Speldag

Snön yr utanför och det är isande kalla vindar. Termometern visar på ca -10 men vinden gör att det känns som -55 eller typ -56.

Hade det inte blåst hade jag gärna gått ut i snön men inte nu. Det får bli en innedag med spel.

Bl a det här Fia spelet fick Alex i julklapp. Så himla sött med piratpjäser. Grejen va den att jag kan inte minnas när jag spelade Fia med knuff senast så jag kom inte ihåg reglerna och inga fanns det med. Tur man kan googla så jag fick spelreglerna. När jag väl läste dom kom jag ju ihåg.

Så nu ska jag spela en omgång med min son och jag ska vinna!!

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , . Bookmark the permalink.

44 Responses to Speldag

 1. Carina says:

  Vilket fint fia spel!! Hoppas det gick bra, det är ju inte sååå avancerade regler 🙂
  Snön yr?? Var det inte maskrosor?? Hihi
  Ha en fin trettondag!
  Kramen

 2. Sita says:

  Ha det gott i stugvärmen det har jag. Här blir det spel på facebook o stickning. Även matlagning. Här skiner solen iaf, ingen snö lr blåst. Kramar

 3. Aurora says:

  Även jag sitter och värmer mig nu. Vilket sött spel. Fia är kul. Tror jag ska föörsäka övertala sonen till en omgång. Kram

 4. Gun says:

  Åh vad fint det var! Skulle passa till min brorson som gillar pirater.
  Här har vi -20 och sonen i Sundsvall har -27. Inte klokt vilken kyla det är i hela landet.

  Sv: Det är lite jobbigt att inte komma på något att skriva, men det är väl inte hela världen. Inspirationen kommer nog tillbaka. Ha en bra dag du också:) Kram

 5. Tur att spel finns när det är så kallt ute.
  Sånna dagar som det har varit så är det jobbigt att ha hund.
  Men också ett varmt och mysigt sällskap i soffan =))

  Ha det bra.
  Kram M

 6. Em says:

  Det är så mysigt att spela spel!

 7. Emma-Lou says:

  Fia med knuff är verkligen en klassiker, ska nog införskaffa en sådan till hushållet 🙂 Jag tycker att denna variant är riktigt cool, med pirater och allt (Z gillar pirater), så du får gärna ta reda på inköpsställe???! 😀

  SV: Faktiskt, så sitter Z still – det gör för ont annars. Han gillar inte smärtan som kommer när han ens försöker att gå vanligt (vem skulle göra det?).

  Det är ju ganska enkelt att göra egen barnmat, det är ju bara ”koka, mosa, smör, KLART”, haha. Busenkelt (tycker jag iaf)

  • ~Kina ~ says:

   Haha, ja barnmat är verkligen bus enkelt. Jag kokade ju oftast all i samma gryta oxå så det va bara att mixa sen.
   Hm? Kan inte alls komma ihåg var jag beställde det. Va något jag bara dök på när jag surfade runt bland leksaker.

 8. Laura says:

  Haha, vilket fint spel! Det blir en innedag för mig med idag, det är -17C ute och det är FÖR kallt för mig. 🙂

  Ja, visst är det mycket roligare med en årsresumé i bilder än bara en lista? Ska fortsätta på min idag så får vi se om jag får den klar! 🙂 Har inte sett din, jag måste ha missat den. :S Får väl skrolla ner lite så kanske jag hittar den? 🙂

  Haha, ett nyårslöfte att jag ska gå och lägga mig tidigare.. 🙂 DET tror jag nog inte att jag kommer att hålla.. 😀 Det krävs nog någon större förändring i mitt liv för att det skulle lyckas. 🙂

  Hoppas ni får en fin innedag!

  kram!

  • ~Kina ~ says:

   Aja, då vet vi att dina sovvanor och tider inte kommer förändras förrän ni får barn eller kanske inte då heller i början. Då är ju barnen vakna även på natten 😉

 9. Carola says:

  Jag och Zanna spelade familjegeni häromdagen….barnfrågorna var ju så lätta så hon vann alla gångerna…..hm…;)

  Ja du…Lilla Skutskär är väl som Hänt Extra …;)
  Vet man inte något om sig själv får man höra det från andra…osv osv…

  Tony e de inget fel på ju…det heter min son i andra namn…hihi..ok han skulle itne få heta det i förnamn men hans farbror(som dog innan Tobias föddes hette Tony så då fick Tobias heta Erik Tony TOBIAS)..
  Per-Arne hade ju vart hemskt..hahaha

  • ~Kina ~ says:

   Är nog så på alla mindre orter att det skvallras en hel del och alla vet allt om alla. Alanya kan va en riktig skvallerhåla det med.
   Ja Tony är ju bättre än Per-Arne. Garanterat blivit kallad PA 🙂

 10. Stattinskan says:

  … du fuskar väl inte? 😀

 11. sema says:

  Hej Kina! Det är så att jag ska åka till Antalya 2 veckor med min man och 4 månaders dotter.
  Eftersom det är första gången vi ska åka under vintertid vet jag inte vad för slags kläder jag ska ta med. Ska jag ta med stövlar eller går det bra med tygskor som man har under höst, ska ta med vinterkappa eller en tunn jacka?
  Har det jätte svårt, tack för sitt svar!

