Frukostbullar

Nu har jag och Alex precis käkat nybakta frukostbullar till lunch. Yummi va gott det va. Receptet tog jag inne hos Stevie för ett tag sen. Mycket enkla att göra. Här är receptet för er som är intresserade.

25-30 st

50 gr jäst

150 gr smör

5 dl mjölk

1 dl socker

1/2 tsk salt

14 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, blanda i mjölk och låt det bli fingervarmt (37 grader). Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen löst sig. Häll då i resten av degspadet. Häll i socker, salt och mjöl. Blanda degen smidig så den släpper i kanterna. Jäs övertäckt 30 min.

Knåda sen degen och rulla till runda bullar och lägg på smord plåt. Jäs ytterligare ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö ev på vallmofrö eller sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter i 250 grader.

Jag gjorde lite annorlunda än vad som stod i hans recept. I hans recept skulle alla torra ingredienser blandas först sen smula ner jästen och sist degspadet.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

26 Responses to Frukostbullar

 1. Ia says:

  Låter mumsigt…blir nästan sugen på att baka men förmodligen är det bara ett försök från min sida att smita ifrån det jag borde göra 😛

 2. Sv: Inte ett dugg avis *suck*…nog kommer jag ihàg de milda och sköna vintrarna i Alanya. I natt hade vi snöstorm och eländet kommer att fortsätta hela veckan. -2 grader och mina fötter känns som isklumpar.
  Min parabol har frysit till is sà inga kanaler kan visas. Istappar hänger ned för balkongen och folk har skottat snö sedan 5-6 i morse…..
  Kram

  • Kison says:

   Ja det finns alltid dom som har det värre men fy vad jag ändå tycker det är kallt här men så är jag väldigt frusen av mig. Varmt och gott inne iaf, ac´n går på hög värme 🙂

 3. jessica says:

  Ytterligare ett fralltips:

  1/3 paket jäst
  8 dl valfritt mjöl
  1 ½ tsk salt
  5 dl iskallt vatten

  Blandas ihop till kladdig smet. Ställ in i kylskåp över natten med kökshandduk över. Klicka ut 8 frallor med hjälp av 2 matskedar på bakplåtspapper på morgonen och grädda i ugn 225 grader i 20-25 min.

  Det går att blanda mjölsorter och tex havregryn. Bara totala mängden uppfyller 8 dl. Har även blandat i nötter, russin och annat. Riven västerbottenost på är en annan söndagsfavorit.

  Gå upp på morgonen och stoppa snabbt in plåten i ugnen. Kryp tillbaka i sängen med äggklockan brevid och dra dig ytterligare 20 min tills dina nybakta frallor är klara att äta!

 4. Emma-Lou says:

  De var säkert mumsiga, men vilken sockerkick på morgonen?!

  SVAR: Stövelsandalerna är både fula och känns väldigt opraktiska. Jag ska INTE köpa såna! HUH!

 5. Dansbandfrun says:

  Det är av DENNA anledningen jag älskar bloggvärlden! 😉 bra, lätta o goda tips!!! Blir att prova någon dag! kram

  • Kison says:

   Sån är jag med. Inget får va krångligt eller ta för mycket tid. Inte innehålla en massa konstiga ingredienser man aldrig hört om innan.
   Gör dessa…hur lätt som helst.

 6. Carina says:

  Inget är ju så gott som nybakat bröd! Men det gäller att äta med måtta annars bli det gasvarning sedan, hihi
  Kram

 7. Sita says:

  Gott med hembakat. Kram

 8. Carola says:

  Det receptet brukar jag använda mig av åxå fast med 50 g smör…ska prova med 150 g nästa gång….det kanske blir fluffigare…men lätt är det och gott blir det..synd bara att man så sällan orkar baka nu för tiden…
  Kram på´re..

 9. kloppan says:

  du har vait i farten idag

 10. Veiken says:

  Vad duktig du är. Jag är superkass på att baka, men jag är bra på att äta!;) Kram

 11. jenfan75 says:

  Ser ut som att jag kommer baka frallor imorgon=)Tack för recepten..

 12. Sofiya says:

  dom ska jag testa 🙂

 13. Dansbandfrun says:

  Nu har jag äntligen en deg under jäsduken 😉 ska göra hälften frukostbullar och hälften semlebullar (samma deg) Mums… Skitbra att ha i frysen. MEN jag har inga vallmo eller sesam hemma så jag ska krossa knäckebröd med sesamfrön på (hahaha man tager va man haver) kram

Kommentera