Slash tophat

Nu har vi varit iväg och fixat lite saker Alex ska ha till uppvisningen med skolan på barnens dag 23e april. Bl a skulle vi köpa en hatt och när jag visar den för Alex kommer han tro jag köpt en Slash hatt åt honom…

 

Bara ett nitbälte runt som saknas

 

Sen va det några kläder som skulle fixas. På lappen vi fick från skolan stod det var vi kunde köpa allt eller det va bara hatten vi betalade för, resten står skolan för men för att det skulle bli rätt storlek fick vi fixa det själva. Efter hattinköpet va det en vit skjorta, en svart fluga och ett svart ”magbandage” 😉 Asså jag trodde jag skulle bli tokig i den affären. När vi skulle köpa hatten sa Hasan bara till honom att det är till Bahcesehir koleji och mannen visste direkt. I den andra butiken visade vi lappen med vad vi behövde och dom visste precis för dom suckade över att skolan sagt till dom att det ska va klart till den 15e april och då skickas till skolan. Butiken måste beställa från Izmir och vi föräldrar har deadline på att beställa imorn vilket betyder att då har butiken ändå 3v på sig men det va snävt. Som sagt, dom visste vad vi skulle ha och läste även på lappen. Så hör jag dom frågar Hasan om vi ska ha byxor. Jag frågade om det står byxor på lappen vilket jag visste att det inte gjorde. Nä det gör det inte svarade dom. Nä sa jag, alltså ska han inte ha några byxor. Misstänker att dom ska ha svarta byxor och han har svarta jeans så dom får han ha isf sen ska dom ha svarta gympaskor och det har han med. Efter mycket om och men av hönskackel bland dessa 4 personal i butiken fick vi kanske ordning på det. Så när det kommer till butiken kommer dom skicka det till skolan så vi behöver inte tänka mer på det. Hasan tyckte ändå att vi kanske ska dubbelkolla för säkerhets skull runt den 10e vilket väl kanske inte är en dum idé..

När det va fixat satte vi oss på en sopprestaurang och käkade mercimeksoppa (linssoppa). Har precis kommit hem. Ska hänga en maskin tvätt som jag satte igång när elen kom tillbaka sen iväg och träffa tjejerna.

This entry was posted in Alex skola, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

4 Responses to Slash tophat

 1. Ama de casa says:

  Vad roliga saker dom hittar på på den där skolan 🙂
  Fast dom fixar ju en massa arbete åt er också, men man ska ju vara engagerad i sitt barns solgång 😉

  • Kison says:

   Ja det är lika mycket spring för oss föräldrar 😉
   Barnens dag här är stort, riktigt stort. Då tar t om barnen över i regeringen 😀

 2. Anna says:

  Barnens dag är en jättefest, han får leka Slash sen 🙂 så en bild vill vi se.
  Kul när de ordnas i skolan.
  Ha en bra kväll! Anna

  • Kison says:

   Ja det är stort och det ska bli så kul att se vad dom kommer göra. Ska stå med filmkameran i högsta hugg eller nån annan får nog filma då mina ögon säkert kommer va alldeles simmiga av stolthet och lycka 😉

Kommentera