Ok, ska bli min herre…

Igår gjorde jag den populära kycklingsoppan Jessica la in på sin blogg för länge sen. Då Hasan inte hade tid att äta middag frågade jag Alex om det gick bra med soppan från igår. Ja det gjorde det. Bra, på så sätt slapp jag laga nåt nytt och det va bara att värma. När han började bli hungrig…

Mamma, nu e jag hunli.

Ok då värmer jag soppan. Vill du ha bröd till.

– Ja men inte vanligt utan de vi jodde ida

– Ok men jag tror det är godare med vanligt. Det vi gjorde är godare till frukost.

– Nä, jag vill ha de.

– Ok då får du det

– Mmmm jag vill ha det liiite vamt och med barrra ost

– Ok

– Mmm sen vill jag ha lädisol och salt (Han är tokig i rädisorna här. Dom är stora som äpplen och inte alls så starka som dom små svenska. Men salt på är dessa yummi)

– Ok, ska bli min herre. Något annat?

– Å mjölk å dlicka

– Ok, va det allt?

– Aaaa sen vill jag sitta vid lilla bodet och äta (Soffbordet menar han. Där får han sitta när det bara är han och jag som ska äta)

Han fick det han bad om serverat och när han ätit klart…

– Tack fö maten. Nu e jag mätt!

Så la han sig i soffan som en annan pasha!

Alltid när jag skrivet om något jag lagat är det oftast någon som frågar efter recept så jag lägger in det…

200gr kycklingfilé

1/2 purjo eller gul lök

1 röd paprika

100 gr champinjoner

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

5 dl vatten

1 hönsbuljontärning

1 1/2 msk vetemjöl

1 dl grädde

Skär kycklingen i små bitar. Strimla löken, tärna paprikan och klyfta champinjonerna. Fräs kyckling och grönsaker i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 5-10 min. Vispa mjöl med grädden, häll redningen i soppan och låt sjuda 5 min till. Klart!

Jag gjorde exakt enligt receptet första gången jag gjorde den men har sen satt min egen touch på den. Jag har alltid i mer vitlök (3-5 klyftor beroende på storlek), ingen redning utan bara grädde (2dl då det är vad förpackningarna är på här, 3dl i Sverige). Jag fräser kycklingen för sig med massa curry (salt och peppar) sen har jag i grönsakerna och fräser tills dom blir lite mjuka. Häller på vatten  och i med en buljontärning. Använder kycklingbuljong då jag aldrig sett hönsbuljong här.

This entry was posted in Recept, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

32 Responses to Ok, ska bli min herre…

 1. Em says:

  Hahaha! Den lille herren vet vad han vill ha. // Du nämner rädisor, när jag var liten så åt vi något i Norge som min mamma kallar nepe och sen har jag köpt något som liknar (men det är inte riktigt samma sak) här i Skåne som heter majrova, men du menar att det ni har i Turkiet är ytterligare en variant? Jag tycker sånt här är roligt, jag börjar nog bli riktig tant.. 😀

 2. Sita says:

  Låter gott. Har sara slutat blogga? Kram

 3. Em says:

  Sv: Då tror jag faktisk att de stora rädisorna i Turkiet nog är så att säga samma som ”neper” i Norge. De är jättegoda, man kan bara äta de rakt upp och ner, tycker jag. Lite stärka, men inte FÖR stärka.

 4. Linda says:

  Mmm lat gott vet att du skrev det har en annan gang men da glomde jag spara de 🙁 Sa den har gangen ar det sparat!! 😀

  • Kison says:

   Nä jag tror inte jag lagt in receptet innan utan bara länkat till jessica men det va länge sen och nu hittar jag inte det inlägget hos henne.

 5. Sita says:

  Hälsa henne när ni ses. Nu är det krångel hä igen. Kram

 6. Hanna says:

  Ja han vet vad han vill killen;) Soppan låter god, måste jag prova! Ha en mysig kväll…

 7. Hebbe says:

  Ja den lille herren vet hur han vill ha det,,som en lite Pascha..ja du får testa hur det smakar och lämna omdömme sen.Haé Kramen.

 8. Anna says:

  Ojj va mycket du hunnit med idag, soppan lät ju jättegod, älskar kyckling. Ska bli kul o komma till Tyskland för då blir de turkisk mat hela veckan nästan, svärmor lagar supergod mat. Ses igen! Anna

 9. ansepanse says:

  jag var inne hos på eftermiddagen men då ville det sig inte, det fungerade inte att skriva kommentarer
  SV: tack
  kramar

 10. Veiken says:

  Lyxhustru? Jag tycker det låter mer som Herrskap och tjänstefolk! 😉 Kram

 11. kloppan says:

  den soppan verkar god. det blev ingen simpel matlagning iaf för dig..

 12. Emma-Lou says:

  Åh, det där låter ju jättegott. Skulle gärna vilja smaka på rädisorna också! 🙂 Tycker sånt är så gott! Okej, dom blev inte så söta frukostfrallorna?

 13. Gun says:

  Vad gott det låter! Han vet vad han vill den lille killen. 😀

 14. Maria says:

  Hejsan hur känns det att ha lämnat vinterkylan ? Nu har vi bokat en vår resa och på kuppen så sabbade jag för Irma så hon inte fick Konfirmera sig… Typiskt mig… Jag tar och skriver om det hela i morgon för annars blir inlägget så himla långt… Kramizar…

 15. Vicke says:

  det låter gott, jag ska prova det någon gång

 16. Hebbe says:

  Mors,,ja det har varit mycket kaffe i Jemen,staden Mocha var ett kaffecentrum för många år sen..Vart tog dröminlägget vägen,,eller drömde jag det.Haé Kram.

Kommentera