade jag halv 7 och kunde inte sova mer. Det va så varmt i sovrummet och då har vi ändå balkongdörren öppen litegrann. Nån som fortfarande snusar gott är Alex. Ska väcka honom runt halv 8 om han inte vaknar själv.

Några som däremot måste frysa är våra grannar snett under oss. Varje morgon (dag och kväll oxå) hör jag deras ac surra och det är inte på kyla det kan jag med säkerhet tala om. Dom har ingen sol på sin sida, lite på em bara så det blir ju lite kyligare inne men är det som igår 24 grader ute på em är det inte kallare än det inne oavsett om man har sol eller inte. Orsaken till att dom kör den 24/7 är jag säker på beror på deras lilla bebis, född i december. Dom är ju livrädda här att bebisar ska frysa och packar ju in dom i stickat och filtar även i juli. Det stackars barnet kommer får värmeslag. Måste va som en bastu inne hos dom. Här bestämde jag i söndags att sommaren kommit så jag stuvade undan mattorna och balkongdörrarna står vidöppna från morgon till kväll sen ett bra tag tillbaka.

Solen är på väg upp, himlen är klarblå så vi får nog en härlig dag idag med.

This entry was posted in Alex skola, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

12 Responses to Vi svettas, grannen fryser

 1. Hebbe says:

  Morsning,,kikar bara in för att säga mors,,i värmen,,eller hur det nu var..Ha en bra dag,,Glad Påsk..Kram.

 2. Mamma says:

  God Morgon!
  Vill bara önska en GLAD PÅSK! Hoppas ni får en riktigt trevlig påskfest! Och hälsa alla jag känner.
  I eftermiddag åker jag upp till mormor och stannar tills måndag. Ska bli skönt och avkopplande, och kanske kan näsan få lite sol också om vi har tur med vädret.
  Pussar o Kramar! Dela med dig till Alex!

 3. Ama de casa says:

  Ja, vi nordbor har en annan uppfattning om vad som är KALLT än som som är uppfödda här söderöver 🙂

 4. Sita says:

  Mitt barnbarn är ju oxå född i dec. Men vinteroverallen är borta o våroverallen framme. Hon är så varm av sej. Kram

  • Kison says:

   Dom flesta barn (även små) är varma av sig. Bättre att ta på mer kläder då om dom blir kalla än att packa på dom så dom svettas.

 5. Jenny says:

  Hallo,

  Galet hur turkar är rädda för att bli kalla… och dödsjuka…hehe…

  Faktiskt så har Okan en lillebror som dog när han var ca 8 månader gammal pga. att han var förkyld och de packade in honom i flera lager med kläder och täcken… antagligen hade han feber och dog av att den blev för hög under alla lager med filtar…. hemskt… Så Okans mamma är inte så kinkig med kläder nu och har förstått att feber är inte nått man ska bekämpa med värme utan med kyla…

  kram kram

  • Kison says:

   Nä men fy så tragiskt. Vid feber ska man ju verkligen klä av dom. Sen är det ju så att riktigt små bebisar kan inte svettas och därför ska man va extra noga med att inte packa på dom.
   Kram Kram!

 6. MariaD says:

  Sommar, hmmm, här snöade det lite idag så det blir nog ingen sommar i år. (bor i Sundsvall)

Kommentera