Musjakt

Nu när jag och Alex väntade på hans buss är grannens katt ute och snurrar. Rätt vad det är ser vi henne eller Alex ser att hon börjar jaga och leka med en liten liten mus. Musen pep varje gång katten la tassen över den sen lät hon den springa lite för att igen lägga tassen över. Så höll det på en stund innan musen överlistade katten och sprang in under en marmorplatta som jag inte fattar hur den kom under. Katten traskade fram och tillbaka över plattan, stannade och lyssnade. Den hörde ju att musen va under där.

Detta får mig att minnas en gång när jag va liten och vaknade av att det pep under min säng. Jag ropade på mamma och talade om att det pep under min säng. Då kommer en  liten mus fram under sängen och katten efter. Varje gång katten la tassen på musen så pep den.

Möss är ju ganska söta tycker jag. Hellre besök av såna än stora äckliga råttor. Det är första gången jag ser en mus här så katterna både hemlösa och icke gör ett bra jobb med att hålla undan.

God morgon!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

18 Responses to Musjakt

 1. Sita says:

  God morgon. Möss är gulliga. Katten min håller dom borta från huset oxå. Kramar

 2. attis says:

  Gomorron i stugan. De är söta de små mössen. Bara de håller sej utomhus. Det är så skumt. Jag har ju fökjt dej via Bloglovin. Inte sett dej där på länge. Klickade på den ikonen nu så fick jag börja följa dej på nytt. Vet inte vad som händer där på Bloglovin????? Hoppas allt är bra med dej och din lilla familj. Ha det bäst.
  Kramen

  • Kison says:

   Hm? Skumt. Jag uppdaterar varje dag men så fick jag på dig en gång. Kom inga uppdateringar till bloglovin men du hade uppdaterat massor.

 3. jenfan75 says:

  Jag läste i tidningarna att det varit jordbävning i turkiet är det nåt ni känt av??

 4. Hebbe says:

  Ja jag tror jag håller med dig,hellre små möss än stora råttor,,man ser ofta små musspår runt fågelmatarna vintertid..hoppas att den du såg klarar sig,katten tröttnar väl till slut.Haé Kram.

 5. Stevie says:

  Godmiddag Kison!

  Blev orolig för Er då jag läser att det varit jordskalv i Östra Turkiet. Min geografi är inte så bra så därför vet jag ej vara Alanya ligger.

  Hoppas dock att allt är bra med Er.

  Ha en fin måndag.

  Kram
  Stevie

  • Kison says:

   Alanya ligger i södra Turkiet. Mitt över cypern för att förklarade enkelt. Jordskalet skedde i noröstra så en bra bit från oss.

 6. Sv: Nä, skalvet kändes inte här i Trabzon men det brukar skaka till lite efter jordbävningar i Erzurum och Erzincan.
  Elazığ ligger faktiskt rätt làngt ifràn oss (10 timmars bilfärd) men provinserna kring Elazığ kände av skalvet rejält. 57 döda hittills. Fruktansvärt när människor far illa. Har bekanta i jordbävningsomràdet men tur som var är de välbehàllna.

  • Kison says:

   Jasså det är så pass långt ifrån. På kartan såg det ut att va ganska nära med tanke på att det va 55 mil till Ankara (stod det i tidningen iaf) så trodde jag inte det va så långt. Ja det är hemskt med alla dessa skalv världen över.

 7. Charlotte says:

  Nää fy för, möss är äckliga och råttor är ännu värre.. Tur ”era” katter sköter sitt jobb ordentligt!
  Jag vaknade när jag var liten en gång av ett väldigt dunsande under min säng, skrek som en galen på mamma som kom in, det var vår katt som ”lekte” med en kaninunge under min säng, skitäckligt 🙂

  • Kison says:

   Nä men små möss är söta, denna va kanske 4 cm lång bara. Haha ja det är ju häftigare att ha en kanin under sängen än en liten pipande mus 😉 Fy va rädd jag skulle blivit.

 8. Carina says:

  Nä fy för möss stora som små!!
  Heja alla katter som norpar mössen, haha
  Kramilikram

 9. Stevie says:

  Godmorgon Kison!

  Stackars liten, hoppas att den klarade sig.

  Väntar rörmokare idag mellan 8 och 16,
  så jag känner mig en smula bunden till hemmet.

  Hoppas att de kommer tidigt.

  Ha en fin Tisdag!

  kram
  Stevie

  • Kison says:

   Liten och söt men hoppas den inte klarade sig 😉 Vill inte ha möss här.
   Ja ska dom komma nångång mellan den tiden blir man rätt bunden. Skulle det va här kan man inte va säker på vilken dag det blir mellan 8-16 😉
   Ha det gott, kram!

Kommentera