Timglas

I ett par dagar nu har Alex pratat om timglas. Frågat hur det funkar och vad man använder det till. Han började direkt fråga och prata om timglas när han kom hem från skolan. Jag gav X antal exempel ( tex på hur länge han ska borsta tänderna…man får passa på när tillfälle ges 😉 ) på när man kunde använda ett timglas. Funderade på vad han fått detta ifrån och frågade var han hört om timglas. Om dom pratat om det på skolan, sett på tv, nån film, dataspel…?

– På Balda (Barda barnprogram som går i Sverige)

– På Barda?

– Ja du vet nä vi va hos molmol och vi tittade på det så gav ju flickona han elakingen sånt att dlicka så han somnade. Aaaa å då vände dom på timglaset och nä sanden lunnit ut vaknade han och dom splang däifån.

– Ja just det! Vilket minne du har! Det va ju i vintras vi såg det.

– Mmmm

Ganska kul att se, dels vilket minne dom har sen att saker kan poppa upp så långt efteråt och först då kommer frågorna och funderingarna. Han har inte nämnt något om detta alls förrän för ett par dar sen.

 

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

6 Responses to Timglas

 1. Hebbe says:

  Nä så sant,minnet är väl som det är,,men små barn kan minnas detaljer som man kan tycka är ovesäntliga,kanske för oss,men inte för dom,och det kan komma funderingar långt senare..Haé Kram.

 2. Bettan/Caligo says:

  Underbara barn, ofta kommer dom ihåg detaljer som en annan inte tänkt på.
  Skolresan hade nog inte jag heller ställt upp på,
  ibland vill skolan så väl men det kan bli lite för mycket, jag tycker dom verkar för små för en sån full speckad resa.
  Kramis

 3. Sanna says:

  Hej! 🙂

  Jag har sedan länge följt din blogg av den orsak att jag finner den otroligt intressant. Jag gillar läsning med variation och speciellt nu när värmen börjat dra sig mot alanya så blir läsning så mkt roligare!

  Jag är iaf en tjej på 19år som drivs som fisken i vattnet när jag befinner mig i alanya eller turkiet över huvud taget!

  Eftersom jag nu tar studenten i Juni så är min plan att åka ner till alanya och finna mig till rätta där. Om jag trivs det vill säga. Jag vet att det är många ungdomar som ska ner dit nu och röja i hamnen men jag är inte riktigt ute efter de (Inte på samma nivå åtminstonde). Jag vill arbeta och hitta en vardag i alanya men jag tycker de är jätte svårt att hitta boende här hemmifrån pga dom höga priserna. Jag har haft kontakt med Recep Tutal och Burhan Aslan ang jobb som ”partyguide” men de hela känns oseriöst. Så därför tänkte jag höra lite med dig och några få bloggar till (Som du säkert känner igen..) ”Svensktjejerna” 🙂

  Har ni nå tips på billigt boende nära centrum? Eller till och med tips om jobb? Nästan vad som helst 🙂 marknad, affär, städa, resturang, bar, stranden.. you name it! Jag antar att du/ni har lite koll vad det gäller priser och boende så chansar och slänger iväg det här mailet och hoppas på svar! 😀

  /Sanna Storm (http://www.sannamichaelastorm.blogg.se)

  • Kison says:

   Va roligt att du finner nöje i att läsa min blogg. Blir alltid lika glad av att höra sånt.
   Ser din mailadress här så jag mailar dig lite senare. Ska skicka iväg sonen till skolan först bara.

Kommentera