Drama på stranden

Gick ner på stranden och la mig och läste min bok. Joanne kom ner med ett par engelska väninnor så jag surrade en stund med henne sen kom Eva. Rätt vad det är hör vi nån skrika från vattnet och ser en arm. Vi va på nr 2 och mannen va i vattnet vid stranden närmast berget. Tittar dit men tänker inte mer på det utan surrar vidare. Mer och mer skrik hör vi sen börjar vi kolla runt oss och då står folk överallt och kollar ut mot vattnet. Då fattar vi att det är nån som håller på att drunkna. Han viftar och skriker och dras längre och längre ut. Vågorna va stora och dom tänkte försöka ta sig ut med en sån trampbåt men dom hade inte haft en suck. Dom hade aldrig klarat trampa sig ut och hade dom kommit ut hade vågorna antagligen gjort att den slagit i berget. Man känner sig så jäkla maktlös. Man vill slänga sig i och simma ut men det hade inte gått. Då hade man haft ihjäl sig själv på kuppen. Samtidigt blir man så arg för att folk inte fattar hur starka vågorna är. Så jäkla dumt att ge sig ut i det. Men så är det varje år här, alltid en eller ett par som drunknar i dom stora vågorna. Det ryktades om att det va en turist. Efter mycket om och men slängde sig en modig man i med en livboj och började simma utåt. Vid denna tiden hade mannen som ropade på hjälp slutat ropa och rörde sig inte. Man såg hans huvud komma upp ibland och han drev bara uttåt. Så vi vet inte om han klarade sig. Man tänker ju att hade det varit en själv och man sett att hjälp va på väg hade man försökt simma inåt och möta hjälpen men han kanske inte hade kraft kvar eller så hade han inte klarat sig. Mannen som rykte ut kom fram samtidigt som sjöpolisen. En eloge tll honom som vågade sig ut! Tog en jäkla stund för sjöpolisen att komma.

Allas vår Atilla spanar. Det går inte att se killen på bilderna då han så fort man får zoomat in honom försvinner i en våg.

Många nyfikna och uppskärrade människor. Jag kände själv hur benen skakade och hjärtat slog.

Sjöpolisen

Underskatta aldrig naturens makter!

This entry was posted in Filmklipp, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

24 Responses to Drama på stranden

 1. Fy så obehagligt! Nej, man skall aldrig underskatta krafterna i en våg! Eller i strömmar!
  Hade långa diskussioner med mina barn om detta när vi var på Teneriffa. Det är så lätt att missbedömma vattnets kraft. Hoppas det gick bra, även om det tyvärr låter som om det inte gjorde det 🙁

  • Kison says:

   Nä naturens makter är inget man ska underskatta. Usch! Ja jag vet inte, håller verkligen tummarna för att han klarade sig.

 2. Lisbeth says:

  Men fy vad otäckt. Man får verkligen hoppas att det gick bra. Inga små vågor man ser på bilderna. Helt otroligt att folk ger sig ut…..

  • Kison says:

   Hoppas oxå han klarade sig. Ändå ser dom inte enligt mig stora ut på bilden men puh, vilka vågor idag. Såg när jag kom ner på fm hur stora dom varit under natten. gått hela vägen upp till bufféerna.

 3. Mamma says:

  Fy vad otäckt! Förstår att du blev skakad.
  Hoppas han klarade sig.
  Puss o Kram

  • Kison says:

   Ja jätte läskigt och man känner sig så maktlös. Kan inte sluta tänka på vad stackars mannen där ute måste tänkt och känt. Han ser så många människor bara stå och glo och ingen gör något men det va ju inte det att ingen ville. Alla ville nog men ingen vågade med risk för sitt eget liv. Hoppas oxå han klarade sig. Hasan brukar ju luska reda på det mesta så jag får nog svar senare.
   Puss o Kram!

 4. Marie says:

  usch, detta får mig att minnas när jag nästan drunknade på cleopatra. Jag var medvetslös när de fick upp mig. det sjuka i det hela var att jag ALLTID är fösiktig i vatten då jag är ganska rädd av mig.
  Jag nmpdde botten, vatten kanske till midjan när en monstervåg kom och fick tag i mig…
  Jag fattar inte hur alla turister våga rlåta sina barn bada själva utan mer tillsyn än en sjö i sverige =/

 5. Lena says:

  Oj oj drama på högsta nivå, inte kul ! Kan säga att jag har varit med om detta precis på den stranden mot klipporna där en man drunknade. Han hade hoppat från klipporna…..Sen att de tog i land mannen i båt på stranden bland oss alla solbadande var inte nån höjdare. Nej håller med dig respekt för naturen …./

  • Kison says:

   Ja vågorna kanske inte ser så stora ut men jäklar vilken kraft det är i dom. Lyckas man ta sig ut tar man sig inte in. Du får en skjuts in sen när dm drar sig tillbaka har du inte en chans att hålla dig kvar utan dras med ut.

 6. Diana says:

  Usch vad hemskt! Hoppas hoppas att han klarade sig!

 7. Pilla says:

  Nej, fy vad otäckt! Jag och syrran var med om det för några år sedan där nere. En turkisk, äldre kvinna, som givetvis inte kunde simma, hade dragits med ut så jag och syrran kastade oss i och fick tag på henne, hon hade ju panik och klängde som en tok på syrran. Jag fick dyka ner under syrran och trycka upp henne och kvinnan samtidigt som jag drog dem inåt. Till slut lyckades vi vända henne på rygg så syrran kunde hålla uppe hennes huvud och jag kunde dra dem efter mig in till land. Otäckt när det händer. Hoppas verkligen det gick bra för han idag.

  • Kison says:

   Ja fy och tyvärr är det oftast turkar som drunknar här. Dom kan inte simma ändå ger dom sig ut. Väntar på info om nån hört något. Hoppas oxå han klarade sig.

 8. Sita says:

  Så otäckt. Hade inte Ellinor varit med o hjälpt mej så hade jag drunknat där oxå. Kram

 9. Ama de casa says:

  Fy vad läskigt! Hoppas precis som alla andra att det gick bra.
  Här har vi också förrädiska undervattenströmmar på vissa stränder och det drunknar några varje år… Tragiskt, och ibland inte ens självförvållat om man säger så. Det kan se tämligen lugnt ut…
  Nu har dom faktiskt infört böter för folk som struntar i badvakternas flaggning och badar vid röd flagg. Bra tycker jag, men jag vet inte hur det efterlevs. Ja, om folk som struntar i varningarna faktiskt blir bötfällda alltså.

  • Kison says:

   Ja samma här med undervattensströmmarna men idag såg man hur stora och farliga vågorna va så att ge sig ut är bara dumt. Här flaggar dom lite som dom tycker men nu under icke säsong är det ingen som bryr sig om att sätta upp flaggorna eller så sitter det en uppe men ingen orkar byta. Under säsong kan det gå en snubbe med visselpipa fram coh tillbaka på stranden och vinka upp folk men många struntar i varningarna. Oftast icke simkunniga turkar. Tänk att det ska behövas tas till böter för att folk ska förstå sitt eget bästa. Inte klokt ju.

 10. Maria says:

  HUH låter inget vidare, stackare… Jag hoppas det gick bra. Modigt av den där mannen att försöka rädda honom han kunde ju ha blivit utdragen själv med och fast han hade boj så är väl vattnet ganska kallt än antar jag…

 11. Ia says:

  Fy vilken otäck upplevelse!!

  Men som man kan läsa i kommentarerna ovan så kan det hända även den bäste men tyvärr finns det ju alltför många som tror sig vara stålmannen..eller nåt…
  Jag är ju uppvuxen vid havet och har en kolossal respekt och vågorna hos Dig är ju otroligt kraftfulla!!!!

  Nå, här rä det bara snön som är kraftfull….hej och hå…mer kom natten till idag!!!

  • Kison says:

   Visst kan det hända även den bäste. Önskar bara att folk va lite mer vaksamma och faktiskt tog på allvar naturens makter.

 12. Monika says:

  Killen klarade sig! Det var en 29-årig kille från Türkler som jobbar som animatör på ett hotell där. En kille från Damlatas restaurangen såg allt och hoppade i med 2 livbojar!
  Artikeln finns här: http://www.haberalanya.com.tr/tr/details.asp?ID=25643

  • Kison says:

   Haha att vi ska få nyheten från sverige…tack! Ingen här har hört något. Frågade på stranden idag men nope. Så då va det ingen turist. Vi förstod nästan att han klarat sig iaf då vi inte hört något. Hade han inte klarat sig hade vi fått veta det gnska snabbt. Tack för infon, ska kika länken.

Kommentera