Jag ifrågasatte inte

Igår gick vi igenom Alex scheman för denna veckan. Engelska schemat kollar jag sen översätter Hasan turkiska schemat för mig. Ibland ska dom ju ha med sig saker så jag måste veta om något ska handlas.

– Irmik, one packet of Irmik for wednesday säger Hasan

– Ok? What for? (Irmik är mannagryn?!?)

– It say here they are gonna count with it

– Ok!

Jag brydde mig inte om att fråga mer då han antagligen inte heller fattade vad dom menar. Räkna mannagryn? För det finns väl inget annat med samma namn?? Ska bli spännande att höra vad Alex har att berätta om det sen. 😀

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

26 Responses to Jag ifrågasatte inte

 1. Ama de casa says:

  Hahaha!!! Det blir lite pilligt att räkna dom – och vilken TID det kommer att ta att räkna hela paketet 😉

 2. Tess says:

  Vad jag vet finns det ingen mer betydelse på det ordet 😛 detta blir spännande 🙂

 3. Diana says:

  Vi räkande med kastanjer… Mannagryn känns lite smått. Eller så är de riktigt elaka i turkiska skolor… ”ja, räkna alla grynen i påsen så får du gå hem sen”. Haha!

 4. Hanna says:

  Ja det ska bli spännade att höra hur de använt det!? Det är ju endast som små sandkorn och skulle alla barn ha ett paket var?
  Kanke lärarbrist så här efter lovet… de häller allt en hög i mitten och när barnen räknat färdigt får de gå hem;) Ha ha !!
  Orkar inte ens kommentera ditt tidigare inlägg, blir trött bara av att läsa det!!
  Som när jag gick och skulle höra hur jag kunde förlänga våra visum… vilket jag enligt konsulatet i Stockholm skulle kunna göra här.De bara tittade på mig och frågade varför jag jag ville ha ett när jag redan har ett?! Jo men det går ut i Maj och hur gör jag då? Nja du gör väl ingenting… du har ju ett. VA!?!? Det går ju ut och jag måste förlänga!? Jag blir galen på dessa typer!!!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta!?
  Hoppas ni har en bra dag:)

  • Kison says:

   Haha ja det kan ju ta en stund om dom ska räkna alla dom. Det va det jag tänke…räkna?? Och ja alla barn ska ha ett paket var med sig.
   Nä ibland är det liksom, goddag yxskaft men visum fixar jag alltid på plats här. Måste du kunna göra borta hos dig oxå.

 5. Stattinskan says:

  Haha, ska han räkna mannagryn kan du RÄKNA med att han inte kommer hem denna veckan 🙂

  • Kison says:

   Haha jag vet inte vad dom ska göra. måste mena att dom ska ha räkning men inte mannagryn men det står liksom ihop. Får väl se vad han säger imorn efter skolan när han kommer hem om han kommer hem 😉

 6. Emma-Lou says:

  Räkna mannagryn? 😛 Ska bli intressant att höra vad det var för!

 7. ansepanse says:

  hahaha – undrar om han inte fått det lite om bakfoten
  blir kul att höra om vad de ska ha mannagrynen till

 8. Stevie says:

  Godafton Kison! 😉

  Det kan vara att dom skall räkna, men med mannagryn istället för siffror, så dom kan se och lära hur många t.ex. fyra mannagryn är, istället för siffran 4. 🙂
  Men det kan också vara att dom skall göra någonting med mannagryn, en efter rätt eller någonting liknande.

  Om ni vill ha lite gratis spel som är lätta att spela, så se om Du kommer in på denna sajten.

  http://spil3.tv2.dk/

  Min favorit är naturligtvis denna:

  http://spil3.tv2.dk/spil/shanghaimahjongg/

  Ha en fortsatt fin Tisdag kväll! 🙂

  Kram
  Stevie
  😉

 9. Linda says:

  Hahaha rakna mannagryn…da kommer han ha att gora denna vecka! 😛

 10. Jessica says:

  Det måste ju vara till nått annat. Inte tror jag dem kommer räkna varje mannagryn ialf..haha!
  Fast det kan ju vara så tokigt att det är just det dem ska!
  Men vi får väl se 🙂

 11. Em says:

  Hahaha! Jag säger som Stattinskan, du får räkna med att han inte kommer hem den veckan.. ;D

 12. kloppan says:

  det ska bli väldigt intressant att få höra

 13. Maria says:

  HAHAHAHA vilken tur att du fick reda på vad dom använde det till… men dom kunde väl lika gärna ha använt sand ? Eller ?

  Här börjar faktiskt februarisolen värma genom fönstret, det känns riktigt skönt Aftonbladet annonserade förra veckan att det var 6 veckor kvar till våren, då måste det vara 5 veckor kvar den här veckan ju… och 11 veckor kvar tills vi åker till Mallis igen… jag längtar som en tok och håller på och planerar för vad jag ska köpa där nere. Jag älskar deras färg glada keramik och har dille på Salamandrar gjorda i keramik.. Finns det att köpa även i Turkiet ? Jag har märkt att en del saker sprider sig hihihihi… Sen ska jag köpa chokladpudding där nere för den är bara sååååååååååååååå god och dom har så många olika smaker också…. Ha det skönt i värmen och skit i städningen det skulle jag ha gjort *fniss

Kommentera