Evighetsjobb…

…men fick mig just ett gott skratt. Har precis börjat skriva ut min gamla blogg. Tänkte det kan va kul för Alex att läsa i framtiden. Man vet ju inte om bloggen kommer ligga kvar så länge på nätet. Bloggandet kommer säkert va en grej Alex och hans generation kommer skratta åt och tycka det är lika ofattbart att det fanns och att alla höll på med det som min årgång tycker det är ofattbart att mormor växte upp utan tv. Så därför väljer jag att skriva ut den. Ett evighetsjobb men fann detta som gav mig ett gott skratt.

Här berättar Alex en saga för mig en kväll när jag nattade honom i april 2008.

-Det komme mött (möss), föt (först) e dom må må må (små) ten (sen) bli dom TOLA (stora).

-Ja ha, säger jag, vad gör dom mössen då?

 -Eh, ten bli dom må igen

 -Ahaja

 -Mmmm, ten gå dom till vattnet och dä, dä finnt (finns) en TOL Kotodil (krokodil)

 -Oj då, vad gör mössen då? 

-Dom tel (ser) en båt.

-Aha, så dom tar båten?

-Nä mamma, dom tal (tar) inte båten, dom ÅKEL (åker) med den

-Ja ja, det är klart, va bra.

-Mmmm å ten åkel dom till molmol (mormor)

-Okej, hur åker dom till mormor?

-Med fypan (flygplan)

-Ah va bra, precis som vi gör när vi åker till mormor, men kan möss åka flygplan?

-MMmmm, dom åkel möttfypan

-Ja men va fint då. Vad säger mormor när det kommer hem massa små möss till henne då?

-Då kikel (skriker) hon….Åh nej, jag hal mött i mitt hut (hus)

-Oj då, så hon blir så rädd?

-Nä, ja tägel (säger) till henne att dom e tälla (snälla)

-Ah va bra

-Mmmm ten sovel dom dä uppe hot molmol i henne täng (säng)

-Men då blir väl mormor glad som får ha små möss bredvid sig i sängen

-MMMmmm bamte (bamse) glad. -Ten, nä mötten ka (ska) gå nel för molmols tappa (trappa) tå (så) tillar (trillar) dom.

-Aj då, slår dom sig?

-Nä, dom tyckel det är loligt (roligt) dom täger (säger) …weeeeoooooo näl (när) dom tuddtar (studdsar) ner föl tappan.

Ok, men va bra att dom inte slår sig. Vad äter mössen då?

-Ehh, dom ätel papegojol, hundal och kattel tyckel dom åttå (oxå) om.

-Ja där ser man

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , , . Bookmark the permalink.

46 Responses to Evighetsjobb…

 1. Pem says:

  Man kan ju inte annat än å sitta med ett leende på läpparna när man läser detta!
  Underbart……..
  Självklart ska man spara bloggen……..inget snack om den saken!
  Fast, tänk om man hade kunnat spara den på ett minne istället?!
  Hmmm……tåls att fundera på!

  • ~Kina ~ says:

   Ja jag kommer ihåg när han berättade den men hade jag inte skrivit ner den hade jag aldrig kunnat återberätta hela. Märkte nu att jag redan glömt en del av det.
   Går ju inte att komma ihåg allt ens barn säger och gör så att srkiva ner är ju ett måste om man vill spara åt dom.

 2. Kaffehörnan says:

  Hej du
  De kan va bra o ha faktiskt, eller är de en evighetsmaskin. kram pådig

  • ~Kina ~ says:

   Ja det fylls ju på hela tiden med. är ju inte så att jag slutat blogga och har inga planer på det heller så det blir ett evighetsjobb.

 3. Carina says:

  Det tar väl sin lilla tid att skriva ut allt men vilka
  roliga minnen att spara 🙂
  Kramen

 4. Sita says:

  Ett stort smil på mina läppa. Vänta på den dagen Thea berättar för mej. Kram

 5. Em says:

  Hahahaha! Så otroligt gulligt! Jag har lite samma planer som dig. I min kategori ”Egoinas värld” har jag tänkt plocka ut alla historier som handlar om hennes uppväxt och sätta ihop sen.

 6. Men sååå gulligt:) ja de är för söta de små! Jag har varit på posten idag och köpt den största kartong jag kunde hitta, hoppas det inte blir för dyrt bara… men det är det värt! vad jag vet än så är det i alla fall Minna och Mikaela som bor i Marmaris men Mikaela är visst hemma i Sverige till i vår för hennes man gör lumpen. Vet inte vilka de andra är men det ska bli så kul att träffa dem allihopa:) Ha de bra!

 7. Veiken says:

  Underbart, vilken dokumentation! Det är nästan som straffarbete, men guld värt för Alex! Din vana trogen är du en toppenmamma! Kram

 8. Anki says:

  Ja det var en grej att göra, faktiskt det har jag inte tänkt på??!!

  Kram

 9. kloppan says:

  vad är widget? rolig att ha små berättelser kvar
  kram

 10. Vilken idé. Tack för den. Ska göras inom kort. Köpa en fin pärm först…blir som en dagbok.

 11. Aurora says:

  Så förutseende. Jag har varsin bok till mina där jag skrev upp sånt som hände när de var små. Kram

 12. ansepanse says:

  sådana konversationer sparar man i sitt hjärta, de är ju så härliga
  ha en fin kväll – kram

 13. Sita says:

  Just nu ca 52 cm. Kram

 14. Em says:

  Sv: Några språkproblem var det nog när jag flyttade till Skåne, men jag tror det var mest som jag rent av fick fråga igen och igen. Svenskan var inga större problem, vi hade både ettan och tvåan på tv sen jag var liten, så jag var van vid det svenska språket. Värst var det (och kan fortfarande vara) när det är mycket skrammel och bakgrundsmusik (till ex på fest). Då kan det vara svårt att få med sig allt. Hur har du det med turkiskan förresten? Eller pratar ni engelska med varann allihopa? Är turkiska svårt?

  • ~Kina ~ says:

   Det blir huvudsakligen engelska. Dom flesta man pratar med kan ju det så då blir det mycket det. Kan förstå en del turkiska men är absolut inte bra på det. Är väl nackdelen att alla kan mer eller mindre engelska, man får ingen övning.

 15. mammakb says:

  vilken helt underbar saga din son berättade!!! Snacka om fantasi, men ändå håller han sig inom vad som (nästan) skulle kunna va riktigt! Han blir något stort, va så säker (glöm inte att jag har sagt det både nu och förut)!Hos oss är det fortfarande VI som berättar (lagt in sagostundsbilder från i kväll) sagan, men det dröjer nog inte länge förrän han svävar ut också!Längtar!När åker ni tillbaka? ha det gott och vi hörs som vanligt.

  • ~Kina ~ says:

   Barns fantasi är underbar. Detta och nån mer gång har han väl berättat nåt men annars är det jag som står för sagoläsningen. Det har vi hållt på med länge. Ett bra sätt för Alex att varva ner på.
   Vi åker den 17e jan.

 16. mammakb says:

  glömt att fråga, Sara, hur har hon det numera? tog bort hennes blogg, då hon inte bloggade nåt på minst 6 månader och nu har jag ingen koll.

  • ~Kina ~ says:

   Har inte pratat med henne på jätte länge men sist jag pratade med henne mådde hon bra. Hon har slutat blogga och hennes blogg är borttagen.

 17. Gun says:

  Åh så gulligt! Kul att ha allt samlat i bloggen, men du gör rätt som skriver ut det. Man vet aldrig hur länge det kommer finnas kvar annars. Jag tänker göra så med min familje-kategori också så småningom.

 18. Mollan70 says:

  Vad bra att du tar vara på gamla bloggen så att den inte riskerar att försvinna.
  Gullig saga..=)

 19. Dansbandfrun says:

  Shit vilken bra idé! Perfekt för barnen sen ju, och i vårt fall är ju grabbarna lite av huvudpersonerna i våra bloggar och liv 😉 Jag ”snor” idén (som jag gjorde med det stoooora papperet på golvet när ni ritade av Alex du vet) Det ÄLSKADE ”Mini” 😉 Kramar

 20. ansepanse says:

  SV: tack javisst så är det, han vågar inte gå in där bara för att golvet är svart
  kram

 21. Fenixmona says:

  Gud, va´kul det där måste vara för Alex att ha när han blir vuxen!! Kramiz

 22. Hebbe says:

  Mors,kul berättelse,,han är ju för go Alex,men det vet du ju,,blir ett fint minne för honom ..
  Uppehåll i snöandet just nu..Haé Kram

 23. Ama de casa says:

  Hahaha!
  Snacka om fantasi 🙂
  Kram

Kommentera