Mannagrynsmysteriet är löst

Dom fick hälla ut på brickor och sen ”skriva” siffror med fingrarna samt ”rita” i det.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

26 Responses to Mannagrynsmysteriet är löst

 1. Em says:

  Hahahaha! DÅ förstår man! Vad kreativa de är! Jag blir faktisk lite impad (nu menar jag att jag hade blivit impad i Sverige med). Jag är inte van vid att höra att de hittar på såna grejer. Det låter ju inte så mycket, men som barn kommer man ihåg saker på ett helt annat sätt om inlärningen var utanför det vanliga. Kul!

 2. Vad roligt sàtt att làra sig.

 3. ansepanse says:

  jaha, och jag som i mitt stilla sinne tänkte att de skulle räkna alla de pyttesmå mannagrynen 😀

 4. Sita says:

  Så det blev ingen gröt. Kram

 5. Ama de casa says:

  Det hade jag aldrig kunnat RÄKNA ut 😉
  Fiffigt! Så kul hade inte vi på matten…

 6. Anna says:

  haha men de var ju ett bra sätt o lära sig på, tyckte han att de var kul? Anna

 7. Diana says:

  Meeen, vilket tråkigt svar. 🙂 Jag ville att de skulle räkna dem… alla!

 8. Fenixmona says:

  Så smart, lätt att sudda ut om det blir fel…Kramiz

 9. Fenixmona says:

  Nu kommentrar jag från min nya blogg! Kramiz

 10. Dansbandfrun says:

  `Haha, va häftigt. O smart idè.

 11. Aurora says:

  Deckaren Kina löser alla mysterier. Kram

 12. kloppan says:

  det var ett roligt o pedágogiskt sätt

 13. Stevie says:

  Godmorgon Kison! 🙂

  Ja där ser man vad man bl.a. också kan göra med mat, även om jag tycker att det är slöseri med tanke på hur många det skulle kunna mätta runt om i världen. Men okey, barnen hade det roligt, och det är det viktigaste.

  Kom att tänka på då jag jobbade extra på dagen (jobbade normalt bara kväll och natt) på en avdelning 1994. Till frukosten hade de gjort mannagryns gröt, men nu äter jag bara det och havregröt (och pannkakor) med lingonsylt, så det fick jag förståss. på andra sidan bordet satt en gullig liten tjock tant, ”Varför får han lingon men inte jag?! frågade hon. Ja varför inte egentligen, på alla avdelningar jag varit på så har dom alltid fått samma frukost varje dag. Men vem säger att t.ex. Du, vill ha två ostmackor och kaffe varje dag till frukost? Det kan ju vara att Du känner för någonting annat. Tror att vi tar allt för lätt på att servera gamlingarna vad vi tror att de gillar. Som på den underbara avdelningen där jag praktiserar, har vi två sockersjuka. Till eftermiddags kaffet brukar man göra vars sin ostmacka till dom, då de inte får äta kakor. Senast jag jobbade innan jag blev sjukskriven för min huvudvärk igen, så hade min kollega glömt göra ostmackorna, så jag tog HÖNGs blåskimmel ost på. Då min kollega såg det sa hon att damen inte äter det (mannen äter allt), men jag testar tyckte jag, annars är det ju bara att byta ut osten. Hon blev överlycklig, ”Åh får jeg sådan god ost på” tyckte damen, ”Hvor er Du söd”. 🙂
  Visst , när man inte frågar utan bara tar för givet så får man inte veta vad de gamla vill ha, eller tycker om egentligen.

  🙂 Jisses vad Dumm jag känner mig, med mina gissningar på vad de skulle göra med mannagryn, hoppas att Du inte hann läsa det (Fniss). 😉

  Ha en bra Torsdag! 😉

  Kram
  Stevie

  PS! Förlåt för att denna kommentar blev så lång

Kommentera