Fick massa beröm

Nu är vi hemma från tandläkaren och det gick toppen. Alex fick massor av beröm för sina fina vita rena tänder. Han va så duktig och fick en liten present. Fick välja en liten leksak och han valde en liten glittrig grön groda.

Det som är ett gissel är ju det här tumsugandet. Han vill så gärna sluta och har pratat om det länge länge men den är ju så god. Särskilt när man ska sova, då går det inte att va utan.  Han suger på tummen så pass lite så än va det ingen fara för tänderna men han bör sluta nu ändå innan vuxentänderna kommer.

Sög själv på tummen tills jag va ganska gammal, gick i skolan iaf så jag vet hur svårt det är att sluta. Men men, vi får kämpa på…

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

24 Responses to Fick massa beröm

 1. Rickard says:

  hmmm…en liten fråga bara, när slutade du skolan..ja så att man har ett hum om när du slutade med det där?
  🙂

  • ~Kina ~ says:

   Haha jag skutade skolan när jag va 19 om man räknar alla skolår men jag slutade med tummen liiite innan det. 😉 Kommer inte ihåg exakt när men jag va väl 8-9 år.

 2. Ama de casa says:

  Vad bra att han har så fina tänder! Det är bara att gratulera 🙂

  Jag var tre eller fyra år när mamma helt sonika slängde min napp. Vi bodde i en liten by och jag knatade iväg till färghandlaren (av alla ställen!) och sa:
  – Jag vill ha en napp och den ska va’ på krita. Den är till min lilla kusin Jonas!

  Liten by, som sagt, så färghandlaren ringde hem till mamma och undrade om det var ok.
  – Visst, om det nu var så himla svårt att vara utan. Men inte är den till någon liten kusin Jonas…
  – Trodde inte det heller, sa färghandlaren.

  Av detta kan man lära:
  1: Små byar är bra när man kan skriva upp saker och betala senare.
  2: Ganska företagsam i unga år.
  3: Ljög redan då…
  😉
  Kram

  • ~Kina ~ says:

   😀 haha haha ja det förvånar mig inte ett dugg att denna story är helt sann 😉 Men så kan ju inte jag göra…slänga hans tumme alltså. 😉

 3. Sofie says:

  Skönt att tänderna är vita och fräscha. De kan väl inte vara mycket annat då man borstar ordentligt morgon och kväll.
  sv. tyckte bara Elif är så ung för att snappa upp, att Alex gör fattar jag. Han är äldre och har Senay. Men de är duktiga =)
  kram

 4. charlotte says:

  gud va länge du sög på tummen. går alex alltid hos tandis i sverige?

  • ~Kina ~ says:

   Ja det va länge. Ja detta är bara 2a gången i sitt liv han är där. Första va vid 3 år och då sa dom att tänderna va så fina så dom kallar inte vid 4 utan vid 5 då. Får väl se hur det blir framöver. Hur dom har det på Alex skola med det.

 5. Gun says:

  Det är inte så lätt, men det ska nog gå bra det också. Kram

 6. Sita says:

  Lättare att kasta tutten. Sv Ja kläderna är till den festen. Kram

 7. Em says:

  Det är svårt att lägga av med, men tror du inte det kommer av sig själv? När kompisarna kanske börjar kommentera det när de sover över eller nåt? Då blir det pinsamt istället.. 😉

 8. Carina says:

  Ja det är ju lite svårare med tummen, nappen kan man ju ”tappa” bort 🙂
  Kramen

 9. lindiloo says:

  Duktiga Alex är som borstar så fint. Jag sög aldrig på tumme. Hade napp och en dag när jag var tre år lade jag bara ifrån mig den, sen var det bra med det. Bestämd liten dam, redan då;)
  Kan tänka mig att det är svårare att sluta suga på tummen, den är ju en del av kroppen:)

 10. Jenfan75 says:

  Går han hos Tandläkaren i turkiet ockaå??.
  Vilken duktig kille som har så fina tänder..

 11. ansepanse says:

  stackarn, tummen som är SÅ god

 12. Ia says:

  Ja, sicket elände detta med inbyggda tröstfunktioner 😉

  Själv använde jag nån form av kombination av tumme och pekfinger..tror det var då jag började bli lite för storgapig 😛 men vid ca fem års ålder så hade jag slitit så mycket på mina fingrar så jag fick mask *enligt mina äldre kusiner* i min tumme…i själva verket var det säkert en vårta eller nåt med en liten svart prick…men vem vill ha mask i fingrarna? Jag slutade på stuberten…men sugbehovet fanns nog kvar då jag åtta år senare började röka 😉

  Bror min använde tummen och där provade min mamma Stopp-och-väx…men det tyckte han smakade gott 😛

  Oj, det blev en lång utläggning!

  Ha en härlig helg!!!

  • ~Kina ~ says:

   Haha det finns många roliga historier om barn och tumsugande/nappar. Men tumme/pekfinger har jag aldrig hört. Däremot långfinger och ringfinger. Det hade jag kusiner som sög på. Stop och väx provade mamma på mig, jag avskydde smaken i början men sen så smakade det ganska ok. illräckligt för att fortsätta med tummen iaf 😉

Kommentera