Betalat skolan

Idag har vi varit iväg och pratat med dom på skolan om avgiften för nästa år. Betalar vi nu får vi 30% rabatt vilket gör ganska många tusen på årsavgiften sen kommer rabatten bara gå ner ju längre tiden går så vi sa att vi betalar direkt. Istf att vi skulle behöva åka tillbaka till skolan igen och betala skickar skolan någon därifrån (kassören) som kommer och hämtar pengarna. Här funkar det inte riktigt som i Sverige att man betalar in på ett konto. Här är det cash som gäller eller kreditkort tar dom med men det använder bara dom som månadsbetalar. Gör man det får man ingen rabatt alls.

Ute vid skolan fanns inga pyntade julgranar, däremot apelsinträd fulla av mogna söta apelsiner.

This entry was posted in Alex skola and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Betalat skolan

 1. jenfan75 says:

  oj får ni rent av betala för skolgången i turkiet.
  Här har ju barnen gratis skola .

 2. Ama de casa says:

  Vilket annorlunda sätt! Är dom inte rädda att nån ska följa efter den där kassören och råna honom? Han måste ju åka runt med väldigt mycket cash…

 3. Sita says:

  Inte kostar skolan här i Sverige. Kram

 4. Diana says:

  Det kan ju helt klart vara värt att betala för skolan om det är bättre för barnet. Får man fråga ungefär vad det kostar för skolgången där?

  • Kison says:

   Ja det är absolut värt det.
   Nästa år eller till hösten blir det ju börjar han första klass så från 1a klass till dom är 12 eller 14 är det samma pris. 11,500 lira/år och då ingår pick up, skolmaterial, klassutflyker, frukost,lunch,mellanmål… Sen fick vi 30% på det så 8000 lira betalade vi nu vilket blir ca 40.000 sek. Mycket pengar men det är en super bra skola.

 5. Hebbe says:

  Ja du,det var ett kul besök,sen att jag klarade av att guida en grupp efter 5 års bortovaro kändes skönt..ja man undrar ibland hur alla olika saker kan komma med i kaffesäckarna,,den mest konstiga jag sett var en snustorr Groda..Haé Kramen.

 6. Gun says:

  Det är klart ni väljer att betala för en bra skola när ni har möjlighet till det. Hur är de statliga skolorna där då? Är det stor skillnad?

  • Kison says:

   Dom är inget vidare. Då är svenska skolor mycket bättre. Jag får rysningar varje gång jag går förbi en av skolorna här. Dom kan va 70 elever i en klass. En del kan få gå fm och en del em just för att det är så mycket barn. Har aldrig varit inne på en sån skola men så som dom ser ut på utsidan…urk. Slitet och nedgånger, stelt och kalt.

 7. kloppan says:

  trots att det verkar väldigt trevligt med apelsinträd inser jag ju fördelen m fri skolgång..

 8. Skönt med rabatt, skolavgifter kan jag tänka mig är ganska dyra annars.

 9. lindiloo says:

  Vilka härliga apelsiner. Bra med en bra skola. Det verkar som att Alex trivs toppen och det är ju det viktigaste. Fast jag är glad att vi har möjlighet till bra skolgång här som betalas med skattemedel så alla kan få samma möjlighet. Hoppas skolan blir bättre i Turkiet så alla barn kan få en bra skolgång där också.

 10. Linda says:

  Oj 30% var ju ratt mycket rabatt!! Ar det nan som inte valjer att utnytja de!? :S

Kommentera