Oboy

Alex har aldrig varit särskilt förtjust i oboy. Han fick smaka första gången när han va drygt 2,5 men ville inte ha. Efter det har han provat några gånger till men nä. Nu i Sverige drack han en del varm choklad som jag gjorde med kakao. Han har berättat att dom får i skolan till frukosten och det det bjuds på där äter/dricker han även om han kanske inte vill ha det hemma. Vi har fått småpåsar med oboy eller nesquick är det här när vi köpt nåt annat. Dom har jag bara lagt undan. Alex såg dom nu och ville prova. Jag gjorde iordning ett glas och jo det va gott.

Mamma, nu tycke jag om det hemma oxå

– Ja va bra eller så bra är det ju inte att dricka så du kan ju dricka det när ni får i skolan och sen hemma på lördagar. (han är så duktig på att dricka mjölk så man behöver inte locka med smaksatt. Här finns även med banan, jordgubb man kan köpa färdig)

Nä, i skolan och hemma på månda och tisda elle va e det fö da ida?

– Det är onsdag

– Aha, då mena jag onsda

– I skolan och på onsdagar hemma?

– Nä, i skolan och hemma på månda och tisda och feda elle va det nu va fö da ida…

 

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

26 Responses to Oboy

 1. Em says:

  Hahahaha! Hade han bara kunnat så hade han kanske räknat upp alla sju veckodagarna.

 2. Ama de casa says:

  Oj – där tappade jag alldeles bort mig!
  😉

 3. Sita says:

  Ungarna mina gillar oboy. Jag drack det förr men nu är det nog 5 år sen. Kram

 4. Linda says:

  Mmm sa gott, saknar riktigt O’boy ar nagot speciellt med den. Saknar att dom inte har de pa Ikea! Men man kan inte fa allt! Far ta med mig nagra pasar nasta gang jag ar i Sverige! 😀

 5. Carina says:

  Jag kan bli så där galet sugen på ett glas kall mjölk med oboy. Men jag vill ha orginalet 🙂
  Kram

 6. Veiken says:

  Jag har aldrig gillat O´boy, men vanlig kakao tycker jag är jättegott, med bara pyttelite socker i! Jag förstår att Alex gillade det varma när det var så kallt här! Kram

 7. Emma-Lou says:

  Jag gillar mest riktig oboy faktiskt 🙂 Dom andra är för söta för min smak 😛

  SV: pasta är väldigt gott, det håller jag med om. Vi äter mycket pasta här hemma. Kolhydrater är bara bra för min del 🙂

  La ut ett till recept idag 🙂 Dock inte pasta!

 8. Monika says:

  Hej,

  har ingen aning om det var på din blogg eller någon annans som jag läste om att man kunde ringa från Turkiet till Sverige-priser. Vet du något om detta? Var isåfall går det att lösa?

  Bra blogg du har! Rolig att läsa!

 9. Kaffehörnan says:

  Tingeling du
  Då e han en riktig oboy kille tänkte på Peps o låten
  Snart börjar han o nynna
  Kram o gonatt

 10. Anna says:

  Oboý levde man på när man var liten, kommer även ihåg när de fanns i jordgubb o blåbärsmak, de var lite extra. Har köpt färdiga o kalla mjölkdrycker i Turkiet och dom är ju för smarriga, som en milkshake. Anna

 11. Fenixmona says:

  Godmorgon i stugan denna tordag! Väldigt gott med O´boy ibland och macka med rökt korv…Kramiz

 12. Carola says:

  Blir nog aldrig riktigt vuxen jag…..älskar fortfarande Oboy..men den ska vara kall inte varm…;)..

Kommentera