  • ~Kina ~ says:

   Vädret kan vara väldigt växlande denna årstiden. Skiner solen kan temperaturen ligga på 20 grader och drygt det. Det kan regna en del och kvällar/nätter är kalla. Kan krypa under 10. Tjock vinterkappa behövs inte men nån form av jacka och tjocktröja/kofta. Jag har ofta en kofta och täckväst dagtid. Skiner solen brukar det åka av och man kan sitta i t-shirt (kan dock blåsa en del ibland). Skor brukar vi ha gymnastikskor/tygskor eller nån tunnare känga. Tjocka fodrade behövs inte.
   Hoppas det va till lite hjälp.

 12. Ja här är det inge bättre, 17 grader idag men vi tog oss ut ett tag i alla fall för Kaan sover så gott i vagnen. Såg att även du har problem med att få med dig alla prylar som tillkommit under julen…. jag har dessutom ett par stora kartonger med grejer på vinden som jag aldrig verkar få med mig:( Såg att du tänker skicka! Hur gör du då? Jag har kollat runt lite men det är så fruktansvärt dyrt! har fått kontakt med Minna nu och ska träffa ”skandinaverna” så fort alla kommer tillbaka efter jul så tusen tack för hjälpen!:) Hoppas ni njuter av sista tiden innan ni åker tillbaka, vi åker den 15:e så det närmar sig….. både kul och tråkigt på samma gång….. Ha de bra:)

  • ~Kina ~ says:

   Jag skickar med vanligt postpaket. Sånt som innan hette ”europa/världenpaket” där porto redan va betalt. Det är det inte längre utan man betalar per kilo nu. Ett paket blir inte så farligt dyrt och dom sväljer en hel del.
   Va kul att du fått tag på henne och ska träffa dom 😀 Hur många är dom kvar nu? Nån danska och norska med va?
   Vi åker 17e så då åker vi i samma veva om än till olika ställen.

 13. Hebbe says:

  Fan trot,jag tror Alex tar hem spelet,,här blåser det inte,så jag har bara -20 nu,inte som hos dig
  -55,,Ha en bra kväll.Kram.

 14. Sv: Nä jag kommer att fortsätta pa skolan och trivs mycket bra här sa jag kommer inte söka ngt annat jobb. Vi har mycket kallt här just nu. Inatt hade vi -3 grader och idag har det varit rysligt kallt. Vintern här nere e ju lite annorlunda än i Sverige. Mer fuktigt och ràtt.
  När àker ni tillbaka till Alanya?

  • ~Kina ~ says:

   Aha, jag trodde du skulle fortsätta undervisa på skolan som innan.
   Ja fy, det är ju stor skillnad på vintern här och i Turkiet. Blir som du skriver så rått och fuktigt.
   Den 17e åker vi, nästa söndag.

 15. Veiken says:

  Jag har passat på att bli av med julen idag,medan snön yrde utanför fönstren. Vilken modern Fia ni har! Vann du?????? Kram

 16. charlotte says:

  vilka roliga spelpjäser. hur gör man förresten för att börja blogga på wp?

 17. Anna says:

  Fia med knuff spelar vi på jobbet lite då och då, älskar spel o vill gärna inte förlora 🙂 Kram Anna

 18. ansepanse says:

  vilket fint fiaspel – jag har ett gammalt se´n jag var barn och färgerna är lite avskavda

 19. Mollan70 says:

  Lycka till i spelandet. Själv gillar jag inyte spel nått vidare men ibland ställer man upp!!!

 20. Maria says:

  HAHA jag älskar Fia med knuff och jag lägger mig aldrig inte ens för mina barn när dom var små…. Jag vill verkligen vinna… Men vart har ni köpt det coola spelet ? Vill också ha ett med pirater hihihihi…

  Tycker du ska testa att scrappa, och jag har nu upptäckt att det inte behöver bli så himla dyrt bara man vet vart man ska köpa sitt papper och sånt… Man behöver ju inte bli överavancerad som jag lätt blir hihihi… En ram och några färgade papper kanske nån fin stämpel och ev några snygga tygband och Voila du har gjort ett eget konstverk… Jag är ju pysselälskare av stora mått och var med så länge i en pysselklubb att jag fick meddelande om att dom inte hade några mer nya saker åt mig… Då är det illa….

  • ~Kina ~ says:

   Ibland när jag spelar med Alex låter jag honom vinna men inte så ofta längre. Han måste lära sig att man inte får allt så lätt här i livet. Lite motgångar är bra. Men i detta Fia har han vunnit mest trots att jag verkligen försökt vinna.
   Fick samma fråga av Emma-Lou om var jag köpt det och jag kommer ju inte ihåg. Snubblade över det när jag surfade runt och letade julklappar och beställde det. Ska se om jag kan hittade det.

 21. mammakb says:

  du är enorm! Jag får så dåligt samvete när jag läser hur du aktiverar din Alex hela tiden, varje dag! Jag är usel på att leka,aktivera och göra sånt som man ”ska” med barn! suck, nåt att träna på…kram kram och god natt

 22. Tessan says:

  Heej! Vart är detta Fia med knuff spel köpt? kan du ta reda på det? var så fint./ Tessan

Kommentera