Lyckosamt bull/brödbak

Stack iväg och handlade innan. Va inne på Migros bl a. Har där sett vad som såg ut att vara brödmixar. Har aldrig engagerat mig djupare i det men kollade in noggrannare idag. Läste på ett paket och som jag förstod det va det bara mjöl (olika sorter) i paketet samt torrjäst. Jag köpte ett paket och när jag fick det översatt visade det sig även vara rågmjöl.

Denna köpte jag och det stod på baksidan hur man skulle göra men jag bestämde mig för att göra frukostbullarna med detta mjölet. Då det bara va 500 gr i pkt fick jag blanda med bara vetemjöl.

Pensla bullarna med ägg ska man ju göra. Hade tur idag som sprang på såna bra penslar man kan hitta i Sverige. Har inte sett dom här innan men å andra sidan inte letat så mycket. Alex fick bestämma färg. 😀

Dom här går bra att köra i diskmaskin och blir inte stela och äckliga som dom andra vanliga.

Penslade och redo åkte bullarna in i ugnen och sen va dom klara…

Tada! Dom blev jätte goda. Gott med annat än det där tråkiga vita brödet som annars är det vanliga här. Det finns att köpa lite grövre men det smakar ju noll och ingenting. Som att käka papper. Hasan kom hem en sväng precis när jag tog ut första plåten och han fick ett provsmak. Tummen upp. Alex som gärna äter grövre bröd (nästan det enda han äter i Sverige. Rostbröd ibland) sitter bredvid mig nu och mumsar på en.

 

This entry was posted in Lyxhustruliv. Bookmark the permalink.

18 Responses to Lyckosamt bull/brödbak

 1. Dansbandfrun says:

  Älskar penslarna i silikon, dom andra är skitäckliga efter en gång. Vilka fina bullar, nu blev jag riktigt sugen. Av en händelse köpte jag både jäst o en god ostbit igår 😉 kram

  • Kison says:

   Ja dom är suveräna och blev så glad när jag hittade här. Har haft vet inte hur många av dom andra. Blir ju snoräckliga direkt.
   Låter som det bara är dax att sätta igång med bullbak 😀

 2. Sofiya says:

  Har aldrig sett såna penslar heller, har väl iofs inte letat jag heller. men vart hittade du den? behöver en sån jag med 🙂

 3. Linda says:

  Va gott det ser ut! Så ni har samma tråkiga bröd som här…bara vitt och det grövre är ingenting att ha. Finns rostbröd i mängder, när ska dom komma på hur mycket gott bröd det går att baka?!

 4. Aurora says:

  Silkonpensel kör jag med också Garanterat rena och bakteriefria. kram

 5. Ama de casa says:

  Så pysslig du är 🙂
  Vilken smart pensel! Har jag aldrig sett… Finns dom på Ikea månne – det är nog mitt enda hopp här.

 6. ansepanse says:

  hembakt bröd är bäst, smakar mycket godare och ger mer mättnad
  kramar

 7. Sita says:

  Ha det gott. Tur du hittade den påsen. Kram

 8. kloppan says:

  sån pensel vill jag med ha. såg i en affär en gång men nu hittar jag de aldrig

 9. Mollan70 says:

  Vad fina de blev.
  Kram

Kommentera