Lugnt och skönt, fårslakt, ont om presenter

Dagen har varit lugn och skön. Inte gjort något särskilt alls. Jag och Hasan köpte med oss börek som vi sen tog med oss ner på stranden.

Så klart och fint väder idag så man såg dom snöklädda bergen i Antalya väldigt tydligt. Tyvärr kan man ju inte få lika tydliga bilder.

Inga vågor att tala om idag. Riktigt skönt. Satt där ett par timmar sen åkte vi till kontoret och drack kaffe och satt där i solen och gottade oss en stund. Sen va Hasan tvungen att sticka iväg. Bl a skulle han till Oba med en kompis för att slakta ett får. Kompisen har precis köpt en lgh och när någon gör något sånt…köper lägenhet, bil, öppnar företag, butik…nåt nytt så slaktar man ett få för välgång. Köttet ger man sen bort. Dom frågade om jag ville följa med men nej tack. Har sett det en gång när dom slaktade för jeeparna och vill inte se det igen. 2 stycken slaktades när Hasan öppnade kontoret men inte heller då ville jag va med. Så dom körde hem mig.

När det kommer till presenter är det ont om dom 😉 Jag får nämligen välja själv vad jag vill ha. Både från lilla familjen här och i Sverige. Till familjen i Sverige har jag sagt en resa till New York vilket vi planerade göra i slutet på maj men det har kört ihop sig lite på alla håll och kanter så vi får skjuta på det. Tänkte då att vi kan hälsa på Pariskusinerna så kanske blir det att vi firar midsommar i Paris. Inte säkert än, beror på om mellangrabben har sina slutprov i skolan just då. Då funkar det inte att orkanen Alex med familj kommer och stör mitt i pluggandet. Så vi får se hur det blir.

Hasan har frågat 100 gånger vad jag vill ha och jag säger att han ska överraska mig men han säger att jag får välja själv men jag vet ju inte vad jag vill ha. Är inte så noga med presenter, finns inget här som lockar. Fick 100 kramar, pussar och gratulationer av Alex imorse och det är den bästa presenten jag kan få. Sen alla fina grattis här på bloggen och än fler på facebook gör mig varm i hela kroppen.

Tack snälla!

 

This entry was posted in Allt & Inget, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

6 Responses to Lugnt och skönt, fårslakt, ont om presenter

 1. Ama de casa says:

  Hoppas resan kan bli av, det låter ju jättetrevligt! Men jag förstår om kanske Alex är ett liiiitet störande moment om man måste plugga 😉

  Hoppas dom kan sin sak dom som slaktar fåren…

 2. Lotta J says:

  appropå turkiska traditioner… Förra året blev ju vi hembjuden till våra nufunna turkiskavänner på käk. kul,trevligt och gott!! Självklart hoppas vi på smaskig repris men det har åxå fått oss att fundera över om det är ngt speciellt man borde eller inte borde ha med sig som gåva till sina vänner,, Förra året hade vi laddat med paket till barnen som tack för alla glassar vi blivit bjuden på genom åren, men inget till herr och fru Akay..borde vi kanske ha haft det? I år vill vi gärna visa vår uppskattning över deras gästfrihet men hur?? Tips?? Tack 🙂

  • Kison says:

   Oj, jag vet faktiskt inte men ta med något från Sverige. Ingen gris eller så 😉 men något litet typiskt svenskt, det skulle dom nog uppskatta. Ni känner ju dom ganska väl och vet kanske vad dom tycker om, både att äta och intressen. Kanske det kan ge någon idé.

 3. Lotta J says:

  jodå, vi ska nog klura ut ngt bra,,tänkte mest om det va ngt som av tradition skulle varit med, men då kan vi nog pusta ut 🙂 🙂

Kommentera