Topplåtar

Läste häromdan inne hos Lindiloos där hon tänkte göra en topp 10 lista på favoritlåtar. Det blev x antal mer än 10. Tänkte det kunde va en kul grej att ta med sig och göra vid dötid. Något jag har just nu när Alex övergav mig för ett par timmar sen och gick ut för att leka med vännerna. Så här har jag gjort en topplista på (några) av mina favoritlåtar. Vet inte hur länkarna funkar. Som ni vet kan vi inte bara gå in på YT här då det är spärrat och jag vet inte om länkarna jag får i tunneln funkar rätt. Borde göra det. När jag klickar på dom nu får jag upp spärrsidan. För er som inte kan se yt och kanske vill se klippen kan gå in här. Denna sidan kan man söka klipp på vilket man inte kan på denna (eller nån av andra tunnlarna) men på den första sidan visas inte alltid klippen i sin helhet vilket dom däremot gör på den andra. Ok, då kör vi…Enjoy 😀

Used To Love Her  – Velvet Revolver akustiska versionen. Inte dom som gjort orginalet dock, kommer ej ihåg vem som gjort det. Nån rappare.

Every Rose Has It´s Thorne – Poison. Bret Michaels (sångaren) skrev denna låten när han i en ”laundry” (Tvättomat? Heter det så på svenska?) satt och väntade på att hans kläder skulle bli klara. Han ringde sin flickvän och hörde en mansröst i bakgrunden. Där och då efter samtalet kom låten till.

Sweet Child O´Mine – Guns n´Roses. Låten handlar om Axl Rose dåvarande flickvän Erin Everly. Riffet i början har utsetts till tidernas bästa riff i tidningen Total Guitar och skrevs när Slash övade på en skala. (Det är detta Alex kan lyssna på om och om igen)

November Rain – Guns n´Roses. Orginalversionen är nästan 10 min lång men brukar kortas ner till 6 min när den spelas i radio. Tre gitarrsolon av Slash ger November Rain rekordet för längsta gitarrsolo i en topp 10 hit i USA.

You Got No Right – Velvet Revolver

Fall to Pieces –  Velvet Revolver. Texten skriven av Scott Weiland (fd sångaren) och handlar om hans strid med heroinet och hans relation med sin fru.

Without You – Mötley Crüe.

Home Sweet Home – Mötley Crüe

Don´t Cry – Guns n´Roses

18 and Life – Skid Row

Weasted Times – Skid Row

Nothing Else Matters – Metallica

Changes – Kelly och Ozzy Osbourne. Orginalet är från Black Sabbath sen gjorde han denna version med sin dotter och den speglar delar av deras liv tillsammans.

Cryin´- Aerosmith.  Låten  handlar om en relation mellan en man och en kvinna som gick fel. Somliga har tolkat låten som ett berg & dalbaneförhållande av Steve Tylers drogmissbruk.

Heaven Tonight – Yngwie Malmsteen

Sådär, då har jag fått ihop en liten lista som skulle kunna bli betydligt längre. Finns ju så mycket bra musik men jag tror ni ser lite åt vilket håll min musiksmak lutar 😉

This entry was posted in Musik. Bookmark the permalink.

24 Responses to Topplåtar

 1. yeah rock on !!!
  Bra låtval 😉

 2. Gun says:

  Du gillar verkligen hårdrock du. Det är många bra låtar du valt.

  • Kison says:

   Japp, det är min melodi det 🙂 Jag gillar den ”rena” musiken utan massa datoriserat tjafs. Sen finns det inga som gör så bra ballader som hårdrocksgrupper.

 3. Ia says:

  Nu förstår jag precis vad Du menade med att vi nog inte hade samma musiksmak 😉 Kan bara hålla med!!!

  Idag har vi en fantastiskt vacker dag här i Västerås…solen skiner från klarblå himmel och det är sju minusgrader!!!!

 4. kloppan says:

  många bra låtar. älskar changes . fast m sabbath

 5. Aurora says:

  Förstod ganska fort vartåt det lutade med din musiksmak. Dottern hade nog hållt med dig. Kram

 6. Pilla says:

  Ah, mycket bra låtar. Och skönt att se någon mer som gillar Poison. Mina kompisar kastar saker på mig när jag drar igång en Poisonlåt…
  Men jag har Talk Dirty To Me som alarmsignal varje morgon 😉
  Kan inte få en bättre start på dagen!!!!

  • Kison says:

   😀 Poison har många bra låtar men denna är jag helt såld på. På mobilen har jag några låtar jag pendlar mellan. Bytte för nån vecka sen från Paradise City med Guns till Without you med Mötley. Blir glad varje gång nån ringer och skiter ibland i att svara bara för att få höra låten haha, inte riktigt men ibland har man lust 😉

 7. Sita says:

  Här är det så tyst, varken jag lr gubben gillar så mycket musik. Spelar bara i bilen ibland. Kram

 8. Em says:

  Hahaha! Egentligen borde jag liksom bara låtsas att jag inte ser inlägg som handlar om musik, jag har inget att bidra med.. Jag är en sån som vet om jag gillar eller inte gillar när jag hör en låt och det är ungefär vad jag vet om musik. 😀

  Hoppas ni har en underbar dag!!

 9. Maria says:

  Ahhh du är en ROCKER…. jag vet inte vad jag är jag ??? Allätare kanske ? Fast jag vet vad jag inte gillar hahahaha… Min yngsta dotters musiksmak tex fy fan va dåligt… Massa folk som pratar sig igenom tråkiga låtar tycker jag… blöj rapp kallar jag det…

 10. Diana says:

  Oj, det var många låtar som jag inte kände igen…. Får ta och lyssna på några av dem sen!

  • Kison says:

   Gör det. Någon kommer du garanterat fastna för och säkert har du hört många av dom men namnet kanske inte säger dig nåt. är ju så många gånger.

 11. carola says:

  Vi har samma musiksmak märker jag…;)

  Tror det var Clash (ursäkta stavningen nu..*L*) som gjorde Used to love her…eller ….

  Svenska Mustasch ligger högt på min lista…o Thåström åxå…är väl en allätare men hårdrock eller rock över huvudtaget är väl mer min musik… sen att jag råkar ha Smokie som nå slags husgudar är en annan femma…*L*…’är ju uppväxt med dom..;))

  • Kison says:

   Säger inte emot dig där. Jag har läst att det va nån annan men det kan va fel.
   Jag är väl en mix mellan rock och hårdrock. Gillar inte rå metal.

 12. Sofie says:

  Åh!! Massa låtar som jag tycker om juh. Såna här ”rockballader” är helt underbara.
  Kram

  • Kison says:

   Ja vi har samma smak vad gäller musik kom vi fram till en gång för länge sen 🙂
   Finns inga som är så bra på att göra ballader som hårdrocks/rockgrupper.

Kommentera