Näsan växer

Det senaste Alex berättade för mig som han hört i skolan är att om man petar sig i näsan så växer den.

Jag sa som jag brukar när det kommer till dessa idéer att det stämmer inte. Han undrade såklart varför dom säger så då. Jag sa att det är nog för att dom inte vill att barnen ska peta sig i näsan ute bland folk. Jag brukar säga till honom att inte göra det då det inte ser bra ut utan det kan man göra hemma och på skolan kan han gå in på toaletten eller ta en näsduk och snyta sig. Barn är ju inte dumma så jag kan inte tänka mig att dom inte skulle förstå en helt vanlig sund förklaring. 

Tändstickorna dom skulle ha med igår hade dom gjort siffran 14 av samt lite annat. Hus mm. Dom går ju igenom en siffra varje vecka och lär sig skriva den.

Idag ska han ha med sig 2 äpplen och 2 päron samt 1 lira (5 sek).

God morgon!

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

16 Responses to Näsan växer

 1. Malın says:

  Hahaha men det är ju självklart att man får större näsa av att peta i den…. Turkarna är ju kända för sina stora näsor ;P Hihihihi

 2. Anna says:

  jag tror många skulle ha alladeles för stora näsor nu, ha ha vilken syn.
  bra att du säger som det ärde lär han sig mycket på.
  Ha en bra dag! Anna

  • Kison says:

   Haha ja tänk vilka snokar folk skulle vandra runt med 😉
   Måste ju förklara för honom så han inte tror på alla dessa dumma idéer.

 3. Ia says:

  *s* Ja, tänk så mycket vuxna kan hitta på när de inte vill ge sig in på ”riktiga” förklaringar…..själv minns jag att jag fick inte äta vindruvor med kärnor för då kunde man få blindtarmen…..

  Jag har ätit massor med vindruvor med kärnor i mitt liv och ännu sitter blindtarmen kvar…så jag tror inte att det är sant 😉

 4. Hebbe says:

  Mors,Hörru snodde du solen just nu,när din kommentar poppade in försvann solen???
  Klart det är bättre att vara ärlig i sin förklaring,,barn är ju klokare än vad många tror.Haé Kram.

  • Kison says:

   Nja, den visar sig under ett tunt molntäcke så lite skyldig är jag väl 😉
   Ja barn förstår mer än man tror, dom är kloka små varelser.

 5. Rickard says:

  Va! Växer inte näsan när man petar i den?.. hädan efter så ska jag skita i att snyta mig!

  Tack för tipset!

  🙂

 6. Mathilda says:

  Haha, ja ibland måste man ju bara skratta åt turkarna! =)

  Vill tacka för en rolig blogg också! Har följt dig till och från i 1½ år nu tror jag, men inte lämnat en kommentar förrän nu. Fy skäms på mig! Men cred till dig, för det är nästan bara du av alla de Alanyabloggar jag läser som uppdaterar regelbundet! 😀 (Jag ska kanske inte säga så mycket, är dålig på det där själv, men…) Tack iaf, dig kan man alltid lita på! ;D

  • Kison says:

   Tack söta för dina fina ord 😀 Är lite dålig själv på att uppdatera nu, blogglusten finns inte riktigt men uppdaterar jag inte får jag väl skäll av familjen i Sverige 😉

 7. Jenna says:

  Hej! Jag var nyligen i Turkiet och skulle handla mat i affären Migros. Men när jag kom till såserna fann jag bara ketchup och majonäs. Letade i andra affärer men var samma där. Finns det inga andra såser i Turkiet?

  • Kison says:

   Nä! Inte såser som vi är vana vid, såsmixar vilket jag antar det är du tänker på. Här gör man inte sås så mer än på restauranger för turisternas skull. Här äts ju mycket grytor av alla det slag och har man bara olja och tomatsås så är såsen kirrad 😉 Jag har tagit med såsmixar från Sverige. Tänker du döremot på chillisås och sånt så finns det iaf på dom lite större varuhusen som Kipa, Metro… Metro har faktiskt t om några såsmixar.

 8. Hanna says:

  Ja vi borde nästa ta och sammla alla idiotiska påhitt man får höra om för det skulle bli en bra dassbok eller nått;)

Kommentera