Rörd till tårar

Har varit på Alex skola och visat att vi är tillbaka samt sagt till att han kommer imorn så bussen vet att dom ska hämta honom.

När vi först kommer in genom dörren möter vi en av turkiska fröknarna som genast kramar och pussar Alex. Sen kommer några barn från paralellklassen och tjuter Aaaaalllleeeeexxxx!  när dom ser honom och rusar fram och kramar honom.

Alex klass va i engelska klassrummet och när vi visar oss där kommer varenda unge i klassen och omkringar Alex. Överöser honom med kramar och pussar. Va som en hockeymatch där den ena efter den andra slänger sig över  målgöraren som hamnar i en hög i mitten fast här stod dom fortfarande upp men jag såg inte Alex.  Han själv blev alldeles chockad och visste inte riktigt vad han skulle göra. Stod mest och flackade med blicken och log lite generat. Va inte alls beredd på ett sånt mottagande.

Inte jag heller. Va ju van över hur det funkade när jag gick i skolan. Man fick väl en kram från sina bästisar sen resten sa väl hej. Jag blev alldeles rörd och blicken blev dimmig. Visste inte riktigt vad jag skulle göra, ville ju inte börja lipa så jag fick vända bort huvudet och blinka som en besatt.

Miss Pelin kom fram och berättade på engelska för honom att dom höll på att rita djungeldjur. Elefanter, apor, kängurur ( som inte jag tycker är djungeldjur men…)… Alex nickade men ville inte säga nåt. Frågade honom sen i bilen vad Miss Pelin sagt och då berättade han så han förstod precis vad hon sa.  Det va dax för lunch i samma veva men det ville han inte stanna kvar på så när vi va klara åkte vi direkt.

I bilen sen…

– Oj va glada dom blev att se mej

– Ja jätte glada men det sa jag ju att dom skulle bli

– Ja alla slängde sej på mej och klama och pussa mej

–  Ja visst gjorde dom. Så roligt och vad glada dom blir imorn då när du ska till skolan som vanligt.

– Mmmm å mina kompisa på bussen komme nog bli fövånade

– Säkert

Känns nog jätte skönt för Alex när chocken lagt sig att få ett sånt mottagande. Är ju ändå ganska länge han varit borta och det är inte helt lätt att komma tillbaka.

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , , , . Bookmark the permalink.

32 Responses to Rörd till tårar

 1. Vad skönt med en sådan start =))
  Vilken glädje han måste ha kännt, om han var orolig innan så kan han ju inte vara det nu.
  Ha det bäst.
  Kram M

  • Kison says:

   Ja jätte skönt både för honom och mig och Hasan.
   Orolig har han nog inte varit mer känt sig blyg och lite spänd vilket han kanske kommer va lite imorn med men det går nog över fortare.

 2. Sita says:

  Ja sånt mottagande är man inte van med här. Kram

 3. Carola says:

  Vilket härligt mottagande!..Måste kännas underbart även som mamma att veta att Alex är så omtyckt, betryggande..

  Kram på er!

 4. Catarina says:

  Wow, vilket fantastiskt välkomnande Alex fick i skolan, så skönt för er allihop.
  Jo, jag är kvar fortfarande… till en bit in i februari troligtvis, sen blir det en snabb tripp till Sverige innan jag kommer igen och förhoppningsvis stannar ännu längre.
  Kram till er alla.

 5. Linda says:

  Haha va roligt, en populär lite kille det där! 🙂
  Va kul att det går så bra för honom i skolan och att han trivs med valet!

  Hahaha jo du vet jag vem du är, men först när jag läste Kison ska jag erkänna att jag inte fattade att det var du förän jag kom i här. Men nu när jag tänker efter vet jag att det finns i bakhuvudet att du skrev det nån gång här. Så än har jag inte glömt dig 😉

 6. Laura says:

  Vad roligt för Alex (och för dig!), han verkar ju vara mr Popular! Har han längtat efter sina skolkompisar då ni har varit i Sverige?

  Kram!

  • Kison says:

   Tror alla barn är lika poppis. Dom är redan en bra grupp som funkar fint tillsammans.
   Barn lever ju i nuet så han har väl inte tänkt så mycket på det.

 7. Ama de casa says:

  Vad härligt det måste ha varit – och lite omtumlande också 🙂
  Kram

 8. Gun says:

  Åh vad roligt! Jag förstår att du blev rörd och fick stå där och blinka:)

  • Kison says:

   Haha ja och jag kände mig urfånig som fick tårar i ögonen av för en sån sak men man blir ju alldeles varm i mammahjärtat när ens älskade barn får ett sånt mottagande.

 9. Em says:

  Vad bra att du var där med Alex i dag som en mjukstart. Jag måste nog ärligt medge att det hade nog inte jag tänkt på. Jag hade nog bara ”slängt” mitt barn på bussen första dagen det var tid för skolan igen. Nu fick han ju världens mjukstart. Och vad gulliga de var!!

  • Kison says:

   Vi va ju tvugna att åka dit eller vi sa det innan vi åkte till Sverige att vi kommer när vi är tillbaka. Hade ju kunnat ringa och säga att bussen ska hämta honom imorgon men det kändes bättre att åka dit. Både för oss och för Alex.
   Ja super gulliga!

 10. Hebbe says:

  Värsta idolen,,,klart att alla blev glada att se honom,han har ju varit borta rätt länge,,men klart är,att inte var det väntat varken från honom eller dig,,men det blir väl rätt fort som vanligt igen..Klart han har ju en del att berätta för sina kamrater förståss..Haé Kramen.

  • Kison says:

   Nä jag va inte alls beredd och att inte han va det kan jag ju förstå. Har ju aldrig gått i skolan innan men det har ju jag och sånt välkomnande fick aldrig jag.

 11. Alex says:

  Vad glad han måste ha blivit själv eller rättare sagt förvånad

  Kram

 12. Emma-Lou says:

  Oj, vilket mottagande, kan tänka mig att ni blev överrumplade och smått chockade 🙂 Vad kul ändå, att känna sig såå……älskad! 🙂

  SVAR: Brukar inte klä upp mig inför städning, men igår blidde det en sådan variant!

 13. ansepanse says:

  vad härligt det måste kännts för Alex och även dig, ett modershjärta du vet
  kramar

 14. Anna says:

  Vilka härliga barn och kunna pussas o kramas så, men i Turkiet visar dom mera känslor än här hemma, så är de bara. Spelar ingen roll var man är så är barnen alltid medelpunkten. Kram Anna

 15. sofieialanya says:

  Åh, vad roligt!! Jättehärligt mottagande, förstår att de var rörande. Kram

 16. jenfan75 says:

  Vad roligt att dom alla böev glada när han har kommit hem igen=)Men kan ju förstå att han blev smått chockad av den välkomsten=)

Kommentera