Vad svarar jag på det??

När Alex kom upp imorse ville han måla och bad mig ta fram papper och hans pennor vilket jag gjorde. Han målade en bra stund och spred ut teckningar och pennor över hela bordet. När han sen började leka med annat och bara lämnade det han hållt på med säger jag…

– Har du målat färdigt?

– Ja

– Kan du då va snäll och plocka undan?!

– Vaaaa? Jag sjä ää lv? (standard svar/fråga)

– Ja du själv

– Ååå ååå åååh

– Ja det är inte roligt att plocka undan men det är du som målat, inte jag

– Ah men det va du som plockade flam

– *fniss* Ja men det va ju för att du ville måla

– Ah å då ska du plocka undan fö de va du som plocka flam å du säje alltid till mej att den som plocka flam ska plocka undan

-*hmpfh* Smartunge där

Han hade ju rätt (och fel) så vad skulle jag svara? Vi hade kunnat hålla denna diskussion igång resten av dan. Nu slutade det med, som det alltid gör att han ställer till det och vi plockar undan tillsammans.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

15 Responses to Vad svarar jag på det??

 1. Hebbe says:

  Ha Ha,och som den lite veliga mamman så plockar du undan,Hi Hi..han är finurlig Alex..Nästa gång får du låta honom plocka fram prylarna själv..Haé Kram.

  • Kison says:

   Ja absout. Kan ju inte sätta mig en sån här situation igen 😉 Jag plockar undan men inte allt, han måste hjälpa till. Där är jag hård, helt ska han inte slippa undan.

 2. Sita says:

  God morgon. Av erfarenhet blir man vis. Han får plocka fram själv nästa gång. Kram

 3. Aurora says:

  Nästa gång får du ta diskussionen innan. Kram

 4. Ama de casa says:

  Smart grabb! Klart man ska hålla sig till dom uppsatta reglerna 🙂

 5. Sandra says:

  Hej jag har följt din blogg i ca 1½ års tid nu. Brukar alltid sitta och små le över vad Alex säger och gör. Har en liten fundering, eller den kanske inte är så liten egentligen. Hur var det att lämna vardagen i Sverige för Turkiet? Kulturskillnader och inget jobb? Jag har som längst varit i Turkiet i 3 måndaers intervaller och känner mig då och då rastlös, är rädd för att om jag bosatte mig där skulle jag klättra på väggarna? Tack för en jätte fin blogg!

 6. Sofie says:

  Hihi!! Han är inte dum ; )
  Jag svarar fr min blogg här…Att det är på elgiganten faktiskt. Ett typ av jobb som jag aldrig i hela mitt liv skulle söka på, men nu ser jag det som en stor utmaning. Ska bli jättekul!

 7. Ia says:

  Ungar är inte dumma 😉 Smart kille 😛

  Hoppas Ni får en sån härlig dag som prognosen visar…här regnar det men det uppskattas för då får vi snart se gräsmattorna!!!!!

  Trevligt med middag…och naturligtvis ska Du kräva att släcka…ta med några ljus och säga att det blir så myyysigt!!
  Vi tänker släcka allt…utom teven…det gills väl nästan som deltagande 😀 😀 😀

Kommentera