Välfyllda resväskor

Vi kommer som alltid ha välfyllda resväskor när vi åker hem. Allt kommer inte få plats så en del får skickas. Framför allt julklappar men en del måste ju med direkt. Kläder till både mig och Alex har inhandlats lite nu och då under tiden vi varit här och högarna växer fort. Nu tror jag dock vi är klara med den biten. Idag blev det skor.

Dom till vänster är ett par tunnare skor han kan ha inne på skolan och dom andra en goretex sko jag tror han kan ha hela våren men med tanke på hur snabbt hans fötter växer vet man aldrig.

Som ni ser är adidasskorna med snörning så nu får vi hårdträna på att knyta skorna. För säkerhetsskull köpte jag även gummibandssnören eller vad det heter.

Tror det blir bäst till att börja med. Då dom byter skor helt själva på skolan ska det gå lätt och smidigt sen ska ju allt gå fort när barn ska göra något. Köpte en extra uppsättning då jag skulle bli mycket förvånad om detta finns att finna i Turkiet.

Sen  blev det ett par vårkängor till mig själv oxå. Så mjuka i skinnet så man känner inte att man har dom på sig.

This entry was posted in Okategoriserade and tagged . Bookmark the permalink.

36 Responses to Välfyllda resväskor

 1. Sofie says:

  Jättefina skor, båda dina och Alex. Perfekt för honom som är ute JÄMT!!! och så för skolan sen med. I Turkiet är det ju lite ”skitkvalitet”. Jag har faktiskt ett par bra skor till Elif som jag köpt på bazaren där nere, funkar än!!

  • ~Kina ~ says:

   Ja det är ju så noga med skor till barn. En annan kan ju plåga sina fötter lite bara för att skorna är snygga men det funkar ju inte på barn. Dom måste ju va bra för foten. Tycker skorna där nere är så hårda. Sen har Alex ganska breda fötter så det är inte alla märken som passar för honom. Timberland och Nike är t ex dom enda sandaler han kan ha som inte sitter åt och gör ont.

 2. Emma-Lou says:

  Det låter ju jättebra med nya skor, vi har också en hel del par till äldsta sonen. Fötterna på dem växer ju snabbt i omgångar, så man vet aldrig hur det blir. Mest tycker jag att fötterna växer om sommaren, men även strax innan våren. Efter egna erfarenheter + det man hört av andra.

  Tack för din röst i veckans blogg 🙂 Vad snällt av dig att backa ur priset (då du redan har den boken), men för de andras skull 🙂

  • ~Kina ~ says:

   Ja förra året växte Alex fötter mer än någonsin. 3 storlekar på 1 år. 26 hade han i förra årets vinterstövlar. 29 har han i årets.

 3. Carina says:

  Ni kanske får böta för övervikt. På väskorna alltså 🙂
  Kram

 4. Hebbe says:

  Hej du,fräsigt till fötterna,,kylan håller i,ska stanna hela veckan,,-18 har det varit här i stort sett hela dagen..Men solen har visat sig oxå ett tag,men inte värmde den något..Haé Kram.

 5. Em says:

  Vad fina skor, riktiga bra grejer!

  • ~Kina ~ says:

   Ja dom passade lille herren i smaken. Han är mycket bestämd med vad han ska ha. känner direkt om den känns bra eller inte. Skönt när dom är så stora så dom kan tala om det själva.

 6. Stattinskan says:

  HA!!! .. KINA!!! Nu trodde du kanske att du skulle slippa mig ett tag … men icke sade Isak för just nu klampade jag in på din blogg … visserligen som en sämre repris … men jag är HÄR ;-D Hoppas ni haft den goaste julvistelsen i Svea och att både julklappar och annat smått och gott hamnar rätt när de skickas till Turkiet 🙂 Önskar dig … nä, det blev fel … Önskar ER, hela familjen i Sverige och Turkiet det bästa året någonsin …. 2010!!! Bamsekramar

 7. Emma-Lou says:

  Hoppas verkligen att Z blir bättre snart, inge kul sånt här :/ Jag har äntligen pratat med Vårdcentralen och han ska få komma dit på en bedömning redan ikväll, så det känns bra. Vi har kikat på foten och ”undersökt” den, och den är ju inte svullen. Det värsta vore om det skulle handla om en spricka, för han totalvägrar att stå på den foten, ”ajjjj, det gör ont”. :/

  Ang. skor, så har Z säkert 4 par, åtminstone 3 🙂 Han har storlek 26-27 nu, lite olika beroende på märke och så 🙂 Har extrapar på förskolan utifall att 😉 Även om vi har såna där täta varianter, så är det alltid bra med ett par extra ifall de blir smutsiga 🙂

  • ~Kina ~ says:

   Ja dom behöver många par skor. Alex kan byta ett par gånger varje gång han är ute och som sagt, minst ett par är alltid i tvättmaskinen.

 8. Stevie says:

  Godmiddag Kina!

  Varma skor är viktigt, gissa varför jag blivit förkyld!

  Svar på kommentar:
  Kul att Du gillade mitt bildspel vilket innehåller 47 bilder, så därför blev det bildspel istället för ett vanligt fotoinlägg. Låten jag har till det bara älskar jag, den borde vunnit Danska melodifestivalen förra året.
  Tror nog Du kan göra sådana bildspel i Din blogg, men enligt Veiken tar inte Metrobloggen emot dessa taggar man kan få till sina inlägg, om jag inte missuppfattat det hela. Därför har jag lagt in bildspelet i bilden!

  ha en fortsatt fin Tisdag!

  Kram
  Stevie

 9. Em says:

  Sv: Ja, jag ser ut som om jag varit på fyllan pga för lite sömn. Men jag har konsulterat läkare etc nu så det borde ordna sig okej. Jag håller på och trixar med att reducera mediciner och ändra lite och det tar tyvärr tid att få ordning på allt. Det ena tar ut det andra och så blir allt fel. Det har varit en dålig dag i dag, men då brukar dagen efter bli bra istället. Allt är relativt! 😀

 10. Anna says:

  Fötterna växer som ogräs 🙂 bra med kardborrband på skor. Jag känner igen de där med överfyllda väskor, brukar alltid betala 260kr extra när jag flyger charter för då får man ta med 30kg, de räcker hyfsat. Ha de bra! Kram Anna

 11. Ja, det är lätt att få mycket packning… särskilt på vintern. Vi reste med sjukt mycket packning från Ukraina. För att slippa böta för övervikt packade vi alla tunga saker i handbagaget… det väger de ju inte… och vi klarade oss…

  • ~Kina ~ says:

   Ja att packa i handbagaget är smart men oftast gör jag det inte då jag många gånger får bära både mitt och Alex handbagage samt även honom när dom små benen blir trötta. Inte så ofta nu för tiden men det händer. När vi flyttade ner hade vi barnvagnen med oss (sen hade vi en i varje land) och då va den mer än välpackad. tror vi tryckte ner en 20 kilo i den.

 12. Emmaa says:

  Skor behövs nästan alltid 🙂

 13. Anki says:

  Kan det vara så att man börjar på att bli gammal, nej inte när man är 54 år heller?? Tror nog att de där 6 kilona spökar

  Kram

 14. Sita says:

  Hej jag älskar att köpa skor o väskor. Var o grattade mitt barnbarn idag somm fyller 14. Nu är termometern över -22. Kram

 15. ansepanse says:

  är det lättare att få tag i skor här i Sverige eller är det billigare
  fina skor till båda två
  ha en fin kväll

 16. charlotte says:

  vårkängorna, är de till nästa gång ni kommer till sverige eller behövs det i turkiet med?
  kram

 17. Veiken says:

  Jag trodde i min enfald att du kunde handla billigare i Turkiet – och lika bra! Fel, fel, fel-eller? kram

  • ~Kina ~ says:

   Mycket är ju billigare men då är oxå mycket av skitkvalité och i längden blir även det dyrt då man måste köpa nytt stup i kvarten. Sen gillar jag inte alltid stilen på kläder. Enligt mig är barnkläderna förskräckliga.

 18. charlotte says:

  det är så jäkla tråkigt att behöva ange namn o adress hela tiden det behöver jag inte här t ex

Kommentera