Glas

Nu kom Alex hem med glaset han målat i skolan.

Tjusigt va 😀

För några veckor sen såg jag att min kära vän Malin skrivit på fb en fredagkväll att hon sitter och njuter av ett glas rött. Åh så sugen jag blev men inget vin hade vi. Fredagen efter skriver hon samma. Åh vad sugen jag blev men inget vin hade vi. Så nu i fredags efter träffen köpte jag en flaska vin men sen på kvällen va jag inte sugen så då blev det inget. Lördagen däremot till melodifestivalen ville jag ha ett glas men skam…vi har inga vinglas. Inte ens ett reklamglas. Det säger väl ganska mycket om hur mycket vin vi dricker här hemma (eller alkohol överlag). Dom gånger vi haft gäster och dom druckit vin har dom fått dricka i vanliga glas *skäms*. Har tänkt varje gång efter vi haft besök att vi måste köpa vinglas men sen glömt bort det och kommer på det lagom till nästa gång gästerna kommer. Så i lördags fick jag dricka ur ett vanligt glas. Smakar inte bra. Vitt vin (vilket jag inte gillar) kan jag om jag måste dricka det dricka ur vanligt glas men inte rött. Smakar inte lika gott. Helst ska det va i såna riktigt stora vinglas. Då smakar det bäst.

Idag fick jag dock tummarna ur. Jag och Hasan åkte till Metro (typ cash & carry) där han behövde en del till kontoret och jag passade på att köpa stora rödvins glas. Skulle när jag kom hem ställa dom i maskinen för att diskas först. Dom får inte plats, dom är för höga för diskmaskinen så nu får vi köpa ny diskmaskin oxå…

This entry was posted in Alex skola, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

28 Responses to Glas

 1. Mamma says:

  Vilket konstverk! Tjusigt värre! Kanske du skulle be honom måla vinglasen också? Och då spara pengar – för jag tror inte dom går att diska i maskin. Risk för färgsläpp antagligen.
  Puss o Kram!

 2. Catarina says:

  Jättefint glas Alex har målat!

  Köper man för stora vinglas måste man självklart köpa en större diskmaskin också….
  …det får väl bli en ny tur till Metro, där har dom ju ALLT, underbar affär.

  Kram

  • Kison says:

   Ja eller hur 😀 Vitvaror, tv, datorer mm ska helst inte köpas hos Metro då du får noll service om nåt händer. T om problem trost garanti.

 3. Fibromorsan says:

  Tack för dagens första anledning att skratta :0)
  Behövdes verkligen efter en dag tjutandes sen i förmiddags…
  Ja det är då inte billigt att va sugen på vin, det är du ett bra bevis på *S*
  Du får be Alex måla ngr glas till i stället. Hans glas var finare än alla vinglas i världen!
  Kramis

 4. Ama de casa says:

  Vilket jättefint glas det blev!
  Men dom andra två… Två? TVÅ??? Vad ska jag dricka ur när jag kommer då?
  Äsch, jag gör väl som vanligt och dricker direkt ur flaskan 😉

 5. Anna says:

  Fint glas du har fått! Klart du måste få en ny maskin till glasen 🙂 lovar att vinet också kommer och smaka bättre i riktiga glas .
  Anna

 6. Sita says:

  Haha. Hasan får väl diska för hand. Kram

 7. Veiken says:

  Vilka fina glas Alex har designat! Han blir nog stor i Kosta eller någor annat glasbruk .
  Vad bra, nu får du en ny diskmaskin också;) Kram

  • Kison says:

   Det är ara ett glas men jag tog bild på båda sidor då det va lite olika färger.
   Ja, den nya diskmaskinen är min högerhand och en diskborste man fyller diskmedel i 😀 Ska se om jag kan klura ut hur den funkar. 😉

 8. Jessica says:

  Vilket fint glas, riktigt designat av Alex 😉

  Vi gjorde detta med våra barn för 2 år sen och det uppskatades av föräldrarna. Om inte mer av barnen, dem var så stolta 😀

  Allt barnen gör själva är så värdefullt!

 9. Maria says:

  Nä låt Alex måla vinglasen åt dig istället då måste dom hand diskas hihihihi… Jag tyckte glaset som han målat var skitsnyggt…

 10. Ia says:

  Vilket fint glas!!!!!!!! Han har många strängar på sin lyra Din lille son 😉

  Det där med ny diskmaskin för att glasen inte går in tror jag inte funkar…jag har försökt i flera år härhemma men inte har jag fått nån ny diskmaskin…men å andra sidan den diskmaskinen som jag har vill jag inte byta ut….Märket på min diskmaskin är nämligen Blivande Maken 😉

 11. Dansbandfrun says:

  han är en sann konstnär ju! klárt du ska ha en super-zize diskmaskin 😉

 12. Mollan70 says:

  Du har en riktig glaskonstnär till son. =)

Kommentera