Nära på det körde ihop sig igen

Mamma kommer ju 19e maj, 1 vecka. Fick igår hem en lapp från Alex skola om en tripp till Ankara 19-22e maj. Då Hasan inte kom hem förrän sent och jag redan sov fick jag inte förklarat för mig exakt vad det va  förrän nu på morgonen. Det är en resa till Ankara för föräldrar (eller en av föräldrarna minst) och barnen men det är frivilligt. Dom åker med buss 24.00 på natten mellan tors och fredagen och är framme i Ankara 8.30. Bara tanken på att sitta på en buss så många timmar med så många små barn (3,4 och 5 åringarna)…a freaking nightmare. Sen är schemat så fullspäckat dessa dagar så du hinner knappt gå och skita. Massa museiebesök och annat kulturellt. Dagarna slutar inte förrän 22.00 och börjar 7.30. Min son brukar sova kl 20.00. Hade vi flygit hade jag kanske funderat på det. Är ju trots allt 5 stjärnigt hotel vi bli inbokade på men sen va det ganska dyrt oxå. 480 lira/man ( ca 2500:-) och jag känner att man kan göra massa annat roligt för dom pengarna som vi alla får mer utbyte av. Att gå på museum är inte min grej och definitivt inte Alex, inte än iaf.

Så…vi beslutade att inte åka nån av oss. Hasan hade inte kunnat komma loss ändå så det hade blivit jag som fått åka och då hade mamma antingen fått boka om sin biljett eller hoppa av helt men det behövs alltså inte nu.

This entry was posted in Alex skola, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

12 Responses to Nära på det körde ihop sig igen

 1. Stattinskan says:

  Visst är det väl trevligt med ”upplevelser” men attans vilket komprimerat schema … Man måste ju hinna återhämta sig mellan aktiviteterna ju!
  Gomorron

  • Kison says:

   Precis men det va fullspäckat hela tiden. ingen ledig tid alls och jag som är allergisk mot guidade turer skulle väl gnälla röven av mig 😉

 2. Ama de casa says:

  Oj! Det var ett digert program må jag säga…
  Låter smart att inte åka eftersom Alex inte tycker det är så lattjo lajbans med muséer ännu.

  • Kison says:

   Nä, han skulle inte fått något som helst ut av det och ha en studsboll som han på en buss i 8,5 timme…HJÄLP! 😉 När vi flyger på natten sover han alltid men jag kan med säkerhet säga att det skulle han inte gjort på bussen. Skulle varit alldeles för spänd för det.

 3. anna says:

  Oj herregud, det verkar vara ett äventyr att sätta ett gäng 3, 4 o 5 åringar på en buss så länge. Den bussen skulle jag inte vilja åka med:-)
  Skönt att det inte var obligatoriskt med tanke på att din mamma kommer ner, och sen finns ju faktiskt Ankara och alla museeum kvar ett tag till:-) Undra hur många av småttingarna som verkligen kommer uppskatta en sån kulturell resa. Kanske mest fröknarna och föräldrarna…
  Kram!

 4. attis says:

  Det lät som jobbiga dar för så små barn. Säkert roligare att få bus med mormor så . Ha det så gott.
  Kramen

 5. Hanna says:

  Ja det lät inte som nått jag skulle åka på heller… blev nästan stressad bara av att läsa om det!
  Va mys att mamma kommer:) Jag får besök av syster och hennes kille17 maj och av mamma och minsta syster 29 maj:)

  • Kison says:

   Nä, det känns som att dom är för små för att få något utbyte av det och bara bussresan får mig att bli matt.
   Va kul att du oxå får besök snart, det är så mysigt 🙂

 6. Sita says:

  Vilket schema för så små barn. Ingen av mina barnbarn hade orkat när dom var så små. Dom la sej mellan 7-8. Kram

Kommentera