Jag hinner aldrig med…

…förrän det stelnar. Talar om att göra knäck. Så sen förra året gör jag på mitt eget lilla vis. Går mycket snabbare och blir inte lika pilligt. Kanske inte lika fint heller men smakar samma gör det…

Gör som med kolan. Häller knäcksmeten i en form med bakpapper i botten. Låter det stelna lite sen klipper jag med en sax lagom stora bitar. Går mycket fortare 😀

This entry was posted in Sverige. Bookmark the permalink.

21 Responses to Jag hinner aldrig med…

 1. Ama de casa says:

  Värst vad du har bråttom då 🙂
  Kram

 2. ansepanse says:

  alla sätt är bra utom de dåliga
  ha en bra dag

 3. lindiloo says:

  Smart liten genväg!
  Tack för tipset:)

 4. Anki says:

  Ja, varför ska man krångla till det

  Kram

 5. Emma-Lou says:

  Jag ska försöka fixa oss lite knäck här, fjärde advent får det bli det pysslet 🙂 Men jag kommer nog att köra i formar, ska tänka på ditt recept dock 😛

  Kimonos var inte heller min grej, alls faktiskt. Det var nu för några dagar sedan jag kikade in en i Lindex skyltfönster då jag gick förbi. För en månad sedan hade jag sagt ”aldrig” till en kimono, men nu kände jag, för jag känner mig lite klumpig i de morgonrockar jag har. Kan väl bero på för att jag är liten av mig i naturen. Har liksom aldrig funnit rätt morgonrock, så nu ska jag prova på om kimono är det. Dock ingen för färgsprakande variant, lite lyx får det nog lov att kännas.

  YES, bort med den där äckliga pralinen med körsbär, uuuuuuuuuuuhh. Trillingnöten är klart bäst. Har du varit in å röstat???

 6. Emma-Lou says:

  Angående det här med ögonkrämer; det är många som replikar att krämer överlag inte alls fungerar, men tänk som runt ögonen då dessa områden dessutom är känsliga och har lätt för att bli torra – där är det ju extra bra att smörja in. Måste in å kika på den artikeln för övrigt, för att se om damen provat några av ”mina” krämer 🙂

 7. Emma-Lou says:

  Tja, lite tröttewr här – men jag hittar inte artikeln på Aftonbladet, skulle du kunna länka?

  Kram

 8. Carola says:

  Vad smart! Varför tänker man inte på det?!… Man MÅSTE ju inte hälla knäcken i formar bara för att det SKA vara så… Tack Kina…nu räddade du min jul från frustration…;)

 9. Stattinskan says:

  … men jag vill ha min knäck så hård att den skulle vara ett utmärkt vapen om någon försökte våldta mig … ja, nu är väl inte det nån större risk 🙂

  • ~Kina ~ says:

   Jo den ska va hård men jag hinner inte få den i formarna innan den hårdnat och då går det ju inte att få i dom. Ja, nä du ligger väl inte i riskzonen för det direkt 😉

 10. Sita says:

  Jag får aldrig knäcken att stelna. Kram

 11. charlotte says:

  vad smart! det ska jag med göra
  kram

Kommentera