Fika, Fika, Lunch

Precis innan vi gick hemifrån i fm skulle jag hänga en maskin tvätt. Solen sken och jag tänkte hänga den ute. Nä sa Alex, häng den inne för det kanske kommer regn. Nä tyckte jag det ska inte regna idag men ok, jag hänger inne. Tur det och ibland ska man ta råd av dom små. Precis när vi gick hemifrån började det regna. Tar inte mer än 5 min att gå ner till Çıtırım vid PTT där vi skulle möta Jo och Şenay så blöta hann vi inte bli och jag hade lagt Alex regnjacka i väskan som tur va så han kunde få på sig den samt att jag hade paraply med.

Sen blev det kaffe, kaffe, juice… Det va inte kallt så vi kunde sitta ute under tak. Satt där 1,5 timme sen gick vi till stället mitt emot, Jimmys Fried chicken där dom har en lekhörna. Tog nåt att dricka där medans barnen lekte en stund. Efter det började vi promenera. Solen hade kommit fram helt så det va varmt och skönt. Gick till Tadim och käkade lunch. träffade där en svensk kvinna som bor här som jag inte sett på länge så det va trevligt.

Därefter gick jag och Alex till nya kontoret där dom håller på för fullt så Hasan fick köra oss hem. Va en mycket trevlig dag och så skönt att komma ut och kunna va ute några timmar.

På väg ner ser vi att det ryket väldigt på ett ställe. Jag sa till Alex att det binner nog. Ja sa han för grillar tror jag inte dom gör, då ryker det inte så mycket 😉

På ställen där det inte finns lekhörnor är Nintendo bra tidsfördriv för barnen.

På Jimmys

Alex i bollhavet

På Tadim blev det ingen bild men däremot utanför kontoret där dom höll på att fylla på med sand runt om på utsidan. Alex gav en hjälpande hand.

This entry was posted in Äta ute/Fika, Combi Sherlock, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

36 Responses to Fika, Fika, Lunch

 1. Em says:

  Det är viktigt när man ”går hemma” att träffa andra och att vara social, så jag förstår att det var trevligt att kunna vara ute några timmar. Även om man kanske inte direkt pratar med någon hela tiden etc, så ger det en annan känsla oavsett.

  • Kison says:

   Ja visst är det så. Är så trist här på vintern eller när det är dåligt väder för det finns inte så mycket att göra. Fika går ju bra för oss vuxna men barnen tycker ju det är urtrist efter ett tag.

 2. Sv: Ja vi har verkligen haft onormala temperaturskillnader här. Undrar hur länge det kommer att hàlla i sig. De har lovat dàligt väder f.r.o.m onsdag med snö och storm

  Sv: Jag har provat ”Analı Kızlı Çorbası” utan kikärtor och det smakade lika gott för det. Sà jag tycker att du ska prova och imponera. Hoppas Hasan kommer att tycka om det 🙂

 3. Sita says:

  Trevlig dag. Kram

 4. Jessica says:

  Ohh nu när jag läste ”Jimmys..” så blev jag så fruktansvärt sugen på deras meny med cola, stripes & den goda hamburgaren.
  Jag skulle nästa kunna göra vad som helst för den burgaren..haha!

  Det är ju ett väldigt gott tecken att ac:n inte behövde vara på: Våren & sommaren är på intåg… sakta men säkert 😉

  • Kison says:

   Har dom hamburgare där?? Haha visste jag inte. Har bara ätit deras fried chicken.
   Ja jo man kan ju hoppas men såg på fb att en svensk tjej här skrivit att det ska bli MINUSgrader här några näter framöver. Hon hade iofs fått rapporten av nån i danmark så jag har bestämt mig för att den är fel, väldigt fel 😉

 5. Aurora says:

  Så där mycket frisk luft skulle jag också behöva. Men näsan säger till mig att det är för kallt ute. Kram

 6. Ama de casa says:

  Jag vet inte om jag ska kontakta nån myndighet… Får man ha barn i bur?
  😉

 7. Carina says:

  Fika, fika, lunch det lät gött!!
  Bra dräng ni har där, skyfflar sand som en hel karl, hihi
  Kram

  • Kison says:

   Ja och mycket ansträngande 🙂
   haha men sekunden efter jag tagit kortet lev spaden för tung så han ramla platt fall baklänges 😉

 8. Veiken says:

  Vilken tur att ni har Alex, som kan hjälpa till, så det blir något gjort;) Kram

 9. Jessica says:

  sv; Men nu ska vi inte vara så noga. Jag menar ju givetvis deras fried chicken 😀
  Fast dem är ju ”nästan” som burgare. Fried burger..haha!

 10. Maria says:

  Halloj, nu har Kattloppan blivit filmad i hela 4 1/2 timme idag… Jag tror att Irma fortfarande är i chock över att det faktiskt kom ett TV team från Stockholm för att filma hennes nörd morsa som har en nörd blogg hahahahaha. Jag är faktiskt lite chockad själv med över att min blogg och jag själv faktiskt kommer att vara med i tv fast tyvärr så tror jag inte att dom som tittar kommer att minnas mig så särskilt väl för mina katter och hundar stal showen totalt hahahaha… Dom charmade tv teamet totalt…

 11. Yvonne says:

  Vilken trevlig dag ni hade..Kram!

 12. Kaffehörnan says:

  Hej vännen
  Så klok son du har, han kände på sig att de skulle bli regn, vilken kille alltså. Han är den nya väderkillen.
  Så härlig dag du haft
  Jag har 2 underbagar trevliga dagar
  Kram på dig

 13. kloppan says:

  haha ama de casas kommentar. fy vilken mor duär!! idag har jag ingen sökniing ens på stringtrosor…

  • Kison says:

   Nä men jag fick nån konstig kommentar igår från nån blogg som skriver om vad folk skriver om stringtrosor som kopierat din kommentar här och länkat till mig. Jag raderade skiten 😉

 14. Stevie says:

  Godmorgon Kison!

  Vilka trevliga bilder, är det Hasan på den bilden där ”Alex” hjälper till med jobbet?!

  Hoppas att Du (och alla vi andra) får fint väder idag. Min kompis i Svaneke skrev igår att de ska få mer snö idag, mer än vad det var på de fotona i mitt inlägg här om dagen. Örk!

  Hoppas att allt är bra med Dig,
  och önskar Dig en fin och trevlig dag!

  Kram
  Stevie

 15. carola says:

  Ja barnen vet mer än man tror..;)..
  Riktigt längtar efter våren nu, ganska trött på snö i drivor o vinterkängor….

 16. Hebbe says:

  Mors,,Kanske Alex ska bli meteorolog..Kram.

 17. jenfan75 says:

  Vilken härlig dag ni haft..
  Här har vi idag snöstorm=)=(

 18. Åh ni har åkt hem igen. Var trippen till Svergie så bra som ni hade hoppats?

Kommentera