Mycket trevligt

God morgon!

Har ni kommit ihåg att ställa fram klockan? Här vaknade Alex 7 (6 enligt vintertid) och har på så sätt ställt om sig. Vad som skrämde upp honom vet jag inte. Kan varit katten som jamade och talade om att hon ville ut. Vi kom inte hem förrän 22.30 igår. I bilen på väg hem säger han att han inte är ett dugg trött. Jag hann inte mer än få på honom pyjamasen när vi kom hem så sov han. Tror det kommer bli tidigt insomnande ikväll.

Middagen igår va mycket mycket trevlig. Underbara människor och så mycket god mat. En hel buffé hade dom fixat med massa smått och gott.  Hade kunnat rulla hem kändes det som.

Dom har precis flyttat in i sin nyinköpta nyrenoverade lägenhet så vi började med husesyn och det va superfräsch. Intredningen va inte rktigt min stil. Jag fick huvudvärk när jag såg alla prydnadssaker och tänkte bara… vilka dammsamlare. Ett vitrinskåp med 6 glashyllor och 2 små spetsdukar på varje hylla.

 

Barnen busade för fullt. Här Alex som kittlat Yunus (2,5 år) sen har vi storebror Yusuf, 5 år. Den lille älskar Alex och säger det till honom hela tiden. Springer efter som en hund och ropar ”Alex Alex Alex”. Å maken till vältalande 2,5 åring har jag aldrig varit med om. Han pratar så rent och har sånt ordförråd. Satt och diskuterade med sin farbror som en vuxen.

Kill Kill

Värdparet Mehmet och Dilek samt barnens farmor som oxå bor hos dom. Dom har en 4a men har 2 vardagsrum. Dels detta där vi satt (typ finrummet) sen ett till lite mindre. Jag funderade på var farmor sov då dom bara har två sovrum men så tänkte jag att det kanske är hos dom som när Alex mormor kommer och hälsar på oss. Då får hon sova i leksakslådan 😉 Här ser ni även ett av vitrinskåpen. Sen fanns det ett dubbelt så stort bakom där jag satt.

Det kom även en familj till sen med 2 barn. Mannen till vänster sen till höger barnens farbror och Mehmet.

Kvinnan i den andra familjen och farmor. Farmor va så söt. Liten gammal rynkig gumma. Som Alex sa innan vi åkte.

– De bo en jätte gammal tant hos dom oxå

– Ja det är väl Yusuf och Yunus mormor eller farmor

– Nä det e det inte. Hon e så gammal och skynlig så hon luttna bort. Hon kan knappt gå.

Han kunde inte föreställa sig att en farmor/mormor kunde va så gammal och skrynglig. Jag tyckte oxå hon såg gammal och skröplig ut och va säker på att hon va runt 90 år. Hasan sa till mig med beundran i rösten. Farmor är född -1932!!!!

Jaha?? sa jag, det är ju bara 2 år äldre än Gomo (min mormor/Alex gammelmormor). Då tittade han på mig som att det stämmer väl inte men det gör det.

Alex mormor och Gomo (som nyligen va på Aruba och roade sig)

Barnen lekte. Gjorde nån ringlek och sjäng bl a. Lille Yunus gjorde dom galna genom att släcka lyset hela tiden.

Tänkt väl på Earth hour 😉

Dom hade mycket roligt.

Hasan berättade att Alex badat på stranden idag (igår). Mamman skakade på huvude och skrattade och sa. Ja här packar vi på våra barn massa kläder och sen ser man Alex i t-shirt och hör att han badat. Kanske skulle våra barn inte bli så sjuka som vi tror om vi tar av dom lite.

Nä tänkte jag, det blir dom nog inte. Jag reagerade däremot på att Yusuf sprang runt barfota och även mamman va barfota i ett par sandaler.

Mycket god mat va det som sagt sen kom nån söt sliskig dessert som jag fick i mig lite av. Därefter turkiskt kaffe som jag inte kan dricka. Tycker det är vidrigt så jag tackade nej. Alla andra dricker och till det har dom varsitt stort glas vatten. Kaffet serveras ju i små espressokoppar. Jag spanar på allihop när dom dricker det. 1 klunk kaffe och 3 klunkar vatten, 1 klunk kaffe och 3 klunkar vatten. Förstod att dom gjorde så…måste ju skölja ner giftet 😉

Å sist men inte minst. Ang earth hour släckte vi inte ner under middagen men då vi hade släckt rubbet här hemma, inte en elpryl lyste. Intenet, trådlös telefon…rubbet släcktes ner. Sen va vi ju borta till 22.30 så man kan väl säga att jag gjorde för 3,5 hushåll 😉

 

This entry was posted in Sagt av Alex, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

10 Responses to Mycket trevligt

 1. Sita says:

  God morgon. Ja tanten ser ju ut att vara på dödens sida. Fina bilder. Kramar

 2. Lena says:

  Så kul att se alla bilder !!!! Härliga ungar och som sagt vi får vara glada om vi inte åldras såååå fort……../ L

 3. Sofie says:

  Nu har ni fått rejält med mat kan jag tänka mig ; )
  De riktigt gamla gummorna ser ju oftast 20 år äldre ut än de är. Helt otroligt!!
  Det var fint hem tycker jag, spetsdukar o prydnadsdukar ska det ju bara va…De har ju tid o städa som är hemma jämt.
  Kram

  • Kison says:

   Ja gud så god mat.
   Haha ja kanske det jag ska skaffa mig. prydnadssaker och spetsdukar så jag har att göra när Alex är i skolan 😀

 4. Ama de casa says:

  Ja där var det bus och mat för hela slanten 🙂
  Kan tänka mig att solen tär, att det är därför dom gamla blir så rynkiga…
  Vilka ungdomliga och fräscha mormor och mamma du har!
  Kram

  • Kison says:

   Ja min ”stackars” mormor va ju bara 36 när hon blev mormor för första gången (till mig). När jag va 36 va Alex 2 så jag lär va äldre den dan jag ev blir farmor. 😉

 5. Maria says:

  Nu skrattade jag verkligen gott… Det var jätteroligt att din frächa mormor och den tanten är nästan jämngamla… Men för guds skull ta inte efter den inredningen hahahahaha det var lite fööör fint…

  • Kison says:

   Ja jag blev chockad när jag fick veta att det bara skiljer 2 år på dom.
   Haha, ingen risk jag någonsin kommer inreda så. Då får ni skicka vita rockarna efter mig 😉

Kommentera