Bevis…

…på att liten börjar bli ännu lite större.

Alex har varit lite snorig ett tag nu. Har inte tänkt så mycket på det då var och varannan unge här snorar men som vanligt blir det inget mer. Ingen feber eller annat som däckat honom, lika pigg som alltid. När han nu varit lite kass i magen ett par dar och nu även i morse när det blev panik till toan började jag fundera på om det kanske va tänder på gång. Dom såkallade sexårständerna så jag bad honom gapa och jag kikade och visst är det det. 2 st små vita stumpar sticker upp på var sida av överkäken. Va ju så länge sen han hade sin ”tandperiod” så jag har nästan glömt bort att han ska ha fler. Man har mer varit fokuserad på när han ska börja tappa mjölktänderna men så slog det mig oxå när jag började fundera på om det kunde va tänder att Joanne för några veckor sen nämnt att Senay har tänder på gång igen oxå. När hans mjölktänder va på väg led han inte nämnvärt, hade aldrig ont däremot snorade han i 1,5 år tror jag, blev periodvis dålig i magen och fick ett par gånger hög feber men annars mådde han toppen *peppar peppar* man har ju hört hur hemskt jobbigt vissa små har det så jag hoppas denna omgång blir lika lindrig.

Så mitt lilla troll, min skatt, min bebis är på väg att få vuxentänder 😀

God morgon!

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

10 Responses to Bevis…

 1. Stattinskan says:

  Först får man tänder, tappar dom … får nya och har man otur tappar man dom också senare i livet ;-D
  Kramar

 2. Ia says:

  Tänk att tänder kan ha så stor påverkan på kroppen! Hoppas han slipper i från det onda som tänder kan ställa till med 😀

  En kort väderrapport från Västerås….solen skiner efter några dagar med snöfall…trots det så försvinner snön sakta men säkert…snart är det vår! I helgen på skolan såg vi små, små blommor…kan ha varit ämnen för krokus…härligt!!!

  • Kison says:

   Ja visst är det konstigt. Hade ingen aning om att barn kunde bli snuviga när tänder kom, inte heller att dom kunde bli dåliga i magen. Feber och kliande hade jag bara hört innan jag fick Alex. När jag sen pratade med bvc sköternskan när han va liten att han va så snorig hela tiden sa hon direkt att det är tänderna.
   Krokusar är definitivt ett vårtecken 😛

 3. Lena says:

  Det går fort med barnen…..njut av åren!

 4. Ama de casa says:

  Snart ska han ha moped! 😉

  Löständer var min dröm när jag var liten – tänk så bra att bara kunna skicka in dom till tandläkaren i ett brev och slippa följa med själv 🙂

 5. Hebbe says:

  Hej du,ja solen kom tillbaka i dag,riktigt skönt ute,har +10,9 just nu på solsidan,,så solen käkar snö rätt så bra..Haé Kram.

Kommentera