Statistik

Här på wordpress som jag bloggar på får man mycket utförlig statistik. Det är man inte direkt van med från Metrobloggen där inte ens sidvisningarna stämde utan dina egna ”visa blogg” klick räknades. Det va dessutom den enda statistik man kunde se.

Här på wp ser jag dels sidvisningar där mina egna visningar av bloggen inte räknas.  Jag ser visningar för varje dag och kan se lång tid tillbaka.

Jag ser hur många som klickat på varje inlägg. Dagligen samt totalt och vilket inlägg som är det mest lästa dagligen/veckovis/månadsvis…

Jag får statistik  varje dag på hur många som tittat på mina filmklipp.

Jag ser varifrån mina besökare kommer, t ex bloglovin, någon annan blogg… Självklart ser jag inte vem som klickar varifrån. Jag ser även hur många gånger besökare kommit in från en viss adress.

Jag ser vilka länkar mina besökare klickar på i min blogg. Dels länkar jag lägger in i inlägg eller sidokolumn men även andra besökare som lämnar en kommentar och lägger in sin bloggadress. Då ser jag om någon av mina besökare går in på deras bloggar samt hur många gånger det klickats på en länk dagligen.

Jag ser vilka sökord som använts för att hitta till min blogg. Här har det varit lite kul då ordet gravid använts några gånger. Antar att det funkar så att någon söker på gravid. Min blogg kommer upp och den besöks. Konstigt bara då jag inte i denna nya använt ordet gravid.

Jag ser (inte alltid dock) om min blogg länkas.

Sen det jag skrivit innan. Jag ser direkt vem som lämnat en kommentar. Jag ser och kan klicka på bloggadressen direkt, jag ser mailadress och jag ser i.p nummer.

Känns som rena lyxen att få all denna statistik efter att ha bloggat hos Metro som nu när man med facit i hand faktiskt kan säga att Metro har ingen statistik alls.

Statistiken i sig är inte viktig men jag tycker det är kul att kunna se allt detta.

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , , . Bookmark the permalink.

50 Responses to Statistik

 1. Laura says:

  Håller med dig, statistik är KUL! 😀

 2. Hebbe says:

  Tackar,,men hu så kallt det var,det tog några exponeringar innan jag fick solen bakom den smala stammen,passade på att titta in till brorsdottern när jag var i hennes krokar,fick en kopp värmande Gevalia,,så kylan bara försvann.Haé Kram.

 3. charlotte says:

  du har avgjort det. ska börja blogga på wp
  sv:Förut hade jag två kolumner med recept. En som hette ”mina recept” och den andra som är kvar med recept jag vill prova eller gjort.

 4. Anna says:

  Haha jag är lite av en statistiknörd jag:-)

 5. Em says:

  Jag har registrerat mig på Google Analytics och pga det kan jag utläsa allt du nämner, blogg.se har inte hela biten. Men när det gäller vem som kommenterar och deras ip-nummer och totalt antal besökare, så får jag det i min egen blogg.

  Jag förstår inte riktigt det med Metro, konstigt att de inte uppdaterar sig? De måste ju förlora på det i det långa loppet?

  • ~Kina ~ says:

   Jag har oxå google analytics och det jag ser där är samma som jag oxå ser här på bloggen.
   Jag tror många stod ut med metros extremt dåliga (dock lättarbetad) blogg men dålig statistik och så många funktioner som inte fanns och så mycket som inte va tillåtet pga av att det gavs betalt. Nu när dom dragit in betalningarna ser man ju hur många som dragit vidare. Största anledningen til att ag drog va att dom fortsatte ha all jäkla reklam trots att vi bloggare inte får något för att ha den på våra sidor. Så visst kommer metro förlora på att inte uppdatera sig men det lär dom nog bli varse förr eller senare.

 6. Jupp, man blir lite bortskämd 😉

  Jag tycker det är kul att se sökord och varifrån folk länkar sig, det är sådant jag kollar ett par gånger om dagen.

  Att gravid kommer upp kan bero på att någon i en kommentar skrivit gravid.

 7. Sita says:

  Ha det gott. Kramar

 8. kloppan says:

  jag valde svenska tyckte jag men hela sidan är på engelska. lyckades iaf göra ett inlägg. kommer nog ta ett par månader innan jag byter helt. är alldeles för bekväm (läs lat)

 9. Aurora says:

  Jaja, Jag ska flytta men vet inte vart. Letar och läser vad som finns. Kram

 10. Anna says:

  De lät lite intressant o kul, kanskeska flytta hit snart 🙂 Kram Anna

 11. ansepanse says:

  statistikt kan vara kul att kolla på ibland – jag håller med
  ha en fin kväll – kram

 12. kloppan says:

  det gick att ändra på inställningar. men du ser inte mitt inlägg va?

 13. Carola says:

  Jag kan åxå se vartifrån folk kommer på bloggplatsen men det där med i.p tror jag itne att jag kan se iaf har jag inte märkt av det..men statistik får jag och bra sådan…ser direkt hur många som varit in o kikat hos mig…kul e det..

  Sv: nä förra året var inte bra…ett sånt där år man vill gömma långt ner i minnesbanken…men detta år ska bli ett bra år….;)

  Kram

 14. Mollan70 says:

  Härligt! Då har du full koll!

 15. Carola says:

  Jag var blind….I.P ser man direkt efter namnet…;)..

  Är väldigt nöjd med bloggplatsen…det har blivit mycket bättre nu sen det böt namn från bloggagratis

 16. martina says:

  Jag får upp massor av sådan statistik på min hemsida, hos Webnode, men jag förstår inte riktigt vad allt innebär. Framförallt begriper jag inte alla begrepp eller hur man ska hantera alla konstigheter som RSS, widgets, bookmarks osv. Förstår inte hur/var du hittar och får till alla trevliga applikationer, spralliga gubbar eller bildlistor. Det är en jungel på nätet tycker jag. Kul och lärorikt men tidskrävande.
  Martina

  • ~Kina ~ says:

   Jag kunde inte heller allt från början (kan inte allt nu heller) men jag har testat hit och dit och efter hand lär man sig. Det är enda sättet om man inte frågar en expert.

 17. Ama de casa says:

  Verkar mycket bättre än metro…
  Om du ser nån från Denia – då är det nog jag 🙂
  Kram

  • ~Kina ~ says:

   Det är mycket mycket mycket mycket mycket….bättre än Metro.
   Ok…vad menar du? På globetracker? Det har jag isf redan räknat ut 🙂

 18. Diana says:

  Tittade runt på din sida och det verkar vara ett härligt liv du lever! Just under de kommande månaderna måste det vara härligt att bo i ett varmare ( och ljusare) klimat! Och Turkiet är ju så härligt… och maten *mmm*

 19. Fenixmona says:

  Godmorgon i stugan denna torsdag! Idag har vi ”bara” -11 grader här! Kramiz

 20. Yvonne says:

  Morn morn! Nu har vi 14- här.Är du kvar i Sverige?Ge Alex en kram! Ha en bra dag! Kram!

 21. Vicke says:

  det kan vara kul ibland, men jag har aldrig brytt mig om sidvisningar

 22. Sofie says:

  Nej, men vad roligt. Nästan så jag vill börja blogga igen bara för att kika på all rolig statistik ; ) kram

 23. Rickard says:

  Gillar också statistik, men jag är nog för lat för att byta….kanske….hmmm

 24. Jessica says:

  Hej!!
  Jag är inne här hos dig ibland,men har varit alldeles för dålig på att kommentera. Jag får allt skärpa till mig 😉
  Ja nu är han äntligen här och verkar trivas även med denna super kalla vinter 😛
  Dem 2 första veckorna gick ha bara med en tjockare tröja då vi letade förbrilt efter en jacka som passa han i smaken. Och det var inte det lättaste. Men tillslut när vi var i Stockholm så fann han en snygg på Stadium. En kräsen jäkel det där.
  Trodde nästan jag kunde ”lura” på han en jacka på Kappahl för halva priset,men där gick gränsen..haha!!
  Jadu här äter v bara ris och kyckling, eller nästan ialf. Jag själv börjar tröttna på det men inte han. OCH ägg varje morgon. Men på ICA har vi eller rättaresagt han inte funnit nått som han känner sig hemma i.
  Så vette sjutton hur jag ska hitta nått. Kanske får googla lite och se om det finns några butiker som kan sälja ”turkmat” här i närheten 🙂
  Han åker hem i mars och jag kommer i början på juni. Hur länge jag stannar det vet jag inte nu. Men hoppas ju på lika länge som sist, 3 månader!
  Funderar ju på att byta blogg och den du har nu verkar ju toppen, med all denna statistik 😉

  Kram

  • ~Kina ~ says:

   Ja det va en kräsen jäkel du hittat 😉 Tänk på det när du är hos honom. Va likadan 😉
   Va kul att han stannar så länge. Då går det ju fort tills du åker igen.
   Jag rekommenderar verkligen wp. Inte bara för all statistik utan allt annat. Lättjobbat och smidigt.

 25. jenfan75 says:

  Jag håller med du att här är det perfekt med statistiken.. Ett problem som jag har det är att jag inte kan godkänna kommentarerna för dom kommer upp direkt på bloggen. Vet inte om jag gjort nåt där..

  Du får gärna hjälpa mig lite mer hurman får upp länkar på sidorna och annat.

  • ~Kina ~ says:

   Du går in på Inställningar, väljer sen diskussion och där kan du välja att du vill godkänna dom först.
   Länkar (rubriken) lägger du in genom att först välja ”widgets” under utseende. Då får du upp en massa alternativ som du kan ha i sidokolumnen. ”Dra” det du vill ha till höger på skärmen. (det står hur du ska göra).
   Länkar lägger du sen in under Länkar. Står utförligt där med hur du ska göra.

Kommentera