Det har han nog glömt

När vi va och handlade idag kollade jag efter gympaskor med lite tunnare sula, mer innesko där hela skon är lättare då vanliga blir både varmt och klumpigt. Att köpa en annan typ av innesko går helt bort då han är mycket medveten om vad han vill ha nu för tiden och alla kompisarna har gymnastikskor så det måste han oxå ha.

Hittade ett par adidas som va perfekta förutom att det va snörning och han kan inte knyta skorna än. Då dom sätter på sig skorna själva måste han greja det så kardborrespänne är ett måste.

Detta fick mig att tänka på vad Alex sa för nästan ett år sen. Detta inlägg skrev jag 8 feb i år.

Alex säger ofta att han ska minsann aldrig gå i skolan (han ska heller inte lära sig simma utan alltid ha armringar/puffar). Spelar ingen roll hur mycket jag lockar med hur kul det är och hur mycket man lär sig, han ska ändå inte gå i skolan.

En dag i parken när han gungade småpratade vi lite och han sa då att han skulle bli polis när han blev stor och fånga tjuvar. Va bra tyckte jag. Så frågar han hur man blir polis. Jag svarade då att man måste först gå i vanlig skola och sen polisskola. Nä, då skulle han bli brandman. Måste man gå i skola oxå för att bli sa jag. Parkman då frågade Alex och syftade på farbrödrarna som går och städar lekparken. Vilket dröm jobb men nån måste ju göra det oxå.

Nu för en stund sen såg han på tv nån tecknad serie där barnen gå i skolan och säger igen att han ska inte gå i nån skola. Jag försökte igen tala om hur kul det är. Att man får massa kompisar och får lära sig massor.

Äsch tyckte Alex. Jag har redan kompisar…Senay, Emre, Ahmet…

Ja men sa jag, dom ska oxå gå i skolan så då blir du ensam på dagarna när dom är i skolan.

Jaaaa men ahhhh sa Alex. Jag vet ju inte hur man gör, jag kan ju inte allt dom säger.

Nä men det är ju det man får lära sig. Lärarna talar om och visar hur man ska göra. Så är det ju med allt. Du kan inte allt från början utan du övar och lär dig.

-Ahhhh meeeeen, jag kan inte knyta och så.

-Knyta?? Knyta vaddå?

-Ahhhh, skona!! (skorna)

-*kvävde ett asgarv*

Ja men det kan vi öva på hemma om du vill sa jag. Det ville han så nu har jag suttit med en högersko på mig och vi har övat på att knyta skor. Går sådär, inte bra men heller inte dåligt men övning ger färdighet. Så innan han börjar skolan ska han nog kunna knyta skorna.

Han har nog glömt det här med att han inte ska gå i skolan, dels för att han inte vill men även för att han inte kan knyta skorna. Vi övade ett tag där på att knyta men sen va det inget kul längre och då är det ingen mening att fortsätta. Han ger sig på att försöka ibland och en knut går oftast bra men det tar sin lilla tid.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